Για την ώρα, η δημιουργία σειρών της Marvel για το Disney+ έχει αποδειχτεί μία αρκετά καλή κίνηση. Το WandaVision έχει καταφέρει να το αγαπήσουμε, να δημιουργούμε θεωρίες και να ανυπομονούμε για κάθε νέα επεισόδιο. Το τελευταίο επεισόδιο θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου και η σειρά θα “κουμπώσει” με την ταινία Doctor Strange in the Multiverse of Madness, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου του 2022.  

Με το φινάλε του WandaVision, θα χρειαστεί να περιμένουμε δύο εβδομάδες για την κυκλοφορία της δεύτερης νέας Marvel σειράς. Ο λόγος για το The Falcon and the Winter Soldier, το οποίο οι φαν του Captain America περιμένουν εδώ και πολύ καιρό. Οι δύο πρωταγωνιστές εξάλλου προσπαθούν να καλύψουν το κενό του σε έναν κόσμο, που αυτός πλέον δεν είναι ενεργός.

Δύο trailers έχουν ήδη βγει για τη σειρά, που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου. Τα στοιχεία που παίρνουμε είναι σίγουρα αρκετά σκόρπια, αλλά δεν μπορούμε παρά να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ένα πράγμα. Ποιος στο καλό είναι ο κακός της σειράς; Μία ερώτηση που στο WandaVision δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να απαντήσουμε με σιγουριά, κι ας είμαστε στα μισά επεισόδια. Ωστόσο, στην περίπτωση του The Falcon and the Winter Soldier έχουμε ήδη περισσότερες λεπτομέρειες, από τις οποίες μπορούμε να πιαστούμε. Όχι τόσο εμείς, όσο οι ειδήμονες στα comics της Marvel 

Βαρόνος Helmut Zemo 

© Marvel Studios / Disney+

Τον έχουμε συναντήσει ξανά στο Captain America: Civil War. Είναι πρώην στρατιωτικός και νυν τρομοκράτης, που στην ταινία ήθελε να εκδικηθεί τους Avengers. Ο λόγος ήταν ότι τους θεωρούσε υπεύθυνους για τον θάνατο των γονιών του στη Μάχη της Σοκόβια. Ο ίδιος, βέβαια, μιας και δεν είχε δυνάμεις δεν μπορούσε να τους αντιμετωπίσει και γι’ αυτό αποφάσισε να τους καταστρέψει στρέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου. Στο τέλος της ταινίας, όταν έχει καταφέρει τον σκοπό του, πάει να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει, με τον Black Panther να τον πιάνει και να τον παραδίδει στο Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας.  

Από τότε δεν έχει κάνει ξανά την εμφάνισή του. Ωστόσο, τον είδαμε ξεκάθαρα σε μία σκηνή του πρώτου trailer. Στο δεύτερο, αν και δεν βλέπουμε ξεκάθαρα το πρόσωπό του, βλέπουμε την χαρακτηριστική από τα comics μωβ μάσκα του σκι του. Συν αυτού, αναγνωρίζουμε τη φωνή του ηθοποιού Daniel Bruhl, που τον υποδύεται, στην φράση “Δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω στη μέση τη δουλειά μου”.  

© Marvel Studios / Disney+

Αναφορικά με τον χαρακτήρα του, ο Zemo στα comics είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Captain America. Προέρχεται από οικογένεια αριστοκρατών , είναι τρομερά πλούσιος και βασική κινητήριος δύναμή του είναι το μίσος του για κάθε avenger. Στα comics των έχουμε συχνά δει να συμμαχεί με άλλους κακούς, αλλά και να οργανώνει τη δική του ψεύτικη ομάδα υπερηρώων, τους Thunderbolts. Για τη σειρά, θα πόνταρα ότι το πρώτο είναι πιο πιθανό.  

U.L.T.I.M.A.T.U.M. 

© Marvel Studios / Disney+

Πρόκειται για μία τρομοκρατική ομάδα, με βασικό ηγέτη τον Flag Smasher. Βασικός τους σκοπός είναι η εξάλειψη κάθε είδους εθνικισμού και εθνικής περηφάνιας από τον πλανήτη. Θέλουν, με άλλα λόγια, όλη η Γη να γίνει ένα μεγάλος έθνος, αυτό της ανθρωπότητας. Ωστόσο, η δράση τους φτάνει στην υπερβολή, αφού καταστρέφουν οτιδήποτε έχει και την παραμικρή συσχέτιση με το όποιο έθνος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα comics ο Captain America τούς λέει ότι κατανοεί και συμφωνεί με τον ευρύτερο σκοπό τους, αλλά αυτοί τον πολεμούν μόνο και μόνο λόγω του ονόματός του.  

Στο trailer τους αναγνωρίζουμε επίσης από τις μάσκες τους. Είναι οι ομάδες που φοράνε τις μάσκες, με το αποτύπωμα ενός χεριού πάνω. Πώς θα ενταχθούν στην πλοκή; Το ένα σενάριο είναι ότι θα αποτελέσουν από μόνοι τους μία ιστορία. Το άλλο έχει ως βάση του τα comics. Σε αυτά ο Captain America ανακαλύπτει ότι η χρηματοδότηση της U.L.T.I.M.A.T.U.M. έρχεται από τον Red Skull, έναν από τους πιο διάσημους κακούς της Marvel, ναζιστή και εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω της ομάδας. Γι’ αυτό και όταν ο Flag Smasher το μαθαίνει, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Captain America και τον πολεμάει.  

Λόγω της πλοκής των ταινιών, είναι σχεδόν απίθανο να γίνει η ίδια ακριβώς ανακάλυψη στη σειρά. Ωστόσο, δεν θα μάς έκανε εντύπωση μία αντίστοιχη πλοκή, αλλά με τον Zemo στη θέση του Red Skull 

U.S. Agent 

© Marvel Studios / Disney+

Είμαστε σίγουροι ότι τον βλέπουμε στο trailer και επιβεβαιώνεται από το IMDB ότι θα τον υποδυθεί ο Wyatt Russell. Βάσει των comics δεν θα τον χαρακτηρίζαμε κακό, αλλά αντιήρωα. Ο John Walker πρώτα ως Super Patriot και μετά ως U.S. Agent προσπαθεί πραγματικά να γίνει ήρωας, αλλά δεν το κάνει με τον σωστό τρόπο. Τον έχουμε δει να προσπαθεί να πάρει τη θέση του Captain America, οπότε τώρα με αυτόν απόντα δεν θα μάς κάνει εντύπωση αν προσπαθήσει να καλύψει εκείνος το κενό.  

Είναι ιδιαίτερα εθνικιστής και δεν διστάζει να στήσει μέχρι και τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να περάσει στον κόσμο τις απόψεις του. Ωστόσο, στα comics κάποια στιγμή προσπαθεί να αλλάξει και να γίνει πραγματικός ήρωας. Δεν θα μάς φανεί, λοιπόν, περίεργο αν ξεκινήσει ως κακός στη σειρά, μόνο και μόνο για να καταλήξει να βοηθάει τους δύο ήρωες.  

Σε σχέση με τα comics, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σχέση του με τη Wanda και με τον Loki. Η πρώτη ήταν εκείνη που τον είχε πείσει να γίνει μέλος και να ηγηθεί της ομάδας υπερηρώων Force Works, που είχε δημιουργήσει ο Tony Stark. Σε αυτήν ο Walker κατέληξε να είναι ηγέτης και να φέρνει πολλές νίκες. Αργότερα, μετά τα γεγονότα του Civil War, η Wanda εμφανίστηκε έχοντας γίνει πλήρως καλά από τη μάχη και τον έκανε μέλος των Mighty Avengers. Μόνο που στο τέλος αποκαλύπτεται ότι στη δεύτερη περίπτωση η Wanda ήταν ο Loki μεταμορφωμένος σε αυτήν.  

Γιατί έχουν όλα τα παραπάνω ενδιαφέρον; Διότι το The Falcon and the Winter Soldier θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά το τέλος του WandaVision και αμέσως πριν την αρχή της σειράς Loki. Προφανώς, η πλοκή δεν θα είναι ίδια με των comics, αλλά ίσως δούμε κάποιους συσχετισμούς. 

Sin 

© Marvel Studios / Disney+

Εντάξει, αυτό ίσως είναι ένα τραβηγμένο fan theory, αλλά θα μπορούσε να έχει βάση. Όπως είπαμε, ο Red Skull θα ήταν σχεδόν αδύνατο να εμφανιστεί στη σειρά ως ο άνθρωπος πίσω από την U.L.T.I.M.A.T.U.M.. Ωστόσο, θα μπορούσαμε στη θέση του να δούμε την κόρη του.  

Το trailer μάς δείχνει το πρόσωπο μόνο ενός μέλους της τρομοκρατικής ομάδας. Και πολλοί φαν επιμένουν ότι η ηθοποιός, που βλέπουμε, έχει τρομερή ομοιότητα με την κόρη του κακού στα comics, τη Sin. Τι ξέρουμε γι’ αυτήν; Ο Red Skull την έδωσε σε έναν από τους πιο πιστούς του ακόλουθους, τον Johann Schmid, ώστε μεγαλώνοντας να είναι το ίδιο κακιά με τον πατέρα της. Μόνο που βγήκε αρκετά χειρότερη. Μεταξύ άλλων, είχε γίνει η Mother Superior, μία κακιά που ηγούταν των Sisters of Sins, μίας ομάδας ορφανών κοριτσιών, που απέκτησαν δυνάμεις και εκπαιδεύονταν να είναι υπερ-ρατσίστριες.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!