Σε περίπτωση που έχεις την εντύπωση ότι τα λιπαντικά είναι χρήσιμα μόνο αν εμφανίζεις κολπική ξηρότητα ή αν κάνεις πρωκτικό σεξ, τότε κάνεις λάθος και είναι κρίμα. Το λιπαντικό είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή -είτε είσαι σόλο, είτε έχεις παρτενέρ-, με το 70% των γυναικών, που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, να δηλώνουν ότι η χρήση του έκανε το σεξ πιο απολαυστικό και διασκεδαστικό. Επιπλέον, μειώνει κατά πολύ την τριβή και μαζί τις πιθανότητες ατυχημάτων, αν η μέθοδος προφύλαξης που χρησιμοποιείς είναι τα προφυλακτικά, το διάφραγμα ή το οδοντικό διάφραγμα.

Αρκεί να αγοράσεις το πρώτο λιπαντικό που θα βρεις στο ράφι του supermarket ή του φαρμακείου; Η απάντηση είναι όχι. Το κάθε λιπαντικό έχει άλλη βάση και υλικά, τα οποία προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία, αλλά και διαφορετικούς κινδύνους. Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνεσαι, σε βρήκαμε. Ιδού ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για τα λιπαντικά:

Με βάση το νερό

Ας το ονομάσουμε το “λιπαντικό πασπαρτού”. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους σεξ και αυτό περιλαμβάνει τις υπέροχες στιγμές που περνάς μαζί με το sex toy σου από σιλικόνη. Παράλληλα, “υπόσχεται” να μειώσει τις πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό, αφού δεν θα του προκαλέσει καμία διάβρωση, ακόμα κι αν είναι από λάτεξ.

Με βάση τη σιλικόνη

Τα ατού αυτού του λιπαντικού είναι δύο. Κατ’ αρχάς, η σιλικόνη είναι υποαλλεργική, πράγμα που το καθιστά ιδανικό σε περίπτωση που το δέρμα και η ευαίσθητη περιοχή σου ερεθίζονται εύκολα. Κατά δεύτερον, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να προσθέτεις λιπαντικό στη διάρκεια του σεξ, το οποίο ίσως χαλάει το μουντ. Επιπλέον, θα κάνει το δέρμα σου να έχει την αίσθηση μεταξιού. Το μόνο μείον του έρχεται στην περίπτωση που θες να το χρησιμοποιήσεις με κάποιο sex toy από σιλικόνη, αφού θα διαβρώσει το υλικό, δημιουργώντας εκδορές όπου είναι δυνατόν να αναπτυχθούν βακτήρια.

Με βάση έλαια

Αυτό το είδος λιπαντικών ίσως προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αισθησιακά μασάζ, αλλά τα οφέλη του σταματάν εδώ. Αν χρησιμοποιείς προφυλακτικό από λατέξ, είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί στην πορεία εξαιτίας του. Παράλληλα, έρευνες το έχουν συνδέσει με αυξημένη εμφάνιση λοιμώξεων, όπως η βακτηριακή κολπίτιδα. Και το κερασάκι στην τούρτα; Θα γεμίσει τα σεντόνια σου με λεκέδες που είναι σχεδόν αδύνατο να βγουν.

Τι να αποφύγεις

Κάποια λιπαντικά “υπόσχονται” το κάτι παραπάνω. Έχουμε, για παράδειγμα, θερμαντικά ή με γεύση. Δεν χρειάζεται να τα βγάλεις εκτός λίστας, απλά να είσαι πιο προσεκτικός όταν τα αγοράζεις. Έλεγξε το επίπεδο pH του λιπαντικού -αναγράφεται στη συσκευασία- και βεβαιώσου ότι είναι μεταξύ 3,5 και 4,5, το pH δηλαδή που πρέπει να διατηρεί ένα υγιές αιδοίο. Απόφυγε και λιπαντικά που περιέχουν γλυκερίνη, νονοξυνόλη-9, πετρέλαιο, γλυκόλη προπυλενίου και χλωρεξιδίνη, αφού αυτά τα υλικά μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις, φλεγμονές και λοιμώξεις.

Καλή εξερεύνηση!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!