Θα έλεγε κανείς πως εν έτει 2021 έχουμε λύσει το ζήτημα του ασφαλούς σεξ, καθώς η πρόσβαση σε πληροφορία και ενημέρωση γύρω από αυτό είναι πιο εύκολη από ποτέ. Βέβαια, ακόμη αντιδρούμε ως κοινωνία για την ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και καθώς φαίνεται, για να συμβαίνει αυτό, θα υπάρχουν και γονείς που αποφεύγουν ΤΗΝ “συζήτηση” με τα παιδιά τους επειδή λογικά για αυτούς το σεξ αποτελεί ταμπού, ή που τέλος πάντων διαιωνίζουν μύθους και στρεβλές απόψεις αναφορικά με την ερωτική πράξη. Με αυτά τα δεδομένα όπως αντιλαμβάνεστε είναι ασφαλές να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι τα περισσότερα πράγματα που “μαθαίνουν” παιδιά στην προεφηβεία, έφηβοι και νέοι σχετικά με το σεξ, τα μαθαίνουν από το πορνό. Και η προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και η αντισύλληψη, μάλλον δεν έχουν ακριβώς θέση στην πλοκή ερωτικών ταινιών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by One of Us (@oneofusgr)

Κάπως έτσι λοιπόν κορίτσια, έστω και μία φορά στη ζωή μας, έχουμε όλες έρθει αντιμέτωπες με ένα αγόρι που προσπαθεί να μας πείσει με πάσης φύσεως δικαιολογίες να συναινέσουμε στο να μην φορέσει προφυλακτικό. Παρακάτω ακολουθούν οι πιο συχνές από αυτές, αλλά και το πώς να μην μασήσετε:

“If it doesn’t fit, you must acquit”

Το πιο συχνό αφήγημα είναι φυσικά το “Δεν μου κάνει” / “Με στενεύει”, ότι τέλος πάντων είναι πολύ μεγάλοι για το ταπεινό προφυλακτικούλι, λες και αυτό δεν είναι φτιαγμένο από ελαστικό υλικό, αλλά από δέρμα, σαν το γάντι που αποδίδονταν στον O.J. Simpson. Εκτός του ότι υπάρχουν στην αγορά XL προφυλακτικά, την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει ότι το προφυλακτικό είναι μικρό και δεν χωρά τον αναστεναγμό του, επειδή όπως φαίνεται όσα επιχειρήματα έχουμε επιστρατεύσει μέχρι σήμερα δεν φτάνουν, δείξτε του το παρακάτω βίντεο:

“Αργώ να τελειώσω”

Και γιατί αυτό είναι πρόβλημα είπαμε;

“Μην ανησυχείς, θα τραβηχτώ” ή / και “Μα δεν παίρνεις αντισυλληπτικά;”

Το ξέρω κορίτσια. Είναι δύσκολο. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ωραία. Ναι, κάποια στιγμή θα τους πείσουμε ότι μόνο μας πρόβλημα δεν είναι μήπως, ουπς, γίνουμε οι μανούλες των παιδιών τους. Αν ακούσετε αυτή τη δικαιολογία μάλλον ο απέναντί σας βρίσκεται σε προγλωσσικό στάδιο, όποτε βγάλτε πινακάκι και αρχίστε να σχεδιάζετε doodles. Πολλά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως ο HIV, ο HPV, ο έρπης των γεννητικών οργάνων, τα χλαμύδια, δεν εμφανίζουν πάντα συμπτώματα και έτσι κάποιος μπορεί να είναι φορέας δίχως να το γνωρίζει. Δηλαδή πραγματικά, ίσως το τελευταίο που μας ανησυχεί, φίλτατοι, να είναι το να φέρουμε στη ζωή τους απογόνους σας.

“Έλα, λίγο μόνο, να δεις πώς είναι”

“Όχι, δεν θέλω, ευχαριστώ”, θα έπρεπε να ναι η απάντηση σε αυτή την ατάκα, είτε έχεις δει, είτε δεν έχεις δει πώς είναι. Οι πάνσοφες εταιρείες προφυλακτικών έχουν προνοήσει έτσι ώστε τα υλικά να είναι τόσο διακριτικά πλέον, που σχεδόν δεν νιώθεις ότι φοράς και, εμ, για πολλές από εμάς, συγγνώμη, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά με ή χωρίς προφυλακτικό. Δηλαδή πώς να σας το πω, δεν είναι deal breaker, απολαμβάνουμε τη διείσδυση το ίδιο και ακόμη περισσότερο γιατί είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες εκεί, εφόσον νιώθουμε ασφαλείς και ότι μας σέβονται.

“Υπάρχει και η πίσω πόρτα”

Για ακόμη μία φορά, δεν είναι η εγκυμοσύνη ο νούμερο ένα λόγος που φοράμε προφυλακτικό. Επίσης, αν επιθυμούμε (και οι δύο) την “πίσω πόρτα”, εκεί κι αν πρέπει να φοράμε αδιαπραγμάτευτα προφυλακτικό. Ο πρωκτός δεν έχει τη φυσική λίπανση που διαθέτει ο κόλπος και επίσης η επένδυση του ορθού είναι εξαιρετικά λεπτή. Αυτοί οι δύο παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων και μετάδοσης ΣΜΝ.

“Δεν έχω πάνω μου”

* Έχεις ήδη ξεκλειδώσει το κινητό σου και γκουγκλάρεις εφημερεύοντα φαρμακεία*

Εδώ επίσης να σημειώσουμε ότι η αγορά προφυλακτικών δεν είναι “αντρική δουλειά”. Αγόρια, κορίτσια ανεξαρτήτως προσανατολισμού και άτομα ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου έχουμε πάντα στην τσάντα μας / πορτοφόλι μας / μπάνιο μας/ ντουλαπάκι αυτοκινήτου μας, προφυλακτικά.

“Δεν με εμπιστεύεσαι;”

Εεεεερρρρμ. Όχι. Ειδικά τώρα δεν σε εμπιστεύομαι καθόλου μα καθόλου. Το “Δεν με εμπιστεύεσαι” είναι μια εξαιρετικά χειριστική ατάκα. Εμπιστευόμαστε τους συντρόφους μας, δεν υποθέτουμε τίποτα κακό για εκείνους, ούτε υπονοούμε ότι υπήρξαν άπιστοι όταν ζητάμε προφύλαξη. Όπως είπαμε, πολλά ΣΜΝ δεν εμφανίζουν συμπτώματα ακόμα και για χρόνια, συνεπώς, προσέχουμε και διασφαλίζουμε ότι έχουμε μια σχέση στην οποία και τα δύο μέλη της είναι υγιή και χαρούμενα.

“Θέλω να γίνεις η μάνα των παιδιών μου”

Γενικότερα, εδώ φίλες, αν δεν έχετε κάνει ποτέ ανάλογη συζήτηση και σας το πετάξει ο άλλος έτσι ξαφνικά, ενώ κυλιέστε γυμνοί πλημμυρισμένοι από πάθος, μαζεύετε τα πραγματάκια σας γρήγορα – γρήγορα και αρχίζετε να τρέχετε. Αν φτάσετε Καλαμπάκα, συνεχίστε μέχρι τα σύνορα, διασχίστε τα, αλλάξτε όνομα και ξεκινήστε μια νέα ζωή από την αρχή. Τα έχουμε πει για τους κρίπουλες. Μακριά.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!