Δεν υπάρχει θέμα για το οποίο δεν μπορείς να μάθεις κάτι ακόμα. Εν έτει 2021 ωστόσο υπάρχει ένας τομέας στον οποίο οι νέες πληροφορίες δεν σταματούν να ‘έρχονται καταπάνω μας ανά δυο λεπτά,  και αυτός είναι (το μαντέψατε) το σεξ. Νέες στάσεις κάθε τρεις και λίγο, καινούργια σεξ toys για κάθε γούστο και ανάγκη, και η βασίλισσα όλων, τα μαθήματα ανατομίας του γυναικείου (και για χρόνια παραμελημένου) αναπαραγωγικού συστήματος. Μην παρεξηγηθούμε, δεν παραπονιόμαστε, αντιθέτως αυτή είναι μια φανταστική πρόοδος που κανονικοποιεί περισσότερο το σεξ, που λειτουργεί σαν ένα λεωφορείο εξπρές για την περαιτέρω σεξουαλική απελευθέρωση. Και όλο αυτό για να σας πούμε πως έχουμε άλλη μια νέα “είδηση” για το γυναικείο σημείο Χ. Συγκεκριμένα μόλις μάθαμε για την κλειτοριδική κουκούλα, και για τα μάτια σας μόνο σας εξηγούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά.

 

Cara Delevigne Vaginas GIF

Τι είναι και πού βρίσκεται

Η κλειτοριδική κουκούλα είναι κάτι σαν προστατευτική πτυχή δέρματος που στην ουσία καλύπτει την βάλανο της κλειτορίδας, κοινώς το πιο μικρό κουμπάκι παραμέσα. Ο λόγος που βρίσκεται εκεί είναι αφενός για να προστατεύσει την εσωτερική κλειτορίδα και αφετέρου για να προσφέρει ευχαρίστηση, αφού συγκαταλέγεται στα ερωτογενή σημεία της γυναικείας ανατομίας.

Vaginas GIF

 

Πού αλλού χρησιμεύει

Πέρα από την προστασία που προσφέρει η κλειτοριδική κουκούλα,  αυτή η πτυχή δέρματος βοηθάει και σε κάτι ακόμα. Καθώς η εσωτερική κλειτορίδα έχει πάρα πολλές νευρικές απολήξεις, η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι μόνο πολύ ευαίσθητη στο ερωτικό άγγιγμα, αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο. Αν λοιπόν μια κίνηση τύχει να είναι λίγο πιο έντονη, το συγκεκριμένο σημείο μας προστατεύει από τον ενδεχόμενο πόνο.

Πώς να το διαχειριστείς για να μάξιμουμ οργασμούς

Η κλειτοριδική κουκούλα (ναι ξέρουμε μετά από λίγη ώρα ακούγεται αστείο), καθώς είναι μέρος της ίσως πιο ερωτογενούς περιοχής στην γυναικεία ανατομία, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα αν την διαχειριστείς σωστά. Τί εννοούμε; Την ώρα του σεξ, μπορείς να καταδείξεις στον παρτενέρ σου να ανασηκώσει αυτή την δερματική πτυχή για να μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερο μέρος της εσωτερικής κλειτορίδας. Αυτό θα εντείνει απίστευτα την ευχαρίστηση, ενώ εγγυάται τους πιο γρήγορους οργασμούς. Το ίδιο βέβαια ισχύει και όταν την δουλίτσα την κάνεις μόν@ σου.

Kendra On Top Family GIF by WE tv

 

Όπως κάθε φορά που μιλάμε για σεξ, καλό είναι να τονίσουμε πως ο καθένας είναι διαφορετικός, και το ίδιο ισχύει και για την ανατομία μας. Αν λοιπόν τυχαίνει να έχεις λίγο μεγαλύτερη κλειτοριδική κουκούλα, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με την ευχαρίστησή σου. Να θυμάστε πως το παν στο σεξ είναι να πειραματιζόμαστε όσο και όποτε θέλουμε και να περνάμε καλά στη πορεία.