Ο χειμώνας πλησιάζει και όπου να ‘ναι θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα πρέπει να ξαναοργανώσουμε τις ντουλάπες μας ώστε να χαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα και να καλωσορίσουμε τα χειμωνιάτικα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο έργο διότι τα χειμωνιάτικα είναι συνήθως περισσότερα και πολλαπλάσια σε όγκο. Αν οι ντουλάπες μας είναι μικρές ή λίγες, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τρόπους ώστε αυτή η τακτοποίηση να γίνει ευκολότερη με ένα μικρό budget:

Βελουτέ κρεμάστρες:

Πες όχι στις πλαστικές κρεμάστρες όταν πρόκειται για φορέματα ή μπλούζες με ανοιχτό ντεκολτέ διότι τα ρούχα γλιστρούν και πέφτουν πολύ εύκολα. Ακόμα κι αν το κάθε κομμάτι έχει τα γνωστά κορδελάκια για σταθεροποίηση, ας γελιόμαστε, δεν τα χρησιμοποιούμε συνήθως, άσε που οι περισσότερες τα κόβουμε διότι έχουν την τάση να φαίνονται όταν φοράμε το ρούχο. Με τις βελουτέ κρεμάστρες θα πεις αντίο στα πεσμένα και τσαλακωμένα φορέματα στον πάτο της ντουλάπας.

 

Γαντζάκια κρεμάστρας

Αυτά τα θαυματουργά γαντζάκια ενώνουν δύο κρεμάστρες παρέα κι έτσι μπορείς να φτιάξεις έτοιμα τα σύνολά σου όπως παντελόνι-πουκάμισο. Επίσης μειώνουν τον αριθμό των γάντζων κρεμάστρας που κρέμονται στην μεταλλική ράγα της ντουλάπας. Αν δεν θέλεις να τα αγοράσεις μπορείς να τα αντικαταστήσεις με τα δακτυλίδια των μεταλλικών κουτιών των αναψυκτικών.

 

Κρεμάστρες για φουλάρια

Μία κρεμάστρα, πέντε ή οκτώ φουλάρια κρεμασμένα σε ένα σημείο, έτοιμα και τακτικά για την στιγμή που θα τα χρειαστείς. Αν δεν θέλεις να την αγοράσεις μπορείς να δέσεις μερικούς πλαστικούς κρίκους από κουρτίνες μπάνιου σε μια οποιαδήποτε κρεμάστρα και να την κατασκευάσεις από μόνη σου.

 

Κρεμάστρα πόρτας

Οι κρεμάστρες ή οι γάντζοι στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας, προσφέρουν την δυνατότητα να κρεμάσουμε τσαντάκια, φουλάρια ή ακόμα και κάποιο ρούχο που θέλουμε να έχουμε πρόχειρο, όπως μια ρόμπα, χωρίς να πάρουμε χώρο από την ράγα της ντουλάπας. Αν το κλείσιμο της πόρτας δεν το επιτρέπει, μπορούμε να βιδώσουμε γάντζους σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν μάλιστα γάντζοι με τρεις θέσεις. Προσοχή όμως με τους γάντζους, διότι αν βάλουμε πολύ βάρος μπορεί να πέσουν.

 

Κρεμάστρες για πολλά παντελόνια

Τις ξέρουμε και τις αγαπάμε διότι τακτοποιούμε πολλά παντελόνια στον λιγότερο δυνατό χώρο

Κρεμαστή παπουτσοθήκη

Θα κρεμαστεί στην άκρη της ντουλάπας σου και θα χρησιμεύσει για να τακτοποιήσεις παπούτσια αλλά και άλλα σκόρπια αντικείμενα που βρίσκονται συνήθως ακουμπισμένα στον πάτο ή ριγμένα εδώ κι εκεί.

 

Διαχωριστικά ραφιών

Πολλές ντουλάπες έχουν πάνω πάνω ένα μεγάλο ράφι που χωράει πολλά πράγματα και είναι χρησιμότατο. Είναι όμως και μπελαλίδικο διότι με τον καιρό τα πράγματα μπερδεύονται εκεί πάνω, η μια στοίβα γέρνει και πέφτει πάνω στην άλλη και τελικά γίνονται όλα ένα κουβάρι. Βάλε λοιπόν διαχωριστικά ανάμεσα στις στοίβες κι αν δεν βρεις έτοιμα μεταλλικά τέτοια, χρησιμοποίησε κουτιά ή τις μεγάλες τσάντες που δεν χρησιμοποιείς τακτικά για να χωρίσεις τις στοίβες μεταξύ τους.

Παπούτσια με στοίχιση

Αν ο χώρος που έχεις για τα παπούτσια είναι ο πάτος της ντουλάπας μπορείς να τα τοποθετήσεις έτσι ώστε το ένα να κοιτάζει μπροστά και το άλλο πίσω. Θα εξοικονομήσεις χώρο για τουλάχιστον άλλο ένα ζευγάρι. Η ζωή σου θα γίνει πολύ ευκολότερη όμως αν επενδύσεις σε μια ή και περισσότερες πτυσσόμενες μεταλλικές ράγες, ειδικές για παπούτσια που μπαίνουν σε οποιαδήποτε ντουλάπα.

Συρτάρια σε τάξη

Όταν πρόκειται για τις κάλτσες, τα εσώρουχα, τα καλσόν κλπ, μία είναι η λύση κι αν δεν την έχεις ακόμα δοκιμάσει, σπεύσε! Θα ησυχάσει το πνεύμα σου αγοράζοντας υφασμάτινα διαχωριστικά για τα συρτάρια σου και θα έχεις την ευκαιρία να δεις όλες σου τις κάλτσες ζευγαρωμένες επιτέλους!! Μπορείς βέβαια να παρακολουθήσεις το επόμενο βίντεο για να δεις πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου διαχωριστικά από χαρτόνι κούτας, χωρίς να ξοδευτείς

Σωστό δίπλωμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διπλώνεις τα ρούχα σου ώστε να εξοικονομείς περισσότερο χώρο. Στην αρχή μπορεί να σου φανούν άχρηστοι, στην πορεία όμως θα καταλάβεις ότι κάποιοι είναι πραγματικά εξυπηρετικοί.

Με μια τόσο τακτική ντουλάπα λοιπόν είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το κρύο και εμείς και τα πολύτιμα ρουχαλάκια μας!