Με την κοινωνία συχνά να προωθεί πολύ συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, ιδιαίτερα σε σχέση με το σώμα μας, μόνο παράλογο δεν είναι να γεμίζουμε ανασφάλειες και να δημιουργείται σταδιακά μία αρκετά κακή σχέση με την εικόνα μας. Ευτυχώς, ζούμε στην εποχή, που αυτό μπορεί να μην έχει ανατραπεί, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να το αλλάξουν. Για παράδειγμα, αρκετοί Instagramers εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα τους ακριβώς για την προώθηση του body positivity. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για το TikTok.

Sienna Mae Gomez (@siennamaegomez)

@siennamaegomezz

1 of my meals of the day

♬ original sound – MOMMY CUPCAKKE

Δεν έχει προλάβει καν να ενηλικιωθεί και ήδη βοηθά τους εκατομμύρια followers της να αποκτήσουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα τους. Στα βίντεό της μάς δείχνει τι τρώει καθημερινά, για να μάς απομακρύνει από δίαιτες και ασιτίες, ενώ συχνά μιλάει για θέματα σχετικά με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, την αυτοπεποίθηση, αλλά και τις ανασφάλειες γύρω από την εμφάνισή μας. 

Brittani Lancaster (@brittanilancaster)

@brittanilancaster

I don’t think I left any out 😉

♬ Rich – Big Yavo

Η ίδια έχει περάσει δύο διατροφικές διαταραχές και έχει βάλει στόχο να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να αναρρώσουν από παρόμοιες καταστάσεις. Καθημερινά ανεβάζει βίντεο με το τι τρώει, ώστε να προωθήσει μία διατροφή, με βασικό σκοπό να μάς κρατάει χορτάτους, υγιείς και χαρούμενους. Παράλληλα, μοιράζεται μαζί μας τα προσωπικά της tips, για να αγαπήσουμε το σώμα μας και πιθανώς να απομακρυνθούμε από μία διατροφική διαταραχή. 

Victoria Garrick (@victoriagarrick)

@victoriagarrick

worth the listen… 💓 #edrecovry #bodyimage #intuitiveeating

♬ Acoustic Guitar Stroll – Dow Brain

Ήταν επαγγελματίας στο βόλεϊ, αλλά το εγκατέλειψε αφότου η αθλητική της καριέρα την οδήγησε σε μία διατροφική διαταραχή, αλλά και σε γενικότερα θέματα ψυχικής υγείας. Τώρα εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα της στο TikTok για να προωθήσει το body positivity, να μιλήσει για την ψυχική υγεία, αλλά και να μάς συστήσει την ενστικτώδη διατροφή.

Clara Guillem (@claraandherself)

@claraandherself

there is no “ideal” you. let your body change & adapt 🙂

♬ Texas Sun – Khruangbin & Leon Bridges

Οι συμβουλές της γύρω από τα θέματα body positivity δεν αφορούν μόνο τα κιλά και τη διατροφή, αλλά και την ανάρρωσή της από μία διατροφική διαταραχή. Θέλει να νιώσουμε καλά με την εμφάνισή μας σε συνολικό επίπεδο και γι’ αυτό συχνά αναφέρεται και σε θέματα ουλών και τριχοφυίας. 

Brooklynne Webb (@xobrooklynne)

@xobrooklynne

if your seeing this, this is a sign u can slay that outfit no matter what ‼️@Nicole #outfits #matchingoutfits

♬ original sound – P

Αν αυτό, που χρειάζεσαι, είναι να βρεις την αυτοπεποίθησή σου, τότε επιβάλλεται να την ακολουθήσεις. Ανεβάζει αρκετό beauty περιεχόμενο, αλλά το ίδιο συχνά δημιουργεί βίντεο, για να μάς καθοδηγήσει στο να αγαπάμε το σώμα μας και να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας. Επιπλέον, θα απολαύσεις όλες τις badass απαντήσεις τις στα hate comments, που λαμβάνει. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!