Έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε ότι οι νέες σειρές της Marvel στο Disney+ έχουν δύο σκοπούς. Από τη μία, δημιουργούν τον δρόμο για τις επόμενες ταινίες και σειρές. Από την άλλη, ρίχνουν φως σε κομμάτια των προηγούμενων ταινιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το WandaVision μάς γέμισε αρκετά κενά του Age of Ultron, ειδικά αναφορικά με το παρελθόν της Wanda και του Pietro 

Το The Falcon and The Winter Soldier έχει ξεκινήσει να κάνει την ίδια δουλειά για το Civil War, μία από τις πιο κομβικές ταινίες για το Marvel Cinematic Universe. Σε αυτήν εξάλλου μπήκαν στην δράση ο Spider-Man και ο Black Panther, αναταράχτηκαν οι ισορροπίες μεταξύ των Avengers και χτίστηκαν πολλές επόμενες ταινίες. Γνωρίζαμε ήδη τι έγινε με τους κεντρικούς ήρωες μετά τα γεγονότα της ταινίας. Τώρα χάρη στη σειρά, μαθαίνουμε πώς αυτά επηρέασαν και τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Ελπίζουμε ότι στα επόμενα επεισόδια θα ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερα. 

Τι έγινε με τον Zemo 

Ο Zemo ήταν ουσαιστικά ο άνθρωπος που υποκίνησε τα γεγονότα του Civil War. Στο τέλος της ταινίας προσπαθεί να αυτοκτονήσει, αλλά ο Black Panther τον σταματάει και τον φυλακίζει. Ήταν ανάμεσα στον μισό πληθυσμό που επιβίωσε, όταν ο Thanos εξαφάνισε τον υπόλοιπο μισό. Οπότε έχει περάσει τα τελευταία εφτά χρόνια σε μία γερμανική φυλακή για τρομοκράτες. Δεν φαίνεται να προσπαθεί να αποδράσει, αλλά τον βασανίζει ότι θα περάσει έτσι την υπόλοιπη ζωή του.  

falcon gifs Tumblr posts - Tumbral.com

Κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως στην πορεία έγινε ο κακός της σειράς, Power Broker, του οποίου την ταυτότητα δεν γνωρίζουμε για την ώρα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ πιθανό βάσει του ότι οι πράξεις του Power Broker είναι άκρως αντίθετες με τη μέχρι τώρα ιδεολογία του Zemo. Ο πρώτος θέλει να δημιουργήσει υπερστρατιώτες και ο δεύτερος να τους καταστρέψει.  

Captain America: Civil War (2016) - Captain America: Civil War Fan Art  (42938840) - Fanpop

Τι έγινε η Sharon Carter; 

Βοηθώντας την ομάδα του Captain America στη διάρκεια του Civil War, η Sharon παρέβη τη Συμφωνία της Σοκόβια. Από τότε, λοιπόν, έφυγε από τις ΗΠΑ, για να αποφύγει τη σύλληψή της και κρυβόταν. Τα επίσημα έγγραφα λένε ότι ήταν στο μισό του πληθυσμού που εξαφανίστηκε από τον Thanos. Ωστόσο, αυτό δεν είναι σίγουρο, μιας και επειδή κρυβόταν, είναι πιθανό απλά να μην την έβρισκαν και να υπέθεσαν λάθος. 

Is Sharon Carter the new 'Agent Carter' of the MCU? - ComicsVerse

Σε αντίθεση με τον Sam και τον Bucky, εκείνη δεν πήρε χάρη από την αμερικανική κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Madipoor. Την επέλεξε γιατί είναι μία νησιωτική χώρα γεμάτη εγκληματίες, που δεν έχει κάνει καμία συμφωνία έκδοσης εγκληματιών. Οπότε εκεί ήταν ασφαλής. Εκεί αποφάσισε ότι, αφού έτσι κι αλλιώς θεωρείται εγκληματίας, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει όντως. Έτσι, ξεκίνησε τη δική της μαύρη αγορά έργων τέχνης. Βάσει του φινάλε του τρίτου επεισοδίου, ξέρουμε ότι κάτι κρύβει. Τα περισσότερα στοιχεία και fan theories την καταδεικνύουν ως την πιο πιθανή να είναι ο Power Broker, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως συνεργάζεται με τον Zemo. 

Sharon Carter || The Falcon and the Winter Soldier - Marvel series on D+  Fan Art (43793343) - Fanpop

Τι έκανε η αμερικανική κυβέρνηση; 

Στη διάρκεια του Civil War, όπως είπαμε, οι ΗΠΑ μαζί με άλλες χώρες υπέγραψαν τη Συμφωνία της Σοκόβια. Αυτή σε γενικό πλαίσιο έλεγχε οποιαδήποτε ενέργεια σχετική με άτομα με υπερδυνάμεις και τα είχε όλα φακελωμένα. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται ότι παρέβη τη Συμφωνία με το που την υπέγραψε.  

Fall of the Mighty ☆ [4] ✓ - The Sokovia Accords - Wattpad

Όσο τα γεγονότα του Civil War λάμβαναν δράση, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα δημιουργίας υπερστρατιωτών, με την αναδημιουργία του Super Soldier Serum. Το ανέθεσε στον Wilfred Nagel, ο οποίος ήταν ο πρώτος που όχι μόνο πέτυχε τη “συνταγή”, αλλά και τη βελτίωσε. Ωστόσο, όλο το πρόγραμμα ακυρώθηκε, όταν ο Nagel εξαφανίστηκε μαζί με τον μισό πληθυσμό.

Γιατί πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα έγινε κρυφά και αποτέλεσε παράβαση της Συμφωνίας της Σοκόβια; Λόγω της βελτίωσης που έκανε ο Nagel. Φαίνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση του είχε ζητήσει η διαδικασία και τα αποτελέσματα να είναι κρυφά και διακριτικά. Γι’ αυτό το νέο Super Soldier Serum χρειάζεται απλά να το πιεις και κανέναν άλλον εξοπλισμό και γι’ αυτό όσοι το πίνουν δεν έχουν εμφανησιακές αλλαγές, όπως τη μυϊκή αύξηση του Steve Rogers. 

The Falcon and the Winter Soldier: A Complete Beginner's Guide to the New  Marvel Show | Vanity Fair

Ξέχασε τον Zemo η Wakanda;

Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, ο Zemo βομβάρδισε τον ΟΗΕ και σκότωσε τον βασιλιά T’Chaka της Wakanda, προκειμένου να το ρίξει στον Winter Soldier. Ο T’Challa μπορεί να του χάρισε τη ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον ήθελε ατιμώρητο και ελεύθερο. Γι’ αυτό όταν ο Bucky τον βοήθησε να δραπετεύσει, μία από τις καλύτερες μαχήτριες της Wakanda, η Ayo, στάλθηκε να τον βρει. Είτε για να τον φυλακίσει ξανά, είτε για να τον σκοτώσει. Σε κάθε περίπτωση, η ταχύτητα με την οποία τον βρήκε μάς κάνει να υποπτευόμαστε ότι είτε έχουν βρει κάποιον τρόπο να γνωρίζουν μόνιμα τη θέση του, είτε έχουν μελετήσει σε βάθος όλα τα οικονομικά του ίχνη και γνωρίζουν πού βρίσκεται κάθε κρησφύγετό του. Ελπίζουμε να το ανακαλύψουμε στο τέταρτο επεισόδιο. 

Post [156601762674] - marvel-is-ruining-my-life.tumblr.com - Tumbex