Τα στατιστικά μάς λένε ότι το 61% των ανθρώπων έχει κάποιο σεξουαλικό φετίχ. Μιλάμε, λοιπόν, για την ξεκάθαρη πλειοψηφία. Θα έπρεπε άρα να αντιμετωπίζονται ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό -εφόσον υπάρχει συναίνεση-, έτσι; Ναι, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Τα σεξουαλικά φετίχ αντιμετωπίζονται ως ένα αρκετά μεγάλο ταμπού. Είναι αρκετά δύσκολο να μιλήσεις ανοιχτά γι’ αυτά και είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολα να τα αναφέρεις σε έναν άνθρωπο που μόλις ξεκινήσατε να μιλάτε ή να βγαίνετε τα πρώτα σας ραντεβού. Με άλλα λόγια, αν έχεις φετίχ, οι πιθανότητες λένε ότι δεν θα αποφασίσεις εύκολα να το βάλεις στο bio σου στο Tinder 

Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Σίγουρα όχι να εγκαταλείψεις την ερωτική σου ζωή, αλλά ούτε και ό,τι σε βοηθάει να περάσεις καλύτερα στο σεξ. Αντιθέτως, θα σου προτείναμε να κατεβάσεις στο κινητό σου ένα dating app, αλλά όχι κάποιο από τα mainstream. Υπάρχουν κάποιες επιλογές, που βάζουν σε πρώτο πλάνο τα σεξουαλικά σου φετίχ, σε βοηθάνε να βρεις άτομα που τα φετίχ σας “ματσάρουν” και παίρνουν από πάνω σου κάθε είδος ντροπής και συστολής, μιας και όλοι βρίσκεστε στο συγκεκριμένο app για τον ίδιο λόγο. 

KinkooKinkyFet BDSM Dating

Αυτό το dating app είναι 100% επικεντρωμένο στα συγκεκριμένα φετίχ σου. Κατά την εγγραφή σου σε ρωτάει αυτά, την ταυτότητα φύλου σου, τι ψάχνεις και τι ρόλο θες να έχεις στο σεξ. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι το κλασικό “ματσάρισμα”, εμφανίζοντάς σου άτομα που ταιριάζουν σε όσα καταχώρησες και επιτρέποντάς σας να μιλήσετε εφόσον και οι δύο πατήσετε ότι το θέλετε. Αν δεν θες να περιμένεις τον άλλον να σε “ματσάρει” κι αυτός, μπορείς να πληρώσεις μηνιαία συνδρομή.  

Whiplr 

Θεωρείς ότι το φετίχ σου είναι τόσο εξειδικευμένο που αποκλείεται να υπάρχει στη λίστα οποιασδήποτε εφαρμογής; Το Whiplr σου λέει ξεκάθαρα “Δοκίμασέ με”. Σου επιτρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε περισσότερα από 230 διαφορετικά φετίχ, ενώ θα βρεις σε αυτό περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα θυμίζουν αρκετά το μέσο dating app, που σου επιτρέπει να τσατάρεις και να κάνεις κλήση ή βιντεοκλήση με όποιον θες. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να βρουν έναν διαδικτυακό σεξουαλικό παρτενέρ, αλλά και για να συζητήσουν με άλλα άτομα με το ίδιο φετίχ με το δικό τους.  

KinkD

KinkD, a New App for Fetish Enthusiasts, Launches Globally

Αυτό το dating app έχει σχεδόν αποκλειστικό σκοπό το σεξ. Ούτε τόσο την κουβέντα, ούτε τα διαδικτυακά “παιχνίδια”, ούτε τη συμμετοχή σε groups. Τα πράγματα είναι απλά και κατανοητά. Βάζεις φετίχ, τι ψάχνεις και τι ρόλο θες στο κρεβάτι. Τα υπόλοιπα γίνονται εύκολα και μόνα τους μέσα στο chat. Α, και μπορείς να “παλέψεις” για τους περισσότερους followers και να μπεις στους Monthly KinkD StarsNo pressure or anything. 

Feeld

Feeld Is a New Nonbinary Dating App For Everyone | POPSUGAR Love & Sex

Τα βασικά ατού του; Κατ’ αρχάς, δίνει ένα αρκετά μεγάλο φάσμα επιλογών όχι μόνο στα φετίχ, αλλά και στην ταυτότητα φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Εκτός αυτού, είναι η καλύτερη ίσως επιλογή αν είσαι σε πολυγαμική σχέση ή αν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις σε τρίο. Είτε ως το τρίτο πρόσωπο, είτε ως το ζευγάρι που αναζητά το επιπλέον άτομο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αν το φετίχ σου περιλαμβάνει μόνο εσένα και ακόμα ένα άτομο, δεν πρέπει να του δώσεις μία ευκαιρία.  

FetLife 

Το FetLife προμοτάρεται ως το Facebook για άτομα με φετίχ. Και η αλήθεια είναι ότι η περιγραφή αυτή του ταιριάζει αρκετά. Βέβαια, είναι περισσότερο dating site παρά dating app, μιας και δεν μπορείς να το κατεβάσεις στο κινητό σου.  

Φτιάχνεις προφίλ, ανεβάζεις φωτογραφίες και status και κάνεις “follow” όποιον θέλεις. Κατά την εγγραφή θα σου ζητήσει ταυτότητα φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό και τι ακριβώς ρόλο θες να έχεις σε μία σεξουαλική σχέση. Από εκεί και πέρα, μπορείς είτε να μιλήσεις με άτομα που σου αρέσουν και φαίνεται να ταιριάζουν τα φετίχ σας, να μπεις σε groups που μπορείς να μιλήσεις με άλλους για αυτά, ή να δεις επερχόμενα σχετικά events. Αυτή την στιγμή έχει πάνω από 9,9 εκατομμύρια χρήστες.