Ως βιβλιοφάγος έχω μία έμφυτη περιέργεια για το τι υπάρχει στις βιβλιοθήκες των υπόλοιπων ανθρώπων. Έτσι, παρατηρώ, “σκανάρω” και εκτιμώ την οποιαδήποτε εικόνα βιβλίου που περνάει από το feed μου στο Instagram. Και κανένας δεν γλιτώνει το “φακέλωμα” σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου μου. Αν θες, λοιπόν, να βρεις κάθε δείγμα βιβλίου που έχει ποστάρει διάσημος, είμαι ο άνθρωπός σου. Θες αποδείξεις; Θα τις βρεις παρακάτω.  

Ζέτα Δούκα 

Το τελευταίο βιβλίο, που μοιράστηκε μαζί μας η Ζέτα Δούκα, έρχεται να κολλήσει πάνω στην ελληνική επικαιρότητα. Είναι το Είμαι Επικίνδυνη (Εκδόσεις Key Books) και περιλαμβάνει 100 αληθινές ιστορίες-μαρτυρίες από γυναίκες, που περιγράφουν πώς είναι να είσαι γένους θηλυκού και να ζεις στην Ελλάδα.  


Demy 

Η τραγουδίστρια διάβασε το The Moment of Lift ( Εκδόσεις Pan Macmillan) της Melinda Gates. Είναι ένα βιβλίο σχεδόν αυτοβιογραφικό, με τη συγγραφέα να διαπιστώνει, μετά από χρόνια ακτιβισμού, ότι το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων προβλημάτων θα λυνόταν, αν γίνονταν ριζικά βήματα για την ενδυνάμωση και την ισότητα των γυναικών.  


Σάκης Τανιμανίδης 

Ο παρουσιαστής και η σύντροφός του, Χριστίνα Μπόμπα, περιμένουν τα πρώτα τους δίδυμα παιδιά. Γι’ αυτό και τον βλέπουμε να διαβάζει ένα βιβλίο, που τον προετοιμάζει ακριβώς γι’ αυτή την περιπέτεια. Ο τίτλος του είναι Dad’s Guide to Newborn Twins: Unleash Your Inner Super Dad (Εκδόσεις Rockridge Press) και έχει γραφτεί από τη Meghan Hertzfeldt και την Jennifer Bonicelli. 


Δανάη Μπάρκα 

Η Δανάη Μπάρκα κάθισε στον καναπέ της, διάβασε το Ικιγκάι (Εκδόσεις Πατάκη) των Héctor García και Francesc Miralles και μοιράστηκε ένα απόσπασμα με τους ακολούθους της. Πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, που καταγράφει τα μυστικά των Ιαπώνων για μία μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή. 


Ελένη Μενεγάκη  

Η παρουσιάστρια είναι φαν του Sebastian Fitzek, αφού το πρώτο βιβλίο του που έπεσε στα χέρια της, το τελείωσε σχεδόν αμέσως. Κάπως έτσι υπολόγιζε ότι θα γίνει και με το Πείραμα Μνήμης (Εκδόσεις Διόπτρα), που είχε μοιραστεί ότι θα ξεκινήσει. Θα κλέψουμε τη δική της περιγραφή: “Ο συγγραφέας παίζει με το μυαλό σου και δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα”. 


Καίτη Γαρμπή 

Η Καίτη Γαρμπή έχει δείξει στο Instagram όχι ένα μόνο βιβλίο της, αλλά ένα ολόκληρο ράφι. Σε αυτό βλέπουμε πολλή ποίηση, με τα Άπαντα της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη, ποιητικές συλλογές του Κωνσταντίνου Καβάφη και τα ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη.  


Δέσποινα Βανδή 

Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει, με αυτή την φωτογραφία, βιβλιοφάγος μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ποιο βιβλίο τρώει; Τον Μύθο του Σισύφου του Albert Camus (Εκδόσεις Καστανιώτη), ένα δοκίμιο με κεντρικό θέμα την έννοια του παράλογου και την σχέση του με την αυτοκτονία και τον Σίσυφο ως σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας. 


Δημήτρης Γκοτσόπουλος 

Ο Λάμπρος από τις Άγριες Μέλισσες επέλεξε ένα βιβλίο με αρκετή λάμψη. Ο λόγος για το Oscar Night: 75 Years of Hollywood Parties (Εκδόσεις Graydon Carter / Vanity Fair), το οποίο υπογράφει ο David Friend. Αποτελείται από 384 σελίδες με ιστορίες και φωτογραφίες όλων των events των Oscars από τις πρώτες δεκαετίες τους μέχρι το 2004, συνολικά 75 χρόνια. 


Γιώργος Καπουτζίδης 

Με μία καλοκαιρινή φωτογραφία, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε μοιραστεί μαζί μας ότι τελείωσε τη Σιωπή της Λευκής Πόλης (Εκδόσεις Ψυχογιός) της Eva García Sáenz de Urturi. Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, που συνδυάζει μέσα στο μυστήριο την αρχαιολογία και μάς ταξιδεύει στη Χώρα των Βάσκων. 


Ηλιάνα Παπαγεωργίου 

Το μοντέλο και παρουσιάστρια διάβασε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης από τον ψυχολόγο Ελευθέριο Ελευθεριάδη. Αυτό ήταν το Από καρδιάς… (Εκδόσεις Εν Πλω), που έρχεται να μάς δείξει πως για να προχωρήσεις και να ευτυχήσεις στη ζωή, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις ένα βήμα προς το αβέβαιο και το δύσκολο.