Το ερωτικό σχεδιάγραμμα ως ιδέα δεν είναι τρομερά γνωστό. Εξάλλου, δεν έχει πολύ καιρό ζωής, μιας και ολοκληρώθηκε σαν μοτίβο πριν μερικά χρόνια από τη σωματική σεξολόγο Jaiya. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ερωτικό χάρτη, που μάς οδηγεί σε ό,τι μάς ερεθίζει σε πρωτογενές επίπεδο. 

Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος σχεδιαγράμματος, αλλά πέντε διαφορετικοί. Μάλιστα, ο κάθε ένας έχει και την σκιώδη πλευρά του, η οποία προκύπτει από τη μη σωστή διαχείρισή του. Έχει αξία, λοιπόν, να βρεις τον δικό σου. Τόσο για να μπορέσεις να το αναπτύξεις και να το ψάξεις πιο πολύ, αυξάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την απόλαυση, όσο και για να αντιμετωπίσεις την σκιώδη του πλευρά. 

Προσοχή, όμως. Μην πέσεις στην παγίδα να απορρίψεις κάποιον τύπο ή να καταταγείς σε έναν από αυτούς, απλά βάσει της μέχρι τώρα εμπειρίας σου. Η σωστή κατεύθυνση είναι να εξερευνήσεις κάθε τύπο ξεχωριστά, ώστε να δεις ποιος είναι αυτός, που λειτουργεί πιο άμεσα και έντονα στο σώμα σου. 

Ο αισθησιακός τύπος

Ανάβεις όποτε ενεργοποιούνται οι αισθήσεις σου. Μπαίνεις αμέσως σε ερωτικό mood, αν την ώρα του σεξ γευτείς κάτι, όπως σοκολάτα, αν μυρίσεις κάτι αισθησιακό, αν περιβάλλεσαι από έναν ωραίο χώρο και γενικά αν κάτι σου ξυπνήσει οποιαδήποτε από τις πέντε αισθήσεις. Αυτό σού δίνει το μεγάλο ατού ότι μπορείς να έρθεις σε οργασμό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμα κι αν δεν υπάρχει η συμμετοχή των γεννητικών οργάνων. 

Όσο για την σκιώδη πλευρά; Είναι πολύ εύκολο το κεφάλι σου να κολλήσει σε κάτι και να μην μπορεί να συγκεντρωθεί στο σεξ και να το απολαύσει. Συνήθως αυτό μπορεί να συμβεί είτε λόγω κάποιας προσωπικής σου ανασφάλειας, είτε γιατί κάτι ενοχλεί κάποια από τις αισθήσεις σου, όπως μία άσχημη μυρωδιά. 

Come To Me GIF - Chocolates Seductive Bed - Discover & Share GIFs

Ο ενεργητικός τύπος

Είσαι ευαίσθητος από κάθε άποψη, οπότε δεν θες και πολύ, για να ερεθιστείς. Το πιο απλό παράδειγμα, για να καταλάβεις αν είσαι ενεργητικός; Πριν από την όποια ερωτική πράξη, σε κατακλύζουν διάφορα συναισθήματα. Ανυπομονησία, λαχτάρα, πόθος. Γι’ αυτό και τα πειράγματα στα προκαταρκτικά είναι από τα αγαπημένα σου σημεία στο σεξ. 

Η σκιώδης πλευρά κάνει την εμφάνισή της, συνήθως όταν παίρνεις πολλές δόσεις απ’ όλα τα προαναφερθέντα συναισθήματα συγχρόνως. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα είδος “βραχυκυκλώματος”. Να σε κάνει, δηλαδή, να νιώσεις ότι πνίγεσαι και να απομακρυνθείς. Είναι πολύ πιθανό ερωτικοί παρτενέρ σου να σού έχουν πει ότι γίνεσαι συχνά ψυχρός από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Anticipation Building: Taylor Swift Edition – pluviophile

Ο σεξουαλικός τύπος

Ο σεξουαλικός τύπος ανάβει απ’ όσα η κοινωνία, τα media και συχνά το πορνό μάς έχουν μάθει ότι είναι το σεξ. Γύμνια, γεννητικά όργανα, οργασμοί, διείσδυση. Αυτό σε κάνει να μπορείς να ερεθιστείς εξαιρετικά εύκολα και με το παραμικρό, ενώ συνήθως το σεξ για εσένα δεν χρειάζεται να έχει κάποιο βάθος ή ιδιαίτερο νόημα. Είναι απλά κάτι, που σου αρέσει να κάνεις. 

Η σκιώδης πλευρά προκύπτει από το γεγονός ότι πολύ συχνά μένεις μόνο στα βασικά. Για εσένα είναι αρκετό να περάσεις απευθείας στο σεξ -το κλασικό διεισδυτικό- και να λήξεις την κατάσταση μόλις φτάσετε σε οργασμό. Ωστόσο, αυτό είναι πρόβλημα τόσο γιατί ο άλλος μπορεί να θέλει κάτι παραπάνω, όσο και γιατί μοιάζεις να χάνεσαι κάθε φορά, που κάποιος σού προτείνει να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. 

MRW the TV is still on during sex - GIF on Imgur

Ο kinky τύπος

Είναι ο τύπος, που πολλοί προσπερνούν με σιγουριά, θεωρώντας ότι δεν τους ταιριάζει, αλλά συχνά δοκιμάζουν και εκπλήσσονται. Ουσιαστικά ο kinky τύπος ερεθίζεται απ’ ό,τι θεωρείται ταμπού. Συνήθως ανήκει και σε μία από δύο υποκατηγορίες, είτε την ψυχολογική, που παίζει κυρίως με δυναμικές, όπως role playing δασκάλα-μαθητής, είτε την αισθητική, όπου συχνά συναντάμε το BDSM. Ωστόσο, δεν έχει σημασία τι θεωρούμε εμείς ταμπού, όσο ο ίδιος ο kinky τύπος. 

Η σκιώδης πλευρά; Συχνά ό,τι θεωρούμε ταμπού το συνδέουμε και με μία ντροπή, όταν το κάνουμε. Στο θετικό σενάριο, αυτή  η ντροπή τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο τον ερεθισμό σου. Στο σκιώδες σενάριο, σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου, κατακλύζει το κεφάλι σου και δεν σε αφήνει να το απολαύσεις. 

혼내야겠어 Whip GIF - 혼내야겠어 Whip - Discover & Share GIFs

Ο πολυμορφικός τύπος

Πιθανώς είναι ο ερωτικός παρτενέρ, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Ο λόγος; Πολύ απλά μπορεί να ερεθιστεί πρωτογενώς απ’ όλα τα παραπάνω. Οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα και δεν αισθάνεται καμία καταπίεση να προσαρμοστεί στον τύπο ερωτικού σχεδιαγράμματος του εκάστοτε ερωτικού συντρόφου του. 

Η σκιώδης πλευρά του πολυμορφικού τύπου είναι ότι συχνά ο ίδιος μένει ανικανοποίητος. Όχι γιατί δεν ανάβει από τον τύπου, στον οποίο έχει προσαρμοστεί, αλλά γιατί έχει μία τεράστια σεξουαλική πείνα, που δύσκολα καλύπτεται, ενώ ο ίδιος φροντίζει πάντα να ικανοποιήσει πλήρως τους παρτενέρ του. 

whoever you want me to be gif | WiffleGif