Νομίζω όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες. Αναφορικά με το σεξ, συχνά τις κάνουμε ακόμα πιο δύσκολες, απλά επειδή το θεωρούμε λεπτό ζήτημα και φοβόμαστε μη θίξουμε ή πληγώσουμε τον σύντροφό μας. Κάπως έτσι, αντί να συζητήσουμε θέματα που μπορεί να έχουμε, τα αφήνουμε να υπάρχουν και καταλήγουμε λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι η συχνότητα του σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι εσύ θες να κάνετε πιο συχνά απ’ όσο ήδη κάνετε. Είτε αυτό συμβαίνει γιατί δεν σου αρκεί η μία φορά την εβδομάδα, είτε επειδή σχεδόν δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σεξ. Είτε η αιτία είναι η έλλειψη χρόνου, είτε η έλλειψη διάθεσης από τη μία πλευρά, είτε η αύξηση της διάθεσης από τη δική σου πλευρά. 

Ό,τι κι αν συμβαίνει, συζήτησέ το με τον σύντροφό σου. Απλά κάν’ το με τον σωστό τρόπο. Καταλαβαίνουμε ότι το σεξ είναι σημαντικό, αλλά είναι σημαντικό και να μην πληγώσεις τον άλλον απαιτώντας το. 

Μην αρχίσεις να ρίχνεις κατηγορίες

Το να αρχίσεις να κατηγορείς τον άλλον ότι δεν κάνετε συχνά σεξ δεν θα έχει σε καμία περίπτωση θετικό αποτέλεσμα. Οι πιθανότητες λένε ότι είτε θα ξεκινήσεις ένα ανούσιο καβγά, είτε θα γεμίσεις τον άλλον με ανασφάλειες και θα μειώσεις ακόμα περισσότερο τη διάθεσή του για σεξ. Οπότε άσε όσες φράσεις έχουν εκείνον ως υποκείμενο, όπως “δεν με καλύπτεις αρκετά σεξουαλικά” ή “ενδιαφέρεσαι μόνο για τις δικές σου ορέξεις”. Προτίμησε να διατυπώσεις φράσεις σε πρώτο πρόσωπο, που θα εξηγούν πώς αισθάνεσαι και τι ανάγκες εσύ έχεις. 

Sex Addict GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Βάλε θετικό πρόσημο

Δεν χρειάζεται η συζήτηση να αφορά μόνο το ότι θεωρείς ότι κάνετε λίγο σεξ, σε σχέση με αυτό που εσύ θα ήθελες. Βάλε θετικό πρόσημο, εξηγώντας ουσιαστικά τους λόγους που θες περισσότερο σεξ. Με άλλα λόγια, δώσε έμφαση στο πόσο τον θέλεις και πόσο ελκυστικό/σέξι τον βρίσκεις. Παράλληλα, πες του για όλα όσα κάνει στο κρεβάτι και σου αρέσουν και ανυπομονείς να τα κάνετε ξανά. 

I Want You To Bang The Soul From My Body GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Ρώτα τον τι θέλει εκείνος

Αν θεωρείς ότι το πρόβλημα είναι ότι έχει πέσει η σεξουαλική του διάθεση, τότε αυτό θα βοηθήσει αρκετά. Μην τον πάρεις από τα μούτρα. Απλά ρώτα τον τι είναι αυτό που εκείνος αισθάνεται ότι θα τον έβαζε περισσότερο σε σεξουαλικό mood. Ξεκαθάρισε του ότι μπορεί να πει ανοιχτά ό,τι θέλει και δεν πρόκειται να τον κρίνεις. 

Do You Want GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Συζητήστε ό,τι θέματα έχετε

Είναι πιθανό ο περιορισμός του σεξ να μην αφορά το σεξ αυτό καθ’ αυτό. Ίσως μία αρνητική ένταση να έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας από τους δύο με το ζόρι να αντέχει να μην βρίσει τον άλλον, όχι και να κάνει σεξ μαζί του. Οπότε η πολύ απλή λύση εδώ είναι να εντοπίσετε το θέμα, να το συζητήσετε και να προσπαθήσετε να το λύσετε και να τα βρείτε. 

R U Mad GIFs | Tenor