Όχι, αν θες να ανεβάσεις την ερωτική σου διάθεση -ή να τη συνοδεύσεις-, οι μόνες σου επιλογές δεν είναι ούτε το πορνογραφικό περιεχόμενο, ούτε η literotica, ούτε οι αφροδισιακές τροφές. Μπορείς να επιλέξεις κάτι λιγότερο προφανώς ερωτικό, όπως μία ταινία, με αρκετά ερωτικές σκηνές. Αντίστοιχα, αν είσαι περισσότερο φαν των βιβλίων, μπορείς να προτιμήσεις κάποιο μυθιστόρημα, που περιλαμβάνει έστω μία εξαιρετικά καυτή σκηνή. Όχι, δεν θα σού προτείνουμε άρλεκιν ή κάτι αντίστοιχο, αλλά κάποιες πιο κλασικές επιλογές. 

Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι, D.H. Lawrence (Μεταίχμιο) 

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι (ebook/ePub) - metaixmio.gr

Το βιβλίο για χρόνια υπήρξε αμφιλεγόμενο και απαγορευμένο. Σε αυτό παρακολουθούμε μία γυναίκα της καλής κοινωνίας, καθώς μπαίνει σε μία “παράνομη” σχέση με έναν άντρα της εργατικής τάξης, έναν δασοφύλακα. Η πλοκή συχνά επικεντρώνεται στη σεξουαλική ικανοποίηση, κατακρίνοντας ουσιαστικά την τάση της εποχής του για πλήρη πνευματικότητα και αποχή από τις σαρκικές απολαύσεις. 

Όσα Παίρνει ο Άνεμος, Margaret Mitchell (Λιβάνης)

Όσα παίρνει ο άνεμος - Βιβλιοπωλείο Το Φωτόδεντρο

Με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο, αυτό το βιβλίο σίγουρα έχει καταλήξει σήμερα να είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Στην εποχή του, κατακρίθηκε για τις ερωτικές του σκηνές, οι οποίες μπορεί να μην περιέγραφαν με τεράστια γλαφυρότητα τα μέλη του σώματος και τις σεξουαλικές πράξεις, αλλά αποτύπωναν αρκετά ρεαλιστικά τα σεξουαλικά αισθήματα απόλαυσης και ικανοποίησης της γυναίκας.

Ο Άγγλος Ασθενής, Michael Ondaatje (Καστανιώτης)

Ο Άγγλος ασθενής - Ondaatje, Michael | Public βιβλία

Βρισκόμαστε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μία εγκαταλειμμένη ιταλική βίλα. Εκεί καταλήγουν να βρίσκονται τέσσερις άνθρωποι, ένας ακρωτηριασμένος κλέφτης, ένας Ινδός που αναζητά βόμβες, μία νοσοκόμα και ο τελευταίος ασθενής της, ένας Άγγλος που αποτελεί μυστήριο, με τα εγκαύματα του και το σκοτάδι να κρύβουν το πρόσωπό του. Στην εξίσωση της ιστορίας καταφέρνει να μπει και μπόλικος αισθησιασμός με το σεξ να μην πρωταγωνιστεί, αλλά σίγουρα να ξεχωρίζει. 

Δράκουλας, Bram Stoker (Μεταίχμιο)

Δράκουλας - metaixmio.gr

Το μυθιστόρημα έχει επηρεάσει όσο λίγα την ποπ κουλτούρα. Μπορεί στη βάση του να είναι φαντασίας και τρόμου, αλλά μην ξεχνάς ότι και στον κινηματογράφο οι ταινίες τρόμου περιλαμβάνουν κάποιες από τις πιο καυτές σκηνές σεξ. Αυτό συμβαίνει και εδώ, με τον συγγραφέα να μη γίνεται τόσο περιγραφικός ως προς τις σεξουαλικές κινήσεις και τα μέρη του σώματος, αλλά να αναλύει με τρομερά αισθησιακό τρόπο κάθε σεξουαλική αίσθηση και συναίσθημα. 

Φάνυ Χιλ, John Cleland (Εξάντας)

ΦΑΝΥ ΧΙΛ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ, ΤΖΩΝ ΚΛΕΛΑΝΤ, ΕΞΑΝΤΑΣ - Exlibris-Oldbooks.gr - Online βιβλιοπωλείο με βιβλία παλαιών εκδόσεων, κλασικά και νέα μυθιστορήματα, σπάνιες εκδόσεις, συγγραφείς, αντίκες, σπάνια νομίσματα, παλαιοβιβλιοπωλείο

Ο συγγραφέας έγραψε το βιβλίο όσο ήταν στη φυλακή, έχοντας μπροστά του όλο τον χρόνο να φαντασιωθεί. Οι ερωτικές του σκηνές, που περιλαμβάνουν από ηδονοβλεψία μέχρι πρωκτικό σεξ, είναι τόσο περιγραφικές, ώστε να το έχουμε δει πολλάκις να απαγορεύεται από την κυκλοφορία του το 1748 και έπειτα. Όσο για την πλοκή, αυτή αφορά μία γυναίκα και τις περιπέτειές της ως ιερόδουλη, αφότου έχασε την παρθενιά της, όταν ένας άντρας της είπε ψέματα ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. 

Ο κήπος της Εδέμ, Ernest Hemingway (Καστανιώτης)

Ο κήπος της Εδέμ, Μυθιστόρημα - Ernest Hemingway | Skroutz.gr

Στο επίκεντρο του βιβλίου βρίσκεται ένα τρομερά περίπλοκο και αισθησιακό ερωτικό τρίγωνο. Ένας συγγραφέας και η γυναίκα του βρίσκονται για μήνα του μέλιτος στις ακτές της Γαλλίας και της Ισπανίας. Εκεί γνωρίζουν μία νεαρή γυναίκα, για την οποία και οι δύο αισθάνονται μία ακατανίκητη έλξη και ξεκινούν ο καθένας ξεχωριστά μία ερωτική σχέση μαζί της με πολύ πάθος και σεξ. 

Τροπικός του Καρκίνου, Henry Miller (Μεταίχμιο)

Ο Τροπικός του Καρκίνου:Miller Henry:Μεταίχμιο

Αν γενικώς το dirty talk σε βοηθά να ανεβάσεις τη σεξουαλική σου διάθεση, τότε αυτό το μυθιστόρημα είναι σίγουρα για εσένα. Ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται μόνος του στο Παρίσι του Μεσοπολέμου, ενώ βιώνει πολλές περιπέτειες, αρκετές από τις οποίες περιλαμβάνουν και σεξ με εξαιρετικά ωμή φρασεολογία, που στη εποχή του χαρακτηρίστηκε ως “χυδαία” από τους συγχρόνους του και το έφτασε μέχρι και στα δικαστήρια. 

Σούλα, Toni Morrison (Νεφέλη)

ΣΟΥΛΑ (SULA) / MORRISON TONI (NOBEL 1993)

Δύο παιδικοί φίλοι εξερευνούν την σχέση τους, καθώς περνούν στην ενηλικίωση και ο μεταξύ τους δεσμός επηρεάζεται από την πορεία της ζωής του. Η Σούλα διαχέεται από σεξουαλικότητα, η οποία καταλήγει να επηρεάζει και τη φιλία τους, με την ίδια να πατά τις κοινωνικές νόρμες της εποχής της και να μάς χαρίζει τρομερά γλαφυρές ερωτισμού και σεξ στις περισσότερες από τις σελίδες του βιβλίου.  

Οδυσσέας, James Joyce (Κάκτος)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Με πολλές αναλογίες προς την Οδύσσεια, το βιβλίο επικεντρώνεται στην σχέση μίας νέας επερχόμενης συγγραφέα, ενός μεσήλικα πωλητή και της γυναίκας του. Το σεξ δεν αποτελεί πρωταγωνιστή. Όταν μπαίνει, ωστόσο, στο πλάνο, το κάνει με τον λιγότερο πουριτανικό τρόπο, περιγράφοντας με τρομερά ρεαλιστική γλαφυρότητα κάθε κίνηση και μέρος του σώματος των συμμετεχόντων. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!