Ο γυναικείος οργασμός στην διάρκεια του ύπνου είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, είναι όμως πιθανό να συμβεί. Ο οργασμός ύπνου, γνωστός και ως ονείρωξη έχει να κάνει με την αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της πυέλου, με την χαλάρωση και την αύξηση του ψυχογενούς ερωτικού ερεθισμού.

Είναι πιθανό να έχεις οργασμό στον ύπνο σου;

Ναι, είναι πιθανό να συμβεί αυτό χωρίς το σεξ και μάλιστα απόλυτα φυσιολογικό. Ονομάζεται ονείρωξη ή υγρό όνειρο, και συμβαίνει συχνότερα στους έφηβους άνδρες, ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιπέδων τεστοστερόνης. Παρόλα αυτά, υγρά όνειρα μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος.

Σύμφωνα με έρευνες οι νυχτερινοί οργασμοί σχετίζονται με σεξουαλικά όνειρα που προκαλούν αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της πυέλου. Αυτό, σε συνδυασμό με την φυσική χαλάρωση του ύπνου επιτρέπει στο σώμα να έρθει σε οργασμό χωρίς εξωτερικό ερέθισμα. Άλλοι άνθρωποι βιώνουν αυτή την εμπειρία τακτικά, ενώ άλλοι καθόλου.

Η γυναικείος νυχτερινός οργασμός μπορεί να συμβεί μόνο στην εφηβεία;

Οι σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι στις γυναίκες οι νυχτερινοί οργασμοί ξεκινούν γύρω στα 20 χρόνια και μπορεί να συνεχίζονται από εκεί και πέρα. Είναι πιο συχνοί σε μεγαλύτερη ηλικία και μάλιστα διευκολύνεται με τα χρόνια και την εμπειρία. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένδειξη κάποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας και προκαλούνται από αλλαγές που συντελούνται στο μυαλό και το σώμα.

Λόγοι για να προκληθεί νυχτερινός οργασμός

Ένα σεξουαλικό όνειρο

Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να προκαλέσει υπεραιμία στην περιοχή της πυέλου με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να δημιουργήσει έναν οργασμό. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι ξύπνησαν κάποια στιγμή από έναν οργασμό ή όσο αυτός συνέβαινε.

Το άγχος ή ο ενθουσιασμός

Μια περίοδος με πολύ άγχος μπορεί να προκαλέσει περισσότερους νυχτερινούς οργασμούς και υγρά όνειρα από ότι μια χαλαρή περίοδος της ζωής μας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εξαιτίας μιας περιόδου ενθουσιασμού για κάτι.

Πως να πετύχεις έναν νυχτερινό οργασμό

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το 37% των γυναικών θα βιώσουν τέτοιους οργασμούς μετά τα 45 τους και μπορεί να το βιώσουν τρεις με τέσσερις φορές μέσα στον χρόνο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσπαθήσει κάποια να τους πετύχει όπως:

Να κοιμηθεί μπρούμητα

Αυτή η στάση ύπνου ευνοεί την διέγερση της κλειτορίδας και  σχετίζεται με πιο ζωντανά όνειρα. Οι πιθανότητες για ένα υγρό όνειρο είναι μεγαλύτερες αν έχετε καιρό να έρθετε σε οργασμό ή αν είστε κουρασμένη.

Να πάει για ύπνο με σεξουαλική διάθεση

Αν μια γυναίκα ανοίξει το μυαλό της σχετικά με την σεξουαλικότητα της και τον ενθαρρύνει να έχει ερωτικές φαντασιώσεις πριν τον ύπνο, τότε είναι πιθανό κάποια στιγμή να ζήσει την εμπειρία του νυχτερινού οργασμού. Αν επίσης αγγίξει τις θηλές του στήθους της πριν το ύπνο για λίγο, θα αυξήσει το επίπεδο της διέγερσής της.

Επίσης η αποχή από τους οργασμούς γενικότερα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα για νυχτερινούς, αυτό είναι όμως κάτι που δεν συνιστάται.

Πως να αποφύγει μια γυναίκα τους νυχτερινούς οργασμούς

Αν και μας φαίνεται δύσκολο να απαρνείται κανείς μια τέτοια ξεκούραστη απόλαυση, οι ειδικοί λένε ότι αν οι νυχτερινοί οργασμοί δεν είναι κάτι που επιθυμείτε να έχετε, τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Να χαλαρώνετε αρκετά και κρατάτε τον εαυτό σας ενεργό και υγιή

Να αποφεύγετε το πορνό ή τις τολμηρές ταινίες πριν τον ύπνο

Να κοιμάστε με το πλάι και να φοράτε χαλαρά ρούχα

Να κάνετε κρύα ντους που μειώνουν τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων

Να αποφεύγετε την καφεΐνη πριν τον ύπνο καθώς μπορεί να προκαλέσει ένταση που οδηγεί σε ερωτικά όνειρα.