Αυτή η ζωή συχνά δεν είναι δίκαιη. Έτσι, δεν είναι απίθανο να ερωτευτείς τρελά έναν άνθρωπο και να ταιριάζεις σχεδόν στα πάντα μαζί του, αλλά τελικά να ανακαλύψεις ότι το σεξ είναι αρκετά κακό. Πιθανώς, τότε θα μπεις στο εξής δίλημμα. Θα μείνεις μαζί του και θα αποδεχτείς την κατάσταση ή θα χωρίσεις και θα αναζητήσεις κάποιον που θα σε ικανοποιεί σεξουαλικά; Λοιπόν, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση, απάντησε πρώτα σε κάποια ερωτήματα. 

Πόσο σημαντικό είναι το σεξ για εσένα; 

Ναι, ενδιαφέρεσαι αρκετά για το σεξ, ώστε να μπεις στη διαδικασία του διλήμματος. Πόσο πολύ ενδιαφέρεσαι, όμως; Για κάποιους ανθρώπους, το σεξ είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής και των σχέσεων τους και δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα είναι με κάποιον, που δεν τους χαρίζει συχνά οργασμούς. Από την άλλη, κάποιοι δεν το θεωρούν τόσο σημαντικό. Ναι, δεν τρελαίνονται κιόλας με την κατάσταση, αλλά την ίδια στιγμή θεωρούν ότι μία πραγματικά καλή σχέση είναι πιο σημαντική από μία καλή σεξουαλική ζωή. Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις εσύ; 

Tumblr: Image

Δεν είναι ούτε ο σύντροφός σου ικανοποιημένος από τη σεξουαλική ζωή σας;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα σού δείξει αν υπάρχει ελπίδα. Αν εσύ θεωρείς το σεξ κακό και ο άλλος δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα, δεν ταιριάζετε σεξουαλικά και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες μελλοντικής βελτίωσης. Αντιθέτως, αν και οι δύο καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά, είναι αρκετά πιο πιθανό να καταφέρετε να δουλέψετε μαζί και να φτάσετε μία καλύτερη σεξουαλική ζωή. 

Δεν ξέρεις πώς βλέπει ο σύντροφός σου το σεξ, που κάνετε; Πολύ απλά ρώτα τον. Όχι με πρόσχημα το ότι εσένα δεν σού αρέσει, αλλά απλά ως προσωπική σου απορία. 

Είναι ο σύντροφός σου πρόθυμος να προσπαθήσει; 

Το σεξ δεν είναι άσπρο-μαύρο. Είναι δυνατόν να βελτιωθεί ή και να πέσει. Δεν υπάρχει λόγος να το αφήνουμε στη μοίρα του. Πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε για μία καλή σεξουαλική ζωή, ακριβώς όπως συνεχώς προσπαθούμε και για την σχέση μας γενικά. Αυτό σημαίνει να μιλάτε ανοιχτά για το σεξ, να μοιράζεστε τις επιθυμίες σας γύρω από αυτό, να δοκιμάζετε νέα πράγματα, να διαβάσετε βιβλία σχετικά με αυτό, ακόμα και να δείτε σεξολόγο. Αν ο σύντροφός σου δεν έχει καμία πρόθεση, όμως, να κάνει έστω και το πιο απλό από αυτά, τότε θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν πρόκειται να βελτιωθούν ποτέ τα πράγματα. 

Εσύ είσαι πρόθυμος να προσπαθήσεις; 

Όχι, το ότι είσαι ερωτευμένος δεν σημαίνει αναγκαστικά και ότι είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις χρόνο και ενέργεια στο να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Ο λόγος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Ίσως έχεις απογοητευτεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα. Ίσως θεωρείς ότι η κατάσταση είναι πολύ χάλια και δεν έχει καμία πιθανότητα βελτίωσης. Ίσως όσο ερωτευμένος κι αν ήσουν, το θέμα του σεξ άρχισε να σε ξενερώνει. Ή ίσως οτιδήποτε. Πρέπει, πάντως, να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση όσο πιο ειλικρινά μπορείς. 

Tumblr: Image

Θα μπορούσε η σχέση να γίνει ανοιχτή;

Για να απαντήσεις σε αυτό, φυσικά, θα πρέπει να δεις και τη δική σου πλευρά, αλλά και του συντρόφου σου. Αν είσαι πραγματικά ερωτευμένος και δεν θες να χάσεις τον άλλον για το σεξ, αλλά δεν θες ούτε και να μιζεριάσει η σεξουαλική ζωή σου, η ανοιχτή σχέση είναι μία επιλογή, που αξίζει να σκεφτείς σοβαρά. Φυσικά, αυτή έρχεται με τις δικές της περιπλοκότητες, που μπορεί να μην σάς ταιριάζουν ως ζευγάρι, οπότε μην πάρετε την απόφαση αψήφιστα από τη μια μέρα στην άλλη. 

Μπορείς να περάσεις έτσι την υπόλοιπη ζωή σου;

Είσαι ερωτευμένος σε μία, πέραν του σεξουαλικού, καλή σχέση. Υποθέτουμε πως ελπίζεις είτε να μείνεις για πάντα με αυτόν τον άνθρωπο, είτε τουλάχιστον για αρκετά χρόνια. Κάτσε και σκέψου, λοιπόν, αν μπορείς να περάσεις όλο αυτό το διάστημα, έχοντας μία κακή σεξουαλική ζωή. Επιπλέον, μπες στη θέση του 60χρονου εαυτού σου και προσπάθησε να καταλάβεις αν τότε, κοιτώντας πίσω, θα νιώθεις ότι η σχέση σας το άξιζε ή θα μετανιώνεις για όλες τις ευκαιρίες καλού σεξ, που έχασες.