Όταν μιλάμε για αφροδισιακά, σχεδόν όλων το μυαλό πηγαίνει αμέσως σε στρείδια και άλλες τροφές, που θεωρούνται τονωτικές για τη λίμπιντο. Ωστόσο, αφροδισιακές μπορεί να είναι αποδεδειγμένα και οι μυρωδιές. Όχι, φυσικά, οποιαδήποτε μυρωδιά, αλλά συγκεκριμένες, που ξεκάθαρα θα σού προτείναμε να βάλεις με κάποιον τρόπο στη ζωή σου, έστω την ερωτική, για να τη δεις να παίρνει ανοδική πορεία. Είτε τις προτιμήσεις σε κολώνιες και αρώματα, είτε σε έλαια και λοσιόν, είτε σε αρωματικά κεριά, είτε με κάποιον άλλο τρόπο. 

Γιασεμί

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με yummy, αναψυκτικό, ανθίζω

Το γιασεμί ανεβάζει τη διάθεσή μας και παράλληλα μάς κάνει να είμαστε πιο παρόντες στις στιγμές. Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, για να περάσεις καλά στο κρεβάτι ή σε κάποιο άλλο έπιπλο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ινδουιστική και την ισλαμική παράδοση το γιασεμί θεωρείται το άρωμα της αγάπης. 

Τριαντάφυλλο

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με copy space, αδειάζω, άδειος

Τα τριαντάφυλλα περιέχουν ινδόλιο, ένα μόριο σχετικό με την οσμή, που συχνά συναντάται στην αποσύνθεση και στα απόβλητα κοπράνων. Πώς αυτό είναι αφροδισιακό; Αυτό το μόριο κάνει τη μυρωδιά του τριαντάφυλλου να ξεχωρίζει, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι λειτουργεί διεγερτικά για τους άντρες. Παράλληλα, το τριαντάφυλλο φαίνεται να ρίχνει αρκετά τους φραγμούς μας και να μάς επιτρέπει να ευχαριστηθούμε περισσότερο κάθε απόλαυση. 

Τζίντζερ

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με ακατέργαστος, αρωματικός, βότανο

Γενικά το τζίντζερ βοηθάει τον οργανισμό και την υγεία μας. Αν θες ένα παραπάνω κίνητρο, όμως, ίσως σε πείσει ότι θα ανεβάσει και τη λίμπιντό σου. Πώς; Έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα, για την άνοδο της τεστοστερόνης στον οργανισμό, της ορμόνης που συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική διέγερση. 

Δυόσμος

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με ανάπτυξη, βότανα, βότανο

Θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά αφροδισιακά, αφού διεγείρει σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες. Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν ότι το άρωμα του δυόσμου μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλούς οργασμούς, οπότε ναι, θα λέγαμε ότι αξίζει μία ευκαιρία.

Λεβάντα

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με άρωμα, αρωματικός, αρωματοθεραπεία

Έρευνες έχουν δείξει ότι η λεβάντα είναι ισχυρό αφροδισιακό για τις γυναίκες, αφού ανεβάζει κατά πολύ την ερωτική τους επιθυμία. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το πετυχαίνει, επειδή οδηγεί σε χαλάρωση και προκαλεί άνεση και αυτοπεποίθηση. 

Κανέλα

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αναμμένος, αρωματικό κερί, αρωματικός

Οι έρευνες μάς έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί άμεσα να ενεργοποιήσει τον ερεθισμό τόσο στους ανθρώπους, όσο και γενικότερα στα ζώα. Ένας από τους λόγους φαίνεται να είναι ότι βελτιώνει τη διάθεσή μας και μάς κάνει πιο δεκτικούς στην απόλαυση. 

Ιβίσκος ο μόσχοσμος

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με ανθήρ, ανθίζω, ανθισμένος

Η συγκεκριμένη φυσική οσμή μιμείται τα αρώματα, που εκκρίνονται από τα ζώα και που έχουν άμεσα συνδεθεί με τον ερωτικό ερεθισμό. Κατά τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, ο ιβίσκος ο μόσχοσμος θεωρείται ότι προκαλεί ερεθισμό σε όποιον τον μυρίσει. 

Τσαμπάκα

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με ανάπτυξη, ανθίζω, ανθισμένος

Ένα τροπικό λουλούδι με εξαιρετικά έντονη μυρωδιά. Στην Ανατολική Ασία θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αφροδισιακά αρώματα, που χρησιμοποιείται κυρίως όταν υπάρχει ψυχρότητα μεταξύ ενός ζευγαριού, για να τονωθεί η μεταξύ τους φλόγα. 

Σαφράν

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με γκρο πλαν, κουτάλι, κρόκος

Το σαφράν θεωρείται ότι ενισχύει με δύο τρόπους την ερωτική ζωή μέσω της οσμής του. Από τη μία, μπουστάρει την ενέργειά μας, οπότε και τις σεξουαλικές αντοχές μας. Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό για τη διάθεσή μας, εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για μία απολαυστική ερωτική εμπειρία. 

Σανδαλόξυλο

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με ανάβω φωτιά, άνεση, ανθίζω

Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια. Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ έρευνες το έχουν καταδείξει και ως αφροδισιακό. Αιτία είναι ότι μεταξύ άλλων ηρεμεί και το νευρικό μας σύστημα. 

Κολοκύθα

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με halloween, vegan, αγρόκτημα

Όσο περίεργο κι αν ίσως ακούγεται, φαίνεται ότι η μυρωδιά της κολοκύθας λειτουργεί διεγερτικά για τους άντρες. Ο λόγος; Δημιουργεί υποσυνείδητα αισθήματα νοσταλγίας και άνεσης, που μπορούν να ενισχύσουν τη λίμπιντο.