Το “The Most Hated Man On The Internet” που στριμάρει τώρα στο Netflix είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Με τις υποθέσεις revenge porn να ξεπηδούν η μία μετά την άλλη και στην ελληνική επικαιρότητα, ανυπομονούμε να πατήσουμε το play για να δούμε μια γυναίκα και πιο συγκεκριμένα μια μητέρα, να ρίχνει από το βάθρο του τον αυτοαποκαλούμενο “βασιλιά του revenge porn”, μετά την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών της κόρης της στο διαδίκτυο.

Ο δράστης είναι ο Hunter Moore, ένας αυτοαποκαλούμενος “επαγγελματίας καταστροφέας ζωών”, ο οποίος απέκτησε φήμη στις αρχές της δεκαετίας του ’00 ιδρύοντας το IsAnyoneUp.com, έναν διαβόητο κόμβο εκδικητικού πορνό. Ο ιστότοπος αναρτούσε γυμνές φωτογραφίες γυναικών και ανδρών, συχνά χωρίς την άδειά τους και με καταστροφικά αποτελέσματα. Ο Moore όμως έγινε κάτι σαν αρχηγός αίρεσης, αποκτώντας ένα κύμα οπαδών από εκείνους που παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση.

Στο πνεύμα του “Keep Sweet: Pray And Obey”, ένα ακόμη ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ, το νέο docuseries του Netflix δεν επικεντρώνεται στον Moore, αλλά αφιερώνει χρόνο προβολής στα θύματα που αγωνίστηκαν για να τον σταματήσουν – κυρίως σε μια μητέρα που ξεκίνησε μια αποστολή για να καταστρέψει την αυτοκρατορία πορνογραφικού πορνό εκδίκησης του Moore αφού αυτός βίασε την κόρη της.

Η σειρά, η οποία προέρχεται από την ομάδα παραγωγής πίσω από τα αξιέπαινα true crime ντοκιμαντέρ “Don’t F**k With Cats” και “The Tinder Swindler”, περιλαμβάνει οδυνηρές, αποκλειστικές συνεντεύξεις με πολλές γυναίκες και άνδρες που αγωνίστηκαν για να κατεβάσουν τις εικόνες τους, καθώς και με αστυνομικούς που εργάστηκαν στην υπόθεση.

Τελικά, όμως, η τιμωρία του Moore ήρθε στα χέρια της μόνης δύναμης που είναι πιο τρομακτική από μια στρατιά διαδικτυακών τρολ: μια μητέρα που προστατεύει την κόρη της. Μέσα από το τρέιλερ, παίρνουμε πραγματικά μια γεύση της καταστροφής που προκάλεσε ο Moore στις ζωές αυτών των γυναικών. Πολύ απλά, όπως χαρτογραφεί το τρέιλερ, ο Moore ήταν ο τύπος ανθρώπου που ζούσε χωρίς ντροπή με τον κανόνα: “Μπορώ να βγάλω λεφτά γαμώντας τους ανθρώπους”. Όπως αναφέρει μια γυναίκα: “Τον παρακάλεσα να αφαιρέσει αυτές τις εικόνες και η απάντηση που πήρα ήταν: ‘LOL'”.

Είδα αμέσως ότι αυτή η ιστορία θα μπορούσε να αποτελέσει μια απόλυτα συναρπαστική σειρά: μια σταυροφορία για δικαιοσύνη ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, τυλιγμένη σε έναν κόσμο πραγματικής και διαδικτυακής διαφθοράς“, δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός Alex Marengo. “Είμαι τόσο περήφανη για τη μοναδικά ταλαντούχα ομάδα μας που έστρεψε το φακό στον Hunter Moore και μετέτρεψε τα θύματά του σε απόλυτους νικητές, δίνοντάς τους τη φωνή τους, που μέχρι τώρα σιωπούσε“, κατέληξε ο δημιουργός.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!