Το καλοκαίρι είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που είναι πιθανότερο να βρεθείς σε μια one night stand κατάσταση. Όλοι είμαστε πιο χαλαροί, ερχόμαστε σε καλύτερη επαφή με το σώμα μας και τις ανάγκες του λόγω της θάλασσας και της ξεκούρασης, ταξιδεύουμε και μπορεί να βρεθούμε μακριά από όλα όσα συνήθως μας κρατούν πιο μαζεμένους, η διάθεσή μας η ίδια αλλάζει προς το πιο ανέμελο.

Τα one night stands όμως, είναι γενικότερα αποδεδειγμένο ότι ή θα είναι πολύ καυτά ή μεγάλες αποτυχίες που δεν θα θέλουμε να θυμόμαστε την επόμενη μέρα. Αν είχατε τέτοιες εμπειρίες μέχρι στιγμής και αυτό που θυμόσαστε δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, δεν είστε οι μόνοι/ες. Μια έρευνα του 2017 των αναλυτών του DrEd.com έχει δείξει ότι το 81% των γυναικών ένοιωσαν “όχι ικανοποιημένες”, ποσοστό που μιλάει καθαρά για την εμπειρία – και τα όσα λέει δεν είναι και πολύ ικανοποιητικά. Ποιος ο λόγος λοιπόν να κάνεις απλό, τυχαίο σεξ αν δεν περάσεις καλά;

Τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να απολαύσεις ένα καλό one-night stand αν προσέξεις λίγα πράγματα στην διάρκεια, πριν και μετά.

Όπως είπε η σεξολόγος Carol Queen των Good Vibrations στο HelloGiggles, δύο είναι τα πράγματα που θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν: η άνεση και η ασφάλειά μας. Με άλλα λόγια για να πετύχει μια τέτοια συνεύρεση θα πρέπει να είμαστε κάτι παραπάνω από σαφείς τι σημαίνει ασφάλεια για εμάς και να μην υποχωρήσουμε για κανέναν λόγο. Η Queen λέει ότι η ασφάλεια μπορεί να αφορά τις προφυλάξεις, το να μην φοβόμαστε ότι ο παρτενέρ μας θα μας βλάψει σωματικά και να είμαστε επίσης σε θέση να θέσουμε όρια όσον αφορά στο τι μας αρέσει και τι όχι, τι θα κάναμε και τι θα απορρίπταμε.

Τι γίνεται όμως με την απόλαυση; Πως θα φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο αν φοβόμαστε ότι θα κολλήσουμε κάτι ή δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερα ασφαλείς με το άτομο που έχουμε επιλέξει; Όταν στο μυαλό μας φωλιάζει ο φόβος, η απόλαυση πάει περίπατο. Σε αυτή την περίπτωση, ποιος ο λόγος να το κάνουμε; Η Queen λοιπόν έχει μερικά tips να μας προτείνει σχετικά:

Κάντε το ξεμέθυστοι

Αν θέλετε η εμπειρία αυτή να είναι θετική και να την θυμόσαστε με ευχαρίστηση, μην το ξεκινήσετε αν έχετε πιεί. Το ξεφάντωμα ενός πάρτι είναι πιθανό να μας οδηγήσει σε μια καυτή βραδιά, το υπερβολικό ξεφάντωμα όμως κάνει την επικοινωνία δυσκολότερη όταν οι δύο συμμετέχοντες είναι μεθυσμένοι. Επίσης μουδιάζει το ένστικτό μας και κάνει την άρνηση σε κάτι που δεν μας αρέσει, δυσκολότερη. Είναι πιθανότερο να συμφωνήσουμε σε άβολα πράγματα αν οι άμυνές μας έχουν καμφθεί από το πολύ αλκοόλ.

Βεβαιωθείτε ότι κάποιος δικός σας γνωρίζει που βρίσκεστε και με ποιόν

Αυτό είναι θεμελιώδες και απαραίτητο και κάθε γυναίκα το γνωρίζει, δεν κάνει κακό όμως να το επαναλαμβάνουμε. Αν πρόκειται να βρεθείτε μόνες με κάποιον που δεν γνωρίζετε, βεβαιωθείτε ότι κάποιος/α γνωρίζει που βρισκόσαστε και με ποιόν. Στείλτε ένα μήνυμα με την διεύθυνση και το ονοματεπώνυμο του προσώπου με το οποίο θα περάσετε τις επόμενες ώρες και ένα ακόμα όταν επιστρέψετε στο σπίτι ή το ξενοδοχείο σας. Αν κάτι πάει στραβά, θα υπάρχει κάποιος που σας έχει στον νου του.

Μιλήστε για προφυλάξεις και ασφαλές σεξ πριν καν ξεκινήσετε

Το να σκεφτούμε “Α, αυτό το άτομο φαίνεται πολύ καθαρό και καθώς πρέπει” δεν είναι καλή στρατηγική για ασφαλές σεξ, λέει η Queen. Φέρτε μαζί σας προφυλακτικά και λιπαντικό για ευκολότερη χρήση και ασφάλεια (είναι δυσκολότερο να σπάσουν με αυτό) και μην περιμένετε ότι θα τα έχει πάνω του ο παρτενέρ σας οπωσδήποτε. Πριν καν ξεκινήσετε, κάντε την κουβέντα για “ασφαλέστερο σεξ” και μην περιμένετε να το αναφέρετε στην έξαρση της στιγμής, διότι τότε ίσως να είναι πιο δύσκολο να πειθαρχήσετε αμφότεροι. Ρωτήστε για παράδειγμα πια είναι η συνηθέστερη μέθοδος προφύλαξης που χρησιμοποιεί κι αν δείτε ότι δεν έχει προτιμήσεις, αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι μάλλον δεν χρησιμοποιεί προφυλάξεις γενικότερα. Πως θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε την φάση αν νοιώσετε ότι το άτομο αυτό είναι γενικότερα απρόσεκτο με την σεξουαλική του υγεία;

Μιλήστε με θάρρος για τι σας αρέσει και τι όχι στο κρεβάτι

Αν θέλετε να περάσετε καλά, η επικοινωνία είναι το παν.

“Τα one-night stands είναι πρώτης τάξεως ευκαιρίες για να εξασκήσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες σχετικά με το σεξ.” εξηγεί η Queen. Εφόσον δεν γνωριζόσαστε, πάρτε αυτήν την ευκαιρία για να ανοιχτείτε σχετικά με τις προτιμήσεις σας. Αν κάτι σας κάνει να νοιώθετε καλά, πείτε το. Αν κάτι χρειάζεται μια κάποια τροποποίηση, κάντε το ίδιο. Κάποιοι άνθρωποι το έχουν από φυσικού τους να καταλαβαίνουν τι περίπου επιθυμεί ο ερωτικός στους παρτενέρ και κάποιοι όχι. Βάζοντας λοιπόν την απόλαυση σε πρώτη προτεραιότητα, μιλήστε. Αν όμως κάτι δεν πάει καλά ή όπως το περιμένατε και ο παρτενέρ σας δεν σέβεται τα όριά σας, φύγετε από εκεί αμέσως. Μην επιβραβεύετε αυτήν την συμπεριφορά με το να μείνετε και να την υποστείτε. Περιμένουμε να μας σέβονται και στο one-night stand όπως και στις μακροχρόνιες σχέσεις μας.

Ακούστε το ένστικτό σας

Ακόμα κι αν νοιώθετε μεγάλη έλξη για κάποιον και η χημεία μεταξύ σας είναι καυτή, δεν σημαίνει ότι θα είναι ιδανικός για one-night stand. Σύμφωνα με την Queen ένας καλός υποψήφιος ερωτικός παρτενέρ είναι κάποιος που μας κάνει να νοιώθουμε άνετα κοντά του. Το ραντάρ μας δεν θα πρέπει να μας στέλνει καθόλου σήματα κινδύνου. Προσέχουμε λοιπόν πως φέρεται και λαμβάνουμε την γενικότερη συμπεριφορά του υπόψη μας. Αν για παράδειγμα δεν θέλετε άλλο ποτό κι εκείνος επιμένει να πιείτε κι άλλο οπωσδήποτε, δεν είναι καλό σημάδι. Αν επίσης πιέζει υπερβολικά με το φλερτ ενώ έχετε ήδη δείξει ένα κάποιο ενδιαφέρον, είναι κι αυτό ένα σημάδι επιθετικότητας.

Ακούστε το σώμα σας. Αν σας δίνει το παραμικρό σημάδι κινδύνου, αποφύγετε την κατάσταση. Είναι πραγματικό και αναφαίρετο δικαίωμά σας να θέλετε στην αρχή και να το μετανιώσετε στην συνέχεια. Μην εμπλακείτε σε κάτι από ενοχές.

Όσο κι αν τα one-night stands φαίνονται προχωρημένη και σπάνια ερωτική συμπεριφορά, η ίδια έρευνα του DrEd.com έδειξε ότι το 66% των Αμερικανών και Ευρωπαίων ενηλίκων ισχυρίζονται ότι το έχουν κάνει τουλάχιστο μία φορά στην ζωή τους. Οι άνδρες με έναν μέσο όρο 7 φορών και οι γυναίκες 6 φορές. Παρόλα αυτά τα one-night stands δεν είναι για όλον τον κόσμο. Πολλοί από εμάς δεν νοιώθουν άνετα να εκτεθούν έτσι εύκολα σε άγνωστα άτομα, όσοι όμως το κάνουν καλό θα είναι να ακολουθούν αυτές τις απλές συμβουλές για να το απολαύσουν με ασφάλεια.