Αν και έχουμε 2021, ο αυνανισμός αποτελεί ακόμα ταμπού για πολλούς. Και μιας και ζούμε σε μία αρκετά σεξιστική κοινωνία, ο γυναικείος αυνανισμός θεωρείται ακόμα περισσότερο ταμπού. Προφανώς, όμως, δεν θα έπρεπε να είναι. Όχι μόνο γιατί είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, που λίγο πολύ όλοι το κάνουν, αλλά και γιατί έχει αρκετά οφέλη.

Κατ’ αρχάς, θα πούμε το προφανές. Ότι, δηλαδή, βοηθάει στην εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης και μάς βοηθάει να εξερευνήσουμε περισσότερο τη σεξουαλικότητά μας. Κατά δεύτερον, αν έχεις περίοδο, θα βοηθηθείς αρκετά με τους πόνους των ημερών, μιας και η σεξουαλική διέγερση επηρεάζει τη ροή του αίματος και δημιουργεί μία έκρηξη θετικών ορμονών, των ενδορφινών και της ωκυτοκίνης, συνδυασμός που λειτουργεί παυσίπονα και ανεβάζει τη διάθεση.

Ειδικά αν είσαι γυναίκα, λοιπόν, μην επιτρέψεις στην κοινωνία ούτε να σε κάνει να ντραπείς αν αυνανίζεσαι, ούτε να σε αποτρέψει από το να το κάνεις. Εξάλλου, δεν είσαι μόνη. Σύμφωνα με έρευνα της TENGA, μίας ιαπωνικής εταιρείας προϊόντων αυτοϊκανοποίησης, το 81% των γυναικών αυνανίζονται. Μάλιστα, το 30% δηλώνει ότι προτιμάει να αυνανίζεται παρά να κάνει σεξ. Στενάχωρο; Ναι. Παράδοξο; Όχι. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότερες έχουμε ακούσει φίλες μας (ή ήμασταν οι φίλες) να παραπονιούνται γιατί ο άντρας, που κάνουν, σεξ δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη δικιά τους κορύφωση και λήγει το πράγμα, μόλις εκείνος τελειώσει.

Τα πρωτεία των αντρών

Μπορεί ένα μεγάλο ποσοστό να αυνανίζεται και ένα σημαντικό να το προτιμά, αλλά οι γυναίκες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα πρωτεία από τους άντρες. Βλέπεις, δεν έχουν χάσει ακόμα την κυριαρχία στη συχνότητα του αυνανισμού. Συγκεκριμένα, για να μιλήσουμε με νούμερα, οι γυναίκες φαίνεται ότι αυνανίζονται κατά μέσο όρο 8 φορές τον μήνα ή δύο την εβδομάδα, ενώ οι άντρες 15 φορές τον μήνα ή μέρα παρά μέρα. Ο λόγος; Μπορεί να είναι τόσο κοινωνικός, όσο και βιολογικός. Από τη μία, οι γυναίκες μεγαλώνουν μαθαίνοντας να κρατούν αποστάσεις από τον αυνανισμό, να συγκρατούν τις σεξουαλικές ορμές τους και να τον αποφεύγουν όσο μπορούν. Από την άλλη, λόγω μεγαλύτερων ποσοστών τεστοστερόνης, είναι εξίσου πιθανόν οι άντρες να αυνανίζονται συχνότερα, γιατί πράγματι έχουν πιο συχνά την ανάγκη να το κάνουν.