Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία που ασχολείται με το skincare έχει αρχίσει και ανεβαίνει θεαματικά, αποδεικνύοντας  ότι μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού πλέον προτιμάει αυτό που λέμε “γυμνό δέρμα”. Και παρ’ ότι δεν έχουμε τίποτα με τον στολιστικό χαρακτήρα του μακιγιάζ (αντιθέτως), το να έχουμε μια υγιή επιδερμίδα κάτω από το εκάστοτε foundation, πούδρα ή ό,τι άλλο, είναι σίγουρα κάτι θετικό. Με την στροφή αυτή λοιπόν, όλοι σιγά σιγά αρχίσαμε να μαθαίνουμε τα οφέλη που έχει η χρήση κάποιου serum, καθώς και το ποια είναι τα δραστικά συστατικά που πρέπει να περιέχει. Κάνοντας επομένως φόκους σε πιο εξεζητημένα προϊόντα με ρετινόλες, βιταμίνες C, υαλουρονικά, και άλλα πολλά, ίσως έχουμε ξεχάσει το σημαντικότερο όλων, την ενυδάτωση. Ένα συστατικό λοιπόν που σπάνια βρίσκεται σε λίστες τύπου “τα δέκα καλύτερα στο skincare”, αλλά αποτελεί ίσως έναν από τους πιο δυνατούς συμμάχους απέναντι στην αφυδάτωση του δέρματος, είναι τα ceramides.

Και καθώς ο χειμώνας μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες που ξηραίνουν το δέρμα, κοντοζυγώνουν, παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το σούπερ-ωφέλιμο συστατικό, πώς θα το χρησιμοποιήσεις για μάξιμουμ αποτελέσματα, αλλά και τις καλύτερες προτάσεις στην αγορά.

Τι είναι

Τα ceramides είναι λιπίδια που βρίσκονται στο δέρμα σου φυσικά και συνιστούν το 50% της δομής της επιδερμίδας σου. Όπως λέει ο ειδικός Daniel Isaacs, “είναι κάτι σαν το τσιμέντο ανάμεσα στα κύτταρα τις επιδερμίδας σου”. Βοηθούν λοιπόν το δέρμα σου να παραμένει υγιές ενώ παράλληλα το προστατεύουν από τις εξωτερικές συνθήκες (βλέπε ήλιος, αέρας, ρύπανση κλπ).

woman, cream, beauty, skincare, skin, care, wellness, cosmetics, lotion, treatment | Pxfuel

Πώς λειτουργεί

Παρ’ ότι λοιπόν αυτό το συστατικό βρίσκεται ήδη στο δέρμα μας, με τις φθορές που έρχονται με τον χρόνο, το οξειδωτικό στρες, τον ήλιο και άλλους παράγοντες, σιγά σιγά αυτό πέφτει σε συγκέντρωση. Εφαρμόζοντας λοιπόν κάποιο προϊόν που περιέχει ceramides, είναι σαν να δίνουμε την απαραίτητη τροφή στο δέρμα μας για να επανέλθει στην πρότερη υγιή του κατάσταση. Ταυτόχρονα αποκαθιστούμε τον φυσικό φραγμό του, προστατευόμαστε από την αφυδάτωση, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ομαλή ομοιόμορφη εικόνα του δέρματος μας.

Πώς το χρησιμοποιείς

Ο τρόπος χρήσης είναι απλούστατος. Καθώς τα ceramides είναι λιπίδια που ενισχύουν την ενυδάτωση του δέρματος, μπορείς να τα ενσωματώσεις στην ρουτίνα σου με την ενυδατική σου κρέμα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αν στόχος σου είναι να αυξήσεις τα επίπεδα νερού της επιδερμίδας σου, μπορείς να εφαρμόσεις πριν ένα serum με υψηλή συγκέντρωση σε υαλουρονικό οξύ, και έπειτα να θωρακίσεις με την ανάλογη ενυδατική με ceramides. Καθώς τα μόρια του υαλουρονικού είναι μικρότερα σε μέγεθος από αυτά των ceramides, φρόντισε να τα εφαρμόζεις πάντα με αυτή τη σειρά.

Οι δικές μας προτάσεις

Οι παρακάτω ενυδατικές κρέμες περιέχουν ceramides σε μεγάλη συγκέντρωση.

 

https://www.cerave.gr/-/media/Project/Loreal/BrandSites/CeraVe/Master/Greece/new-hero-banner/PM_front_pdp.png

Ενυδατική Κρέμα Προσώπου CeraVe

 Rilastil /Aqua Intense 72H κρέμα-τζελ με απαλή υφή