Αν έχεις την όποια σχέση με έναν εσωστρεφή άνθρωπο, τότε μάλλον έχεις μάθει ότι σε κάποια πράγματα δεν αντιδρούν, όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Θέλουν περισσότερο χρόνο για ορισμένα πράγμα. Θέλουν να νιώσουν οικειότητα και εμπιστοσύνη. Δεν ανοίγονται καθόλου εύκολα. Πολλές φορές δεν εκφράζονται με μεγάλη άνεση, ακόμα κι αν σε ξέρουν χρόνια και θεωρούν ασφαλή τη μεταξύ σας σχέση.

Αυτό, φυσικά, δεν επηρεάζει μόνο τη γενικότερη επικοινωνία και κοινωνικοποίησή τους. Η εσωστρέφεια κάνει την εμφάνισή της αρκετά έντονα και στη σεξουαλική τους ζωή και είναι καλό να ξέρεις πώς ακριβώς. Είτε γιατί μπαίνεις σε κάποιου είδους σχέση με ένα εσωστρεφή άτομο και πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις και πώς να το αντιμετωπίσεις. Είτε επειδή εσύ είσαι εσωστρεφής και είναι καλό να αναγνωρίσεις συγκεκριμένα στοιχεία σου.

Το σεξ μπορεί να γίνει εξουθενωτικό

Όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Ειδικά αν είστε στις αρχές και ακόμα περισσότερο αν δεν το εσωστρεφές άτομο πιέστηκε προς αυτό έστω και κατά 0,5%. Όλα θα υπεραναλυθούν στο μυαλό του. Από το πώς και το γιατί μέχρι τις επιδόσεις του. Ιδιαίτερα αν μιλάμε και για ένα άτομο με όχι τόσο μεγάλη σεξουαλική εμπειρία, που προσπαθεί να βρει ακόμα γενικώς τα δικά του πατήματα στο σεξ, εκτός από τα μεταξύ σας.

Mentally Exhausted GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Δεν εκφράζει εύκολα το τι θέλει

Είναι τρομερά σημαντικό στη διάρκεια του σεξ, αλλά και γενικά να εκφράζεις στον άλλον τι μπορεί να μη σε ευχαριστεί τόσο σε αυτό, τι σου αρέσει όποτε γίνεται και τι πιστεύεις ότι θα απολάμβανες αν το κάνατε. Ωστόσο, τέτοιου τύπου συζητήσεις είναι τρομερά δύσκολες για ένα εσωστρεφές άτομο. Όχι αναγκαστικά λόγω ντροπής ή ανασφάλεια, αλλά κυρίως γιατί δεν το έχουν με τις τέτοιου τύπου συζητήσεις. Οπότε προσπάθησε να ρωτάς λίγο πιο συχνά ο ίδιος τι μπορεί να του αρέσει και τι όχι στο σεξ. Επίσης, σε περίπτωση που σου εκφράσει κάτι από μόνος του, μην το κρίνεις και μην το πάρεις στραβά. Οι πιθανότητες λένε ότι έβαλε όλες του τις δυνάμεις, για να το κάνει, και μία αρνητική αντίδραση απλά θα τον ξανακουμπώσει.

i'm not good with words yourreactiongifs gif | WiffleGif

Δεν ξεκινάει εύκολα ο ίδιος το σεξ

Όπως είπαμε, δεν εκφράζει εύκολα αυτά που θέλει, ακόμα κι αν είστε καιρό μαζί. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα πάρει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ο ίδιος να το πηγαίνει προς το σεξουαλικό. Ακόμα κι αν το θέλει πολύ. Γι’ αυτό ο ιδανικός σεξουαλικός παρτενέρ για εκείνον είναι κάποιος που παίρνει πρωτοβουλίες στο θέμα σεξ και ακόμα περισσότερο δεν ξεκινάω απότομα και ωμά, αλλά με πειράγματα. Βέβαια, με τον καιρό ίσως αρχίσει να εμφανίζει κάποια σημάδια, με τα οποία θα υπονοεί ότι θέλει σεξ. Θα πρέπει, όμως, να μάθεις να τα αναγνωρίζεις.

Shy Flirt GIFs | Tenor

Η οικειότητα είναι το κλειδί της σεξουαλικής του ευχαρίστησης

Οι εσωστρεφείς δεν το έχουν με τα one night stands. Κυρίως γιατί χωρίς επικοινωνία και οικειότητα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, να αφεθούν, να απολαύσουν το σεξ και τελικά να έχουν πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό. Γι’ αυτό και ίσως καθυστερούν την πρώτη σας σεξουαλική επαφή ή δεν είναι τόσο θερμοί στις πρώτες σας φορές. Ωστόσο, μόλις ξεκλειδωθεί, είναι σχεδόν εγγύηση ότι η σεξουαλική του ορμή θα πολλαπλασιαστεί. Βέβαια, τα προκαταρκτικά πάντα βοηθάνε.

romantic intimacy gif | WiffleGif

Παρατηρεί κάθε λεπτομέρεια

Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς τη ζωής του. Συγκεκριμένα στο σεξ, αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για τους σεξουαλικούς παρτενέρ τους. Γιατί; Διότι ο εσωστρεφής θα παρατηρήσει ακριβώς τις λεπτομέρειες, που φαίνεται ότι απολαμβάνεις περισσότερο, ώστε να τις επαναλάβει ξανά και ξανά. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι αναγνωρίζει και πότε δεν περνάς τόσο καλά, οπότε μην προσπαθήσεις να τον κοροϊδέψεις με ψεύτικους αναστεναγμούς και οργασμούς. Επιπλέον, προσπάθησε να γίνεις κι εσύ το ίδιο παρατηρητικός, αλλιώς μπορεί να αρχίσει να ξενερώνει.

I See Everything I Know Everything January Jones GIF - I See Everything I Know Everything January Jones Carol Baker - Discover & Share GIFs

Μερικές φορές θα αποσπάται

Όλοι μπορεί να αποσπαστούμε από κάτι στη διάρκεια του σεξ. Για έναν πιο εξωστρεφή άνθρωπο, αυτό μπορεί να είναι κάτι μόνο έντονο, όπως το τηλέφωνο. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει και για τον εσωστρεφή. Όπως είπαμε, παρατηρεί τα πάντα γύρω του και γι’ αυτό πολλές φορές μπορεί να αποσπαστεί από λεπτομέρειες. Μην παρεξηγηθείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευχαριστιέται το σεξ ή ότι βαριέται. Απλά έτσι λειτουργεί το μυαλό του. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, έχει συνηθίσει τόσο τα πάντα να του τραβούν την προσοχή, ώστε να μπορεί πολύ πιο εύκολα να συνεχίσει να απολαμβάνει το σεξ, ακόμα και αν από πίσω χτυπάνε τηλέφωνα και παίζουν οι ειδήσεις στην τηλεόραση.

YARN | Usually there are so many distractions. | Family Guy (1999) - S02E13 Comedy | Video gifs by quotes | 0a631cfd | 紗

Ίσως δεν έχει διάθεση για σεξ μετά από μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις

Αυτό δεν ισχύει πάντα για όλους τους εσωστρεφείς, αλλά κυρίως για εκείνους που έχουν και ένα παραπάνω κοινωνικό άγχος. Αυτοί δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη για σεξ μετά από έντονες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα πάρτι. Γιατί; Διότι νιώθουν όλοι τους την ενέργεια να έχει ρουφιχτεί. Οπότε, βασικά, δεν έχουν διάθεση σχεδόν για τίποτα, πόσο μάλλον για σεξ. Συνήθως, μάλιστα, οι αυτού του τύπου εσωστρεφείς έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ το πρωί, που έχουν φορτώσει πλήρως τις μπαταρίες τους.

Fall into bed GIFs - Hole dir die besten GIFs auf GIFER

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!