Το φετινό καλοκαίρι ίσως να είναι το κοντινότερο σε εκείνο του 2019, πριν αλλάξει ο κόσμος όπως τον ξέραμε με την έλευση της πανδημίας. Με ελεύθερες τις μετακινήσεις και το φόβο του κορωνοϊου να έχει μετριαστεί αισθητά, έχουμε σίγα – σιγά ξεκινήσει όλ@ τις εκδορμές μας, τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου ή ακόμη και τις διακοπές μας πριν καταφτάσουν οι ορδές τουριστών. Πολλ@ από εμάς επιλέγουμε προορισμούς προσβάσιμους με το αυτοκίνητο και όσο κι αν είναι απολαυστικό το μάτι σου να χορταίνει πράσινο και μπλε καθώς διασχίζεις την Ελλάδα, ή το να φτιάχνεις playlists για το αυτοκίνητο, κάποια στιγμή στη διαδρομή ίσως εσύ και οι συνταξιδιώτες σου να βαρεθείτε. Ορίστε μια σειρά από διασκεδαστικά car games για τις δύσκολες ώρες της διαδρομής. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, τα μισά μας τα έχουν διδάξει η Phoebe και ο Joey γυρνώντας από το Las Vegas.

Το παιχνίδι της αλφαβήτου

Το ένα άτομο επιλέγει τη δεξιά πλευρά του δρόμου και το άλλο άτομο παίρνει την αριστερή. Καθένας αναζητά γράμματα του αλφαβήτου που εμφανίζονται σε πινακίδες στο δρόμο, ταμπέλες ή πινακίδες κυκλοφορίας στην πλευρά του. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βρείτε όλα τα γράμματα του αλφάβητου με τη σειρά, από το Α έως το Ω. Το πρώτο άτομο που θα εντοπίσει ολόκληρο το αλφάβητο κερδίζει.

Το παιχνίδι του κατασκόπου

Πρόκειται ουσιαστικά για το “I Spy with my little eye”. Ένα άτομο επιλέγει κάτι είτε στο δρόμο, είτε μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να αποκαλύψει τι είναι αυτό στους υπόλοιπους παίκτες. Στη συνέχεια, πρέπει να δώσει ένα στοιχείο ξεκινώντας με τη φράση: “Βλέπω κάτι που αρχίζει με το γράμμα/ έχει χρώμα, κλπ”. Οι υπόλοιποι επιβάτες προσπαθούν στη συνέχεια να μαντέψουν τι μπορεί να είναι.

Βρες το τραγούδι

Αν η playlist που είχατε φτιάξει αρχίζει να παίζει σε λούπα είναι η στιγμή να κλείσετε το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου και να παίξετε το “Βρες το τραγούδι”. Σε rotation ξεκινάτε να λέτε έναν στίχο από ένα τραγούδι (όχι τον πιο προφανή, ή για παράδειγμα από το ρεφρεν) και οι συνεπιβάτες σας καλούνται να βρουν το κομμάτι και τον καλλιτέχνη.

Είκοσι ερωτήσεις

Ένα άτομο σκέφτεται κρυφά ένα πρόσωπο, ένα μέρος ή ένα πράγμα. Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι παίκτες κάνουν εναλλάξ ερωτήσεις που απαντώνται με ναι ή όχι. Αφού οι παίκτες κάνουν 20 ερωτήσεις, κάθε παίκτης έχει την ευκαιρία να κάνει μια εικασία. Όποιος το βρει κερδίζει το παιχνίδι, αλλιώς το παίρνει το ποτάμι.

Μεγάλα διλήμματα

Από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια να παίξετε στο αυτοκίνητο είναι τα “μεγάλα διλήμματα”. Κάθε επιβάτης παίρνει σειρά και θέτει παράξενες ερωτήσεις στους. Για παράδειγμα, “Θα προτιμούσες να τρως σοκολάτα ή πίτσα για το υπόλοιπο της ζωής σου” ή, “Θα προτιμούσες να πετάς ή να διακτινίζεσαι;”. Οι απαντήσεις θα μπορεί να σας δώσουν πληροφορίες γα τους φίλους σας που δεν είχατε φανταστεί ή να γίνουν η αφορμή για μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση.

“Ποτέ δεν έχω…”

Το γνωστό “Never Have I Ever…” είναι κανονικά drinking game, αλλά φυσικά στο αυτοκίνητο όπου η ασφάλεια όλων προέχει, θα το παίξετε κρατώντας σκορ με τα δάχτυλά σας. Εδώ οι παίκτες ρωτούν εναλλάξ πράγματα που δεν έχουν κάνει. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε, “Ποτέ δεν έχω απατήσει” ή “Ποτέ δεν έχω “κλέψει” γραφική ύλη από το γραφείο”. Γενικότερα όσο πιο προβοκατόρικες οι ερωτήσεις, τόσο μεγαλύτερη η διασκέδαση, η αφορμή για gossip, αλλά και για bonding με τους συνεπιβάτες σας. Όσοι έχουν τελικά κάνει αυτό που αναφέρεται σηκώνουν ένα τους δάχτυλο. Το παιχνίδι σταματάει όταν όλοι οι παίκτες σηκώσουν και τα 10 δάχτυλα.

“Πρώτο ραντεβού και…”

Επίσης εξαιρετικά αστείο και διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το “Πρώτο ραντεβού και…”. Με τη σειρά οι παίκτες σκαρφίζονται άβολες, παράξενες ή και custom καταστάσεις/ συμπεριφορές στο πρώτο ραντεβού και οι υπόλοιποι καλούνται να απαντήσουν αν θα συνέχιζαν το φλερτ, αν θα έδιναν μια δεύτερη ευκαιρία ή αν θα έριχναν πανηγυρικό άκυρο. Για παράδειγμα, ο πρώτος παίκτης λέει “Πρώτο ραντεβού και… τ@ παίρνει τηλέφωνο η μητέρα του”, και οι υπόλοιποι απαντούν πώς θα αντιδρούσαν.

Τοp 5

Αυτό είναι ένα car game επιστροφής. Στο γυρισμό από την εκδρομή σας όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου καλείστε να φτιάξετε ένα top 5 στιγμών του ταξιδιού σας. Εγγυημένα θα θυμηθείτε αστείες στιγμές και θα γελάσετε, αλλά και θα καταλάβετε τι υπήρξε πιο σημαντικό για τον καθένα. Αν μάλιστα στο ταξίδι σας γνωρίσατε καινούργια πρόσωπα μπορείτε να κάνετε και Top 5 προσωπικοτήτων.

Υποθέσεις

Βάλτε όλους στο αυτοκίνητο να απαντήσουν σε μια σειρά υποθετικών ερωτήσεων, όπως: “Τι θα έκανες αν κέρδιζες το τζόκερ;” ή “Αν μπορούσες να μεταμορφωθείς σε οποιοδήποτε ζώο, ποιο θα ήταν αυτό;”. Μπορεί να μοιάζει λίγο με τα “μεγάλα διλήμματα”, αλλά εδώ είστε ακόμα πιο ελεύθεροι να ρωτήσετε ό,τι σας έρθει στο μυαλό.

Το παιχνίδι του σινεμά

Άλλο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να παίξετε κατά τη διάρκεια μιας μακράς διαδρομής με το αυτοκίνητο είναι το “Παιχνίδι του σινεμά”. Ένα άτομο προτείνει ένα γράμμα και οι υπόλοιποι στο αυτοκίνητο πρέπει να σκεφτούν ταινίες που αρχίζουν με αυτό, πχ για το γράμμα “Τ” το Toy Story κ.ο.κ.

Τριπλή απειλή

Τελευταίο στη λίστα με τα παιχνίδια για ταξίδια με αυτοκίνητο είναι η “Τριπλή Απειλή”. Εδώ, ένα άτομο επιλέγει τρία ετερόκλιτα μεταξύ τους ουσιαστικά, όπως “πιάτο”, “ελέφαντας” και “χιόνι”, για παράδειγμα και κάθε επιβάτης καλείται να δημιουργήσει μια ιστορία που να τα περιλαμβάνει. Προσοχή: τα πράγματα θα γίνουν πολύ σουρεάλ, πολύ γρήγορα.

Καλές διαδρομές!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!