Με τις καθημερινές υποχρεώσεις να γεμίζουν το πρόγραμμά μας σχεδόν όλη τη διάρκεια της μέρας, συνήθως μόνο οι βραδινές ώρες μένουν για να τις περάσουμε με τον σύντροφό μας, οπότε και για να έχουμε σεξουαλικές επαφές μαζί του. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι τις περισσότερες φορές αυτές τις ώρες είμαστε τόσο κουρασμένοι, ώστε όσο κι αν θέλουμε να κάνουμε σεξ, να μην έχουμε την ενέργεια γι’ αυτό και να μην νιώθουμε καν ότι θα το ευχαριστηθούμε. 

Φυσικά, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η σεξουαλική μας ζωή να μπει σε μία μακρά παύση, με τον κίνδυνο αυτό να επηρεάσει και την σχέση μας με τον σύντροφό μας. Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Τις μέρες, που θέλουμε να κάνουμε σεξ, αλλά δεν νιώθουμε ότι έχουμε το κουράγιο, να ακολουθήσουμε κάποια βασικά tips, ώστε να μην το ακυρώσουμε γι’ ακόμα μία φορά. 

Το σεξ δεν είναι μόνο διεισδυτικό 

Όταν έχεις την ανάγκη να κάνεις σεξ, αυτό δεν χρειάζεται πάντα να είναι διεισδυτικό. Εξάλλου, συνήθως αυτό μπορεί να είναι πιο κουραστικό. Το να έρθεις σε οργασμό με μη διεισδυτικό τρόπο, με τη διέγερση της κλιτορίδας, για παράδειγμα, θα φέρει στον οργανισμό σου όλα τα θετικά οφέλη του σεξ, όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, ενώ μπορεί να είναι μία αρκετά πιο ξεκούραστη διαδικασία και για τους δύο συμμετέχοντες. 

Δοκίμασε πιο τεμπέλικες στάσεις 

Ναι, όλοι εκτιμάμε το συναρπαστικό και πιο έντονο σεξ. Όταν είμαστε κουρασμένοι, όμως, είναι το τελευταίο, που χρειαζόμαστε. Γι’ αυτές τις στιγμές, λοιπόν, προτίμησε πιο ξεκούραστες στάσεις, που δεν θα σε εξουθενώσουν πλήρως. Το spooning και το ανεστραμμένο ιεραποστολικό είναι κάποιες από τις στάσεις, στις οποίες αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία στις πιο κουρασμένες μέρες σου. 

Προσπάθησε να κάνεις σεξ το απόγευμα

Αν κάποιες μέρες της εβδομάδας τυχαίνει να είστε και οι δύο σπίτι το απόγευμα, προτιμήστε να κάνετε σεξ εκείνη την ώρα. Οι πιθανότητες λένε ότι όσο κουρασμένοι κι αν είστε, θα έχετε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τις πιο βραδινές ώρες. Ο λόγος είναι ότι εκείνη την ώρα υπάρχει περισσότερη κορτιζόλη στον οργανισμό, αλλά και λιγότερη μελατονίνη, η ορμόνη του ύπνου. 

Κάντε την τρυφερότητα προτεραιότητα

Όσα κι αν έχεις να κάνεις, δεν θα πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεις τον χρόνο με τον σύντροφό σου ως μία ακόμα δουλειά, που πρέπει να γίνει, ή ως κάτι που στριμώχνεις μέσα στο πρόγραμμα. Ο τρόπος να το καταφέρεις αυτό είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το σεξ ως προτεραιότητα, αλλά τη μεταξύ σας τρυφερότητα, με μικρά πράγματα, όπως είναι ακόμα και το να κουρνιάσετε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου στον καναπέ. Δεν είναι αναγκαίο αυτή η τρυφερότητα να οδηγεί πάντα στο σεξ, αλλά συχνά θα το κάνει.

Δοκιμάστε το πιο αργό σεξ

Όπως είναι λογικό, όταν είμαστε κουρασμένοι, το να κάνουμε γρήγορες και απότομες κινήσεις θα μάς ρουφίξει περισσότερη ενέργεια. Προτιμήστε, λοιπόν, να κάνετε σεξ σε πιο αργούς ρυθμούς. Όχι μόνο θα σάς είναι ξεκάθαρα πιο ξεκούραστο, αλλά και ο αισθησιασμός του μπορεί να σάς κάνει να περάσετε ακόμα καλύτερα. 

Να είστε ρεαλιστές μεταξύ σας

Υπάρχουν περίοδοι σε αυτή τη ζωή, που μπορεί να είσαι πραγματικά πνιγμένος στις υποχρεώσεις ή να είστε και οι δυο σας. Σε αυτές τις περιόδους, λοιπόν, είναι καλό να είστε ειλικρινείς και ρεαλιστές τόσο με τον εαυτό σας, όσο και μεταξύ σας. Αναγκαστικά το σεξ θα μείνει λίγο πίσω και αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως το τέλος του κόσμου. Συζητήστε το και παραδεχτείτε ότι τώρα το σεξ δεν θα υπάρχει τόσο στις ζωές σας, αλλά ότι μόλις φύγει κάποια μεγάλη υποχρέωση από τη μέση θα αναπληρώσετε για όλο τον χαμένο χρόνο.