Υποθέτω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως το σεξ είναι εξαιρετικά σημαντικό στις ερωτικές σχέσεις μας. Σημαντικός, όμως, είναι και ο ύπνος. Όχι από την άποψη ότι αν δεν κοιμηθείς καλά θα έχεις όλη μέρα νεύρα και θα ξεσπάς στον άλλον. Από την άποψη του πώς κοιμάσαι μαζί με τον σύντροφό σου. Αυτό αποτελεί τεράστια ένδειξη όχι μόνο για τα μεταξύ σας συναισθήματα, αλλά και για το πώς είναι η σεξουαλική σας ζωή. 

Spooning

Couple Sleep GIF - Couple Sleep Sleep Together - Discover & Share GIFs

Κοιμάστε αγκαλιά, με τον έναν από τους δύο (το μικρό κουτάλι) να είναι πλάτη στον άλλον (το μεγάλο κουτάλι). Η στάση αυτή δείχνει ιδιαίτερη οικειότητα και τρυφερότητα. Όσο για το σεξ μεταξύ σας αυτό διέπεται από ένα αίσθημα ασφάλεια και εμπιστοσύνης, αλλά και από μία παραπάνω άνεση να εκφραστείτε ελεύθερα. 

Πλάτη-πλάτη με άγγιγμαMy fiancé and I barely have sex. Should we still get married?

Κοιμάστε πλάτη-πλάτη, αλλά τα σώματά σας ακουμπιούνται μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, μεταξύ σας υπάρχει σύνδεση, αλλά και μία ανάγκη ο καθένας να έχει τον χώρο του. Στο σεξ, λοιπόν, ενδιαφέρεστε να περάσετε και οι δύο καλά, αλλά μάλλον ο καθένας σας δίνει λίγη παραπάνω έμφαση στη δική του απόλαυση. 

Το φώλιασμα

Top 30 Romantic Couple Sleeping GIFs | Find the best GIF on Gfycat

Ο ένας κοιμάται ανάσκελα στο κρεβάτι, ενώ ο άλλος κοιμάται πάνω του με το κεφάλι να βρίσκεται στο στήθος του πρώτου. Η σεξουαλική δυναμική σας είναι η εξής. Ο πρώτος έχει αυτοπεποίθηση στο σεξ, ενώ φροντίζει για την απόλαυση του συντρόφου του και να του χαρίζει ένα αίσθημα ασφάλεια. Ο δεύτερος είναι πιο ανεξάρτητος και θέλει κυρίως να παίρνει ο ίδιος απόλαυση. 

Μπρούμυτα 

Sleeping face down. - Album on Imgur

Εννοούμε να κοιμάστε και οι δύο μπρούμυτα. Αυτό δείχνει μία έλλειψη οικειότητα. Πιθανώς στο σεξ υπάρχει μία έλλειψη εμπιστοσύνης, αφού η μεταξύ σας σεξουαλική επαφή σάς αγχώνει, σάς κάνει να αισθάνεστε αρκετά ευάλωτοι και/ή σάς δημιουργεί μία αίσθηση έλλειψης ελέγχου. 

Σταδιακή απομάκρυνση

Harry Potter Gif Preferences - How You Sleep. - Wattpad

Κοιμάστε αγκαλιά, αλλά σταδιακά απομακρύνεστε. Υπάρχει ένας συνδυασμός. Από τη μία, έχετε τρομερή άνεση μεταξύ σας την ώρα του σεξ και δεν ντρέπεστε ο ένας τον άλλον. Παράλληλα, όμως, είστε και αρκετά ανεξάρτητοι, ώστε να ενδιαφέρεται ο καθένας ξεχωριστά και για τη δική του απόλαυση. 

Πλάτη-πλάτη χωρίς άγγιγμα

Never had sex with my husband: Is it too late to try after 25 years?

Κοιμάστε ο ένας πλάτη στον άλλον και δεν αγγίζεστε καθόλου μεταξύ σας. Πιθανώς η σχέση σας μετράει αρκετά χρόνια. Στο σεξ νιώθετε ασφάλεια ο ένας με τον άλλον και υπάρχει επικοινωνία, ενώ παράλληλα δεν φοβάστε να διεκδικήσετε αυτό, που θέλετε. 

Μπλεγμένοι

Meilleur Pour Couple Sleeping Hug Pics Gif - Abdofolio

Κοιμάστε αγκαλιασμένοι και πρόσωπο με πρόσωπο. Πιθανώς μιλάμε για μία νέα σχέση, με αρκετά μεγάλο πάθος στο σεξ και με τα σώματά σας να είναι σχεδόν μόνιμα κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο. 

Μονός αστερίας

10 reasons being single is better - Angelika Blogs

Ο ένας από τους δύο απλώνεται στο κρεβάτι και σπρώχνει τον άλλον στην άκρη. Το σεξ σχεδόν πάντα αφορά αποκλειστικά τη δική του απόλαυση, ενώ είναι πιθανόν συχνά να συμπεριλαμβάνεται κάποιο dominance στοιχείο.