Όσο διαφορετικά κι αν είναι τα φετινά Χριστούγεννα, ένα είναι το σίγουρο. Θα αγοράσουμε δώρα για τους αγαπημένους μας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να τα στείλουμε με courier ή να τελειώσει το lockdown για να τα δώσουμε προσωπικά.  

Αν θες να είσαι περισσότερο μέσα στο πνεύμα αγάπης των γιορτών, σου έχουμε μία πρόταση. Φέτος, αγόρασε τα δώρα σου από ΜΚΟ και σωματεία που με τα έσοδα τους προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο έστω και λίγο καλύτερο. Είτε βοηθώντας παιδιά και ανθρώπους σε ανάγκη, είτε τα ζώα, είτε το περιβάλλον. Σου υπόσχομαι ότι το αίσθημα προσφοράς που θα νιώσεις, θα είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με το να έκανες αγορές από οπουδήποτε αλλού.  

Φλόγα

Από το 1982, η Φλόγα στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο, αλλά και τις οικογένειές τους με όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα. Στους βασικούς στόχους της είναι ένα θεσμικό πλαίσιο που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού, εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα, η φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η ψυχολογική στήριξη των οικογενειών, η σαφής και ειλικρινής ενημέρωση του γονιού, η κοινωνική φροντίδα και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στο παιδί. 

Επίχρυσο γούρι 2021 καρδιά με επιροδιωμένη αλυσίδα 20€

Πάνινη τσάντα Φλόγα 7€

ARTεμείς (ΕΛΕΠΑΠ)

Με παραρτήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις, το ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει υπηρεσίες αποκατάσταση σε παιδιά από το 1937. Βασικός του σκοπός είναι η διά βίου στήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με πρόσβαση σε προγράμματα αποκατάστασης, ανεξαρτήτως του background του καθενός.  

Ξύλινο χειροποίητο τάβλι 22€

Jolly, Statement Συλλογή 22€

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Η περιβαλλοντική οργάνωση ιδρύθηκε το 1992, με αφορμή το τότε πρόβλημα αυξανόμενης αιχμαλωσίας αρκούδων και λύκων. Σήμερα στοχεύει στην προστασία της ευρύτερης άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και εξωτερικό.  

Ο Πατού και τα ζώα του δάσους 12€

Φούτερ ενηλίκων με κουκούλα 26€

Φάρος Τυφλών Ελλάδος

Ο Φάρος έρχεται να χαρίσει μία αίσθηση κοινότητας στα άτομα με προβλήματα όρασης εντελώς δωρεάν. Μεταξύ των κοινωνικών του δράσεων είναι η κοινωνική υπηρεσία, τα μαθήματα υπολογιστή, τα μαθήματα κεραμικής, τα μαθήματα ιταλικών, η βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων, η βιβλιοθήκη braille, τα μαθήματα Braille για τυφλούς, το γυμναστήριο και η θεατρική ομάδα. 

Περιδέραιο μακραμέ 7,44€

Πλεκτό γάντι 4,96€

Δρόμοι Ζωής

Πρόκειται για μία οργάνωση που αποτελείται από εθελοντές. Συμπαραστέκονται ηθικά, διανοητικά και υλικά σε άτομα -ανεξαρτήτως ηλικίας- που ανήκουν σε κάποια ευάλωτη κοινωνικά ομάδα. Στόχος είναι η διαφορετικότητά τους να γίνει κατανοητή και αποδεχτή από τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω της ανάπτυξης των δυνατοτήτων τους, αλλά και μέσω της παιδείας.  

Πακέτο τροφίμων (Δύο μικρά βαζάκια με μαρμελάδα ή chutney, ένα μεσαίο με γλυκό κουταλιού ή πίκλες, και δύο μπουκάλια λικέρ) 28€

Θήκη για φόρτιση κινητού 6€

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Στόχος του από το 1995 είναι αυτό που λέει το όνομά του, το χαμόγελο του παιδιού. Κάθε παιδιού. Στηρίζει και βοηθάει παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, θύματα εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα υγείας και παιδιά που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.  

Γρίφοι και σπαζοκεφαλιές Christmas Edition 7€

Βραχιολάκι δράσης 2€

ΑΡΧΕΛΩΝ

Από το 1983 ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στοχεύει στην προστασία τόσο των θαλάσσιων χελωνών, όσο και των βιοτόπων του. Αυτό το καταφέρνει με συστηματική έρευνα και παρακολούθηση, διάσωση και περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων χελωνών και ευαισθητοποίηση του κοινού.  

Ξύλινο ημερολόγιο 10€

Μια ιστορία αγάπης στη Μεσόγειο 6€

Greenpeace Greece

Η Greenpeace ήρθε στην Ελλάδα το 1991. Σήμερα βασικά κομμάτια της ατζέντας της είναι, μεταξύ άλλων, η απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα, η εκμετάλλευση των ανεξάντλητων φυσικών πόρων, η προώθηση μίας καλής και υγιεινής διατροφής και η στήριξη των παραγωγών που ακολουθούν τις αρχές της βιώσιμης γεωργίας.  

Συλλεκτική αφίσα “Κεφαλονιά” 4,90€

Ποτήρι από φλοιό ρυζιού 15€

Φροντίδα για το παιδί

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2012 και στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική δουλειά και δωρεές. Στόχος είναι να στηρίξει παιδιά άπορα ή άρρωστα, καλύπτοντας τις βασικές και συνεχιζόμενες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. 

Ημερολόγιο 2021 5€

Μπλοκ ζωγραφικής 5€

Make-A-Wish

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που πραγματοποιούνται οι ευχές τους ανακτούν συναισθηματική και σωματική δύναμη, που τα βοηθάει να πολεμήσουν την όποια ασθένειά τους. Το Make-A-Wish έχει αναλάβει να βοηθήσει την εκπλήρωση των ευχών όσων παιδιών πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. 

Christmas Experience Box 50€

Τσάντα Waterbags – Ifiyenia Kamperi 29€

Αμυμώνη

Η Αμυμώνη στηρίζει άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Βασικός στόχος της είναι τα άτομα αυτά να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό το καταφέρνει προσφέροντας εκπαίδευση, θεραπεία, συμβουλευτική και στήριξη. 

Ημερολόγιο 2021 12€

Κολιέ “αλυσίδα με καρδιά” 14€

Stray.Gr

Οι εθελοντές του φροντίζουν για την περίθαλψη, την προστασία και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Γι’ αυτό μεταξύ των δράσεων τους έχουμε τη διάσωση, περισυλλογή και εν γένει κτηνιατρική περίθαλψη των άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων, την υιοθεσία των ζώων από κατάλληλες οικογένειες, την επανένταξή τους στους χώρους περισυλλογής τους, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η υιοθεσία, και την επίβλεψη και την φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Προστατευτική μάσκα

Κούπα “stray with us”

ΕΛΠΙΔΑ

Ιδρύθηκε το 1990, με πρωταρχικό στόχο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο νοσηλείας και στήριξης των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και των οικογενειών του. Μέσα στα επιτεύγματά του είναι η δημιουργία της πρώτης αμιγώς παιδιατρικής μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην Ελλάδα, αλλά και η Ογκολογική Μονάδα Παίδων. 

Αρωματικό κερί 15€

Επίχρυσο βραχιόλι-Γούρι “ΕΛΠΙΔΑ” 2020-2021 30€

ΚΕΠΑΚΥ

Το ΚΕΠΑΚΥ έχει σκοπό την ένταξη των περιθωριοποιημένων ανθρώπων, ειδικά των νέων, στην κοινωνία. Αυτό το πετυχαίνει, μεταξύ άλλων, μέσα από εκπαιδευτικές ευκαιρίες και υποτροφίες σε νέους, ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές, βοήθεια σε άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους, εκστρατείες κατά του σχολικού εκφοβισμού και των εξαρτησιογόνων ουσιών και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια . 

Φλυτζάνι 10€

Βραχιολάκι 15€

Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS προσπαθούν από το 1949 να χαρίσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον σε κάθε παιδί. Είτε αυτό σημαίνει την φιλοξενία του στους χώρους του, είτε την προσπάθεια για παραμονή με την οικογένειά του. Στην Ελλάδα ήρθε το 1975 και σήμερα έχει 23 διαφορετικές δομές σε όλη την χώρα.  

Γούρι 2021 – selected by Sissy Christidou 8€

Βραχιολάκι με πασχαλίτσα (πράσινο σχοινάκι) 4€

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!