Η θερμοκρασία έχει αρχίσει και επίσημα να ανεβαίνει. Από τη μία, αυτό είναι καλό γιατί ο μόνιμος ήλιος μάς φτιάχνει τη διάθεση. Από την άλλη, έχουμε ήδη αρχίσει να βαριόμαστε να λέμε “Έσκασα”. Όταν τα μαλλιά σου έχουν έστω και λίγο παραπάνω μήκος, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορη. Είναι λύση απλά να τα κόψεις; Ναι, ειδικά αν θες να δοκιμάσεις κάποιο καρέ, που θα είναι απόλυτη τάση αυτό το καλοκαίρι.  

Ωστόσο, δεν είμαστε όλοι συναισθηματικά έτοιμοι να αφήσουμε το ψαλίδι να πλησιάσει το κεφάλι μας. Για εμάς, λοιπόν, υπάρχει η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση. Ένα χτένισμα, δηλαδή, που θα πάρει μέρος των μαλλιών από το υπόλοιπό σώμα μας και που συγχρόνως δεν θα θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και θα αντέχει την καλοκαιρινή υγρασία. Ποιο χτένισμα; Σου έχουμε αρκετές προτάσεις.  

Διακριτικός κότσος 

Με το “διακριτικός”, εννοούμε χωρίς υπερβολές και περίτεχνα σημεία. Αν έχεις πυκνά και μακριά μαλλιά θα σε βολέψει αρκετά και δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο. Απλά να είσαι προετοιμασμένος να χρειαστείς αρκετά τσιμπιδάκια.  

Messy bun 

Από τις πιο απλές και γρήγορες λύσεις. Κυρίως γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις καμία διορθωτική κίνηση, μιας και ο σκοπός είναι ο κότσος να δείχνει ατημέλητος. Ενδείκνυται για οποιαδήποτε καλοκαιρινή περίσταση και ειδικά μετά την παραλία. 

Κοκαλάκια 

Αν το βασικό σου πρόβλημα είναι τα μαλλιά που πέφτουν και κολλάνε στο πρόσωπό σου, τότε δυο τρία κοκαλάκια σού αρκούν για να λύσεις το πρόβλημά σου. Αν θες να είσαι και μέσα στις τάσεις, προτίμησε κάποια με πέρλες.  

Πλεξούδα 

Μπορείς να κάνεις από την πιο απλή μέχρι την πιο περίτεχνη που ξέρεις ή που θα βρεις σε κάποιο tutorial. Τα μαλλιά σου σίγουρα θα καταλήξουν να δείχνουν περιποιημένα χωρίς πολλή προσπάθεια, ενώ σχεδόν όλα θα έχουν φύγει μακριά από το πρόσωπό σου και θα νιώθεις πολύ πιο δροσερός. 

Μικρά πλεξουδάκια 

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις σε όλα σου τα μαλλιά, μόνο σε μερικά σημεία, έτσι ώστε να μπλέκουν με τις πιθανές επιπτώσεις της υγρασίας στα μαλλιά σου. Αν θες και να μείνει το πρόσωπό σου ανέγγιχτο, απλά φρόντισε δύο από αυτά να γίνουν με τις τούφες που κορνιζάρουν το πρόσωπό σου.  

TWA 

Ή μικροσκοπικά άφρο μαλλιά (teeny-weeny afro). Προφανώς, για να κάνεις αυτό το χτένισμα πρέπει να έχει άφρο μαλλιά και κοντά. Το θέμα είναι να τους δώσεις λίγο παραπάνω όγκο και ένταση. Πράγμα που μπορείς να καταφέρεις απλά περνόντας με ένα προϊόν διαμόρφωσης (defining) τις μπούκλες σου τη μέρα που θα λουστείς.  

Όσο πιο ψηλά γίνεται 

Είτε αποφασίσεις να κάνεις κότσο, είτε αλογοουρά, ο μόνος τρόπος να μην ακουμπήσει ούτε μία τρίχα το δέρμα σου είναι να μαζέψεις όλα τα μαλλιά τέρμα πάνω, στην κορυφή του κεφαλιού. Βέβαια, αυτό είναι εύκολο να το κάνεις μόνο αν όλα σου τα μαλλιά είναι αρκετά μακριά, διαφορετικά θα χρειαστείς και αρκετά τσιμπιδάκια. 

Πίσω με ένα μεγάλο clip 

Τα μεγάλα κοκαλένια clips έχουν επιστρέψει σταθερά στις τάσεις τα τελευταία δύο περίπου χρόνια. Αν έχεις πολύ μαλλί ίσως, βέβαια, σε δυσκολέψει να μαζέψεις με αυτό όλα τα μαλλιά σου πίσω, γι’ αυτό ψάξε να βρεις ένα σχετικά μεγαλύτερο. Τα μακριά καρέ και τα μεσαίου μήκους μαλλιά είναι τα πιο βολικά γι’ αυτή την επιλογή.   

Τα μισά πάνω 

Αυτή είναι ακόμα μία λύση για όσους το βασικό τους θέμα είναι τα μαλλιά που πέφτουν στο πρόσωπο. Και μπορεί να γίνει στα μαλλιά σε όλα τα μήκη, με εξαίρεση τα πολύ κοντά. Επιπλέον, αυτό το πιάσιμο βγάζει κάτι το τρομερά καλοκαιρινό. 

Τυλιγμένα με μαντήλι 

Προφανώς, αν σου αρέσει σαν στιλ μπορείς να το υιοθετήσεις. Εμείς, βέβαια, το προτείνουμε κυρίως σε όσους έχουν πολύ σγουρά έως άφρο μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο θα τα προστατεύσουν όσο περισσότερο γίνεται από τον ακραίο καιρό του καλοκαιριού. Αν διαλέξεις και ένα μαντήλι από καλό μαλακό υλικό, θα κάνεις ακόμα περισσότερο καλό στα μαλλιά σου.  

Μπαντάνα 

Είναι ακόμα μία τάση που καλοκαίρι με το καλοκαίρι επιστρέφει όλο και πιο δυναμικά. Οπότε γιατί να μην τη δοκιμάσεις; Θα σου δώσει στιλ και θα σε κάνει να νιώσεις λίγη παραπάνω δροσιά. Επίσης για φέτος, όταν δεν την φοράς στο κεφάλι σου, μπορείς να την μετατρέψεις και σε τοπάκι.  

Στέκα 

Ίσως είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να μαζέψεις τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπό σου. Για φέτος, ώστε να μείνεις και μέσα στις τάσεις, σου προτείνουμε τις πιο παχιές και φουσκωτές που κυκλοφορούν στην αγορά. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!