Η πανδημία έφερε τα lockdowns. Και τα lockdowns έφεραν για πολλούς την αποχή από το σεξ για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχαν συνηθίσει. Έφεραν, όμως, και την αλλαγή της οπτικής μας σε κάποια πράγματα σχετικά με την σεξουαλική και την ευρύτερα ερωτική μας ζωή.  

Ένα είναι, λοιπόν, το ερώτημα: Πώς θα είναι η ερωτική μας ζωή μετά την πανδημία και τα lockdowns; Και έχουμε ήδη την απάντηση. Το Kinsey Institute πραγματοποίησε μία έρευνα με 2.000 συμμετέχοντες και κατέληξε στα στατιστικά που μάς δείχνουν πάνω κάτω πώς θα κινηθούν τα πράγματα στο σεξ, στις σχέσεις και στα ραντεβού μετά την πανδημία.  

Το περιστασιακό σεξ περιορίζεται 

Το περιστασιακό σεξ τα τελευταία χρόνια φαινόταν να ανεβάζει ποσοστά. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Πάνω από το 50% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι πια δεν του αρέσει τόσο σαν ιδέα, ενώ το 64% δεν θέλει να έχει συγχρόνως πολλούς διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους. Φαίνεται ότι η αβεβαιότητα του τελευταίου χρόνου έχει οδηγήσει πολλούς στην επιθυμία να έχουν δίπλα τους έναν σταθερό σύντροφο, με τον οποίο δεν θα μοιράζονται μόνο σεξουαλικές εμπειρίες, αλλά και συναισθήματα. 

relationship GIFs - Primo GIF - Latest Animated GIFs

Θα περιμένουμε λίγο περισσότερο 

Κι αυτό αφορά όλα τα κομμάτια της ερωτικής μας ζωής. Τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο των dating apps, είχε γίνει συνήθεια να “ματσάρεις” με κάποιον, σχεδόν αμέσως να κανόνιζεις ραντεβού μαζί του και, αν ήταν ελκυστικός και δεν φαινόταν επικίνδυνος, την ίδια μέρα να κάνετε σεξ. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό, αλλά τα δεδομένα λένε ότι πλέον δεν μάς κάνει. Τουλάχιστον όχι σε ένα μεγάλο ποσοστό.  

Ένα 70% δηλώνει ότι σκοπεύει να ξοδεύει πλέον περισσότερο χρόνο μιλώντας στο chat και κάνοντας βιντεοκλήσεις πριν βγει το πρώτο ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρούν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας του, άρα και οι πιθανότητες να προχωρήσει σε κάτι μονιμότερο. Παράλληλα, το 37% δηλώνει ότι πλέον θα περιμένει να βγει μερικά περισσότερα ραντεβού πριν κάνει σεξ με τον άλλον για πρώτη φορά.  

What Dating App Should You Be On?

Οι χωρισμοί θα μειωθούν 

Συγκεκριμένα, οι χωρισμοί όσων πέρασαν μαζί όλο ή το μεγαλύτερο μέρος των lockdowns. Αν και πριν έναν χρόνο πιστεύαμε ότι η συνεχής επαφή με τους συντρόφους μας θα οδηγήσει σε χωρισμούς, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Στην πραγματικότητα, μόνο το 7% όσων το πίστευαν αυτό στις αρχές πράγματι χώρισε ή ετοιμάζεται να χωρίσει.  

Για το 50% των συμμετεχόντων, τα lockdowns βοήθησαν στη βελτίωση της ποιότητας της σχέσης τους. Τόσο σε επίπεδο τρυφερότητας, όσο και σεξουαλικότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχουν λόγο να χωρίσουν, αλλά και να θέλουν να προσπαθήσουν ώστε η σχέση τους να μείνει ως έχει. Επιπλέον, το 68% δηλώνει ότι πλέον υπάρχουν ακόμα λιγότερες πιθανότητες να απιστήσει. 

Fox Tv GIF by STAR - Find & Share on GIPHY

Θα πειραματιζόμαστε περισσότερο 

Αυτό σε έναν βαθμό ήδη έχει ξεκινήσει. Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε μείνει πολύ στο σπίτι και με πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο σε αυτό. Όσοι έχουν περάσει lockdowns με τον σύντροφό τους, κάποια στιγμή βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια. Αυτό ισχύει και για όσους τα πέρασαν μόνοι τους και ανέλαβαν να ικανοποιήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Αρχίσαμε, λοιπόν, να αναζητάμε τρόπους να κάνουμε την ερωτική μας ζωή πιο ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βιομηχανία των sex toys έχει φτάσει στα ύψη και όλο ανεβαίνει. Επιπλέον, ένα 19% δηλώνει ότι θα σκεφτόταν να δοκιμάσει μία ανοιχτή σχέση, ενώ ένα 46% ότι ήδη έχει αρχίσει να πειραματίζεται περισσότερο στο κρεβάτι. Οι πειραματισμοί αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν το οτιδήποτε, από την κατεύθυνση σε ένα νέο είδος πορνό, μέχρι την χρήση νέων πιο εξατομικευμένων sex toys και το role playing. 

Stay Classy — daptain: “is it a rosary for giants?”

Θα είμαστε πιο προσεχτικοί με τη σεξουαλική μας υγεία 

Αν ένας χρόνος πανδημίας, με έναν άκρως μεταδοτικό ιό, μάς έμαθε κάτι, αυτό είναι προφυλασσόμαστε περισσότερο. Αυτό φαίνεται ότι θα μάς ακολουθήσει και με την λήξη του κορωνοϊού. Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, και τον σεξουαλικό. Συγκεκριμένα, το 42% αναφέρει ότι είναι πλέον πιθανότερο να ρωτήσει έναν δυνάμει σεξουαλικό παρτενέρ για τη σωματική του υγεία πριν συναινέσει σε σεξ μαζί του. Παράλληλα, το 51% δηλώνει ότι τώρα είναι ακόμα πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό στη διάρκεια του σεξ.  

One in three women have been told the condom is 'too small' | SHEmazing!