Ένα από τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο αυτόν περίεργο χρόνο είναι ο ύπνος μας και όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τον προστατέψουμε. Εφόσον τα ποσοστά αϋπνίας, σωματικής ανησυχίας όταν είμαστε ξαπλωμένοι και άσχημων ονείρων φαίνεται να αυξήθηκαν από το πρώτο lockdown μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι ξεκίνησαν να ψάχνουν τρόπους για να αποκοιμηθούν ευκολότερα, αναζητώντας βοήθεια σε ειδικές εφαρμογές, διαλογισμό, σωστή διατροφή και πολλά άλλα. Ίσως όμως να πρέπει να κοιτάξουμε το πρόβλημα βαθύτερα και να εντοπίσουμε την ρίζα του, προκειμένου να δώσουμε στους εαυτούς μας μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση (και να κοιμηθούμε επιτέλους ανενόχλητοι). Έτσι λοιπόν, πριν διαλέξουμε την αγαπημένο μας sleep application, θα πρέπει να ασχοληθούμε με το στρώμα μας και κατά πόσο είναι καιρός να το αλλάξουμε. Αν και εσύ ξαπλώνεις σε ένα κρεβάτι που τρίζει ή ξυπνάς με πόνους στην μέση, νωρίτερα από ότι θα ήθελες και χωρίς να έχεις ξεκουραστεί ουσιαστικά, τότε ίσως είναι η ώρα για μία τίμια έρευνα αγοράς. Ιδού τι πρέπει να αναλογιστείς πριν πάρεις την τελική απόφαση

Αποφάσισε ποιο είναι το budget σου

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Ένα σωστό στρώμα είναι σίγουρα μία εξαιρετικά σημαντική επένδυση όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε όλοι την ίδια οικονομική κατάσταση και το budget διαφέρει από άτομο σε άτομο (ειδικά όταν είμαστε νέοι). Το καλό της υπόθεσης είναι πως ένα πανάκριβο στρώμα δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από κάποιο σε πιο λογική τιμή και μπορείς να μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή σου χωρίς να ξοδέψεις παραπάνω από όσο αντέχεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι το σωστό ψάξιμο.

 

Κλινοστρώμ-Super PLUS 20 cm
229.00 € – 500.00 €
Αξεπέραστη ποιότητα αντοχής για ύπνο που αποπνέει ευχαρίστηση , δυναμισμό και θαλπωρή. Ορθοπεδικά ελατήρια, 100% βαμβακερός τάπητας και 5 χρόνια εγγύηση.
Αγόρασέ το εδώ

Κλινοστρώμ-Economy PLUS 18 cm
115.00 € – 207.00 €
Αξεπέραστη ποιότητα αντοχής για ύπνο που αποπνέει ευχαρίστηση , δυναμισμό και θαλπωρή. Ορθοπεδικά ελατήρια, 100% βαμβακερός τάπητας και 5 χρόνια εγγύηση.
Αγόρασέ το εδώ

Διάλεξε τον ιδανικό τύπο και υλικό για το στρώμα σου

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Εδώ τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει η προσωπική προτίμηση του κάθε ατόμου ξεχωριστά, όμως αυτές οι δύο είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές σε υλικό:

Latex:
Tα συγκεκριμένα στρώματα είναι γνωστά για την τρομερή άνεση και την σωστή θερμοκρασία που εξασφαλίζουν στο σώμα σου όσο κοιμάσαι. O αυθεντικός αφρός latex παρασκευάζεται από το δέντρο Hevea-Brasilenis και πιο συγκεκριμένα από το λευκό υγρό που παράγει. Στην συνέχεια γίνεται συγκομιδή, απομακρύνονται τα επιπλέον υγρά και το υλικό που προκύπτει χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα της αγοράς, κυρίως όμως σε στρώματα.

Κλινοστρώμ Body Flex Extra Latex 27 cm
459.00 € – 820.00 €
Οικολογική άνεση Comfort Latex, φυσικός ανατομικός ύπνος σαν χάδι για αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης. Ανεξάρτητα ελατήρια σε 7 ζώνες στήριξης, 100% φυσικό latex και 5 χρόνια εγγύηση.
Αγόρασέ το εδώ

Αφρός μνήμης:
Πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του ’70 από την NASA, σαν ένα ασφαλές υλικό για τα καθιστικά μαξιλάρια των πιλότων και των επιβατών, έτσι ώστε να τους προστατεύουν σε τυχόν αεροπορικά ατυχήματα. Από τότε, ο αφρός μνήμης έχει σχεδόν κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά και οφείλει να υπάρχει στον κατάλογο κάθε εταιρείας στρωμάτων. Γιατί είναι τόσο δημοφιλής; Σύμφωνα με τους περισσότερους φανατικούς οπαδούς του, προσφέρει την απόλυτη άνεση και στήριξη σε ολόκληρο το σώμα, καθώς ‘αγκαλιάζει’ κάθε σημείο που ακουμπάει πάνω του. Και όταν σηκώνεσαι, το υλικό σταδιακά επιστρέφει στην αρχική του μορφή, γεγονός που το καθιστά μία τέλεια επιλογή, ανεξάρτητα με το είδος ύπνου που κάνεις.

Yoga 23 cm
359.00 € – 670.00 €
Διαστημική απαλή προσαρμοστικότητα τεχνολογίας NASA για ονειρεμένο, αιθέριο και ξεκούραστο ύπνο με IQ. ΧΩΡΙΣ ελατήρια μόνο με αφρό μνήμης και 5 χρόνια εγγύηση.
Αγόρασέ το εδώ

Σκέψου σε ποια θέση σου αρέσει να κοιμάσαι

Φωτογραφία: Τζοβάννα Στεφάνου

Οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο τα περισσότερα βράδια και καταλήγουμε να διαλέγουμε το πλευρό ή την στάση που μας βολεύει περισσότερο. Αναλογίσου ποια είναι αυτή η στάση για εσένα, καθώς παίζει ρόλο στο πόσο σκληρό ή απαλό χρειάζεται να είναι το στρώμα σου.
Για όσους κοιμούνται ανάσκελα για παράδειγμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένα στρώμα που προσφέρει σωστή στήριξη στην πλάτη τους και έχει μέτρια απαλότητα, έτσι ώστε να μην ‘βουλιάζουν’. Συνήθως επιλέγουν τον αφρό μνήμης, ο οποίος τους εξασφαλίζει ικανοποιητικό περίγραμμα της σπονδυλικής τους στήλης ενώ εξακολουθεί να είναι άνετος.

Κλινοστρώμ-Body Flex Sila 32 cm
739.00 € – 1,160.00 €
Πολυτέλεια και χαλάρωση από Αφρό Μνήμης Memory Foam Gel. Διπλή εύκαμπτη ανάρτηση με soft και extra soft πλευρά για αναπαυτικό ύπνο υψηλού επιπέδου. Ανεξάρτητα ελατήρια σε 7 ζώνες στήριξης , Αφρό Μνήμης Memory Foam Gel , 100% μαλλί καμήλας και 5 χρόνια εγγύηση.
Αγόρασέ το εδώ

Όσοι κοιμούνται από το δεξί ή αριστερό πλευρό, συχνά υποφέρουν από πόνους στα ισχία και τους ώμους εξαιτίας του λάθος στρώματος. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, είναι καλύτερο να διαλέξεις κάτι πιο soft, έτσι ώστε να υπάρχει ίση κατανομή πίεσης σε ολόκληρο το σώμα σου όσο κοιμάσαι.

Κλινοστρώμ-Body Soft Extra Latex 20 cm
269.00 € – 650.00 €
Συνδυασμός 100% φυσικού Latex και ελαστικό foam Hyg-cen για δυνατό και ταυτόχρονα ευλύγιστο ύπνο , ΧΩΡΙΣ ελατήρια και 5 χρόνια εγγύηση.
Αγόρασέ το εδώ

Αναλογίσου ποιο είναι το σωστό μέγεθος στρώματος για το δωμάτιό σου

Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το αν μένεις μόνος ή με σύντροφο και πόσο χώρο χρειάζεστε για να νιώθετε άνετα όσο κοιμάστε. Γενικά, είναι καλύτερο να υπάρχει το περιθώριο να μπορείς να απλωθείς και να κουνηθείς στον ύπνο σου χωρίς τον φόβο ότι θα ξυπνήσεις το άλλο άτομο ή θα πέσεις από το κρεβάτι. Ίσως ήρθε η ώρα για μεγαλύτερα πράγματα, τόλμησε το!

Η ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ ΚΑΤΣΑΜΠΑ Α.Ε επενδύει σταθερά στον τομέα της επικοινωνίας με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων ύπνου που παράγει, τα οποία για δεκαετίες την κατατάσσουν στις κορυφαίες ελληνικές βιοτεχνίες στρωμάτων. Διανύοντας μία επιτυχημένη πορεία 74 χρόνων είναι η παλαιότερη εταιρεία στον κλάδο στρωματοποιϊας στην Ελλάδα στην κατασκευή ορθοπεδικών και ανατομικών στρωμάτων, διαθέτοντας μια ιδιόκτητη κάθετη μονάδα παραγωγής τεσσάρων στρεμμάτων στον Άλιμο.

Όλα αυτά την έχουν οδηγήσει στην υψηλότερη θέση των προτιμήσεων μας, χάρη στη πολιτική της εταιρείας  για συνεχή προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής.