Αν φέτος έχουμε δει κάτι να φωνάζει άνοιξη και καλοκαίρι, τότε αυτό είναι σίγουρα η νέα limited συλλογή της Vassia Kostara για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Πού μας ταξιδεύει; Σίγουρα στις ΗΠΑ, στα road trips που ονειρευόμαστε να κάνουμε και στην gypsy ζωή που θα θέλαμε να ζήσουμε έστω για λίγο. Και όλα αυτά με μία τέλεια αρμονία. 

 

Η χρυσή τομή μεταξύ γεωμετρίας και φύσης

Το όνομα της νέα συλλογής είναι Golden Ratio και μόνο τυχαίο δεν είναι. Βλέπουμε σε αυτήν κυριολεκτικά την χρυσή τομή μεταξύ γεωμετρίας, φύσης και, φυσικά, στιλ. Και την βλέπουμε σε κάθε λεπτομέρεια των κομματιών. Το χαρακτηριστικό ίσως σημείο τους είναι τα prints, με κάθε ένα να είναι πολλά περισσότερα από ένα σχέδιο πάνω στο ύφασμα. Το κάθε ένα τους κουβαλά διαφορετικές συμμετρίες. Κάθε κύκλος φέρει τη δυναμική της κίνησής του. Κάθε γραμμή το ατελείωτο της ανάπτυξης, της συνέχειας, του ρυθμού της αναπνοής μας και της ίδιας τη ζωής. Κάθε σπείρα συνδέεται με τον αφαλό ως ένα κέντρο δύναμης και ζωής.  

Τα χρώματα της συλλογής μάς μεταφέρουν για ακόμα μία φορά στη φύση και τις διαφορετικές πτυχές της. Η τερακότα είναι η γη. Το κοραλλί η αισιοδοξία που φέρνει κάθε άνοιξη. Το πράσινο το χρώμα κάθε φυτού. Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου, που φέρνει την αναγέννηση σε κάθε τι. Και η ένωσή τους όλα όσα μας περιβάλλουν. Όσο για τα υφάσματα, που “βάφουν”; Ο αέρας είναι το στοιχείο της φύσης που τα χαρακτηρίζει. Ένας αέρας που μάς θυμίζει να χορεύουμε αισιόδοξα στον ρυθμό του και να κυνηγήσουμε έναν νέο ρυθμό ζωής, περισσότερο ζωντανό και δυναμικό.  

Όλα αυτά τα συστατικά, τελικά δημιουργούν μία συλλογή που θέλει να αποτελέσει μήνυμα και πρότυπο για κάθε γυναίκα. Είναι μία πρόσκληση να γίνουμε πιο ελεύθεροι, να βρούμε τις ισορροπίες μας, να φτάσουμε την αναγέννηση μας, να αφήσουμε τον πραγματικό μας εαυτό να ανθίσει και τελικά να ανακαλύψουμε πόσο μοναδικοί και δυναμικοί είμαστε οι ίδιοι, αλλά και πόσο μαγική είναι η ζωή.  

Vassia Kostara πρώτη φορά με τζιν 

Για πρώτη φορά το brand αποφάσισε να εντάξει σε συλλογή του δύο τζιν κομμάτια, το Zelda jean pant και το Zelda jean jacket. Τα κριτήρια δημιουργίας τους ήταν δύο. Από τη μία, να αποτελούν πασπαρτού επιλογές και να ταιριάζουν σε κάθε outfit, ώρα και περίσταση. Από την άλλη, να μείνουν πιστά στη φιλσοφία του brand και των prints, που μάς έχει συνηθίσει.  

Το τελικό αποτέλεσμα; Ένα τζιν παντελόνι, όχι μόνο έτοιμο για όλα, αλλά και με διαχρονική υπόσταση, που όσο κι αν αλλάζουν οι τάσεις, αυτό δεν θα φεύγει από την γκαρνταρόμπα σου. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η χαλαρή γραμμή του και οι λεπτομέρειες του print στις πίσω τσέπες. Όσο για το jacket, δύσκολα θα βρεις περίσταση, που να μην ταιριάζει. Δεν θα βρεις πάνω του μόνο το χαρακτηριστικό print, που βλέπουμε και στο παντελόνι, αλλά και το #alwaysinspired τυπωμένο. Στην τελική, είναι το μότο του brand.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!