Αν είσαι σαν εμάς, τότε οι πιθανότητες λένε ότι εκμεταλλεύτηκες το τριήμερο, που μάς πέρασε, για να δεις μονομιάς όλη τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton. Το μόνο πρόβλημα; Τώρα ξέμεινες να θες κι άλλο και δεν έχεις τι να δεις. Η τρίτη σεζόν αργεί ακόμα πολύ να έρθει, αφού δεν έχουν καν ξεκινήσει τα γυρίσματά της. Οπότε μόνο μία λύση υπάρχει, να βρούμε σειρές, που έχουν κάποια παρόμοια στοιχεία και έχουν πιθανότητες να καλύψουν το κενό μέσα μας. Εννοείται ότι σού έχουμε έτοιμη τη λίστα. 

Sanditon (PBS)

Μόλις το Bridgerton κυκλοφόρησε, πολλοί το σύγκριναν με το Sanditon. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα, που η Jane Austen δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, τοποθετείται στην εποχή της Αντιβασιλείας σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό. Πρωταγωνιστές είναι η Charlotte και ο Sidney, με την ιστορία τους να έχει δραματικές ανατροπές και αρκετά ερωτικές στιγμές. Πληροφορία, που ίσως σε πείσει; Η σειρά κατάφερε να μην κοπεί χάρη στο Bridgerton, αφού πολλοί, που λάτρεψαν τη σειρά του Netflix, ετρεξαν σε αυτό για παρόμοιο περιεχόμενο. 

Harlots (Hulu)

Γεμάτο σκάνδαλα και αντιπαλότητες, το Harlots είναι η κατάλληλη σειρά για εσένα, αν ψάχνεις κάτι της εποχής του Bridgerton, αλλά αρκετά πιο τολμηρό. Πρωταγωνίστρια είναι η Margaret, μία μητέρα δύο παιδιών και ιδιοκτήτρια πορνείου, που αποφασίζει να μετακινήσει την επιχείρησή της σε μία πιο καλή περιοχή του Λονδίνου, έτσι ώστε να αποκτήσει πιο πλούσιους πελάτες. Αυτό, ωστόσο, τη βάζει στο στόχαστρο της Lydia, που ήδη έχει τη δική της εδραιωμένη αντίστοιχη επιχείρηση στην περιοχή. 

The Cook of Castamar (Netflix)

Μάς βάζει κι αυτό στον κόσμο της αριστοκρατίας και της βασιλείας, με βασική διαφορά ότι βρισκόμαστε στη Μαδρίτη του 1720 και όχι στο Λονδίνο. Το σεξ και η λαγνεία είναι και εδώ πρωταγωνιστές, με επίκεντρο της πλοκής έναν δούκα, που θρηνεί τη νεκρή γυναίκα του και βρίσκει παρηγοριά σε μία νέα μαγείρισσα της έπαυλής του, η οποία είναι αγοραφοβική. Βασικό μειονέκτημα σε σχέση με το Bridgerton; Έχει σαφώς λιγότερες γυμνές σκηνές. 

The Great (Hulu)

Βρισκόμαστε στη Ρωσία και πρωταγωνίστρια μας είναι η νεαρή ακόμα Μεγάλη Αικατερίνη, που φτάνει στη χώρα για τον Πέτρο τον Γ’. Έχει το στοιχείο της εποχικής σειράς, αλλά χωρίς τις τόσο καυτές σκηνές του Bridgerton. Ουσιαστικά την παρακολουθούμε, καθώς προσπαθεί να τον εκθρονίσει. Έχει, όμως, το αναπάντεχο χιούμορ του, που σε πολλές περιπτώσεις δεν περιμένεις από μία τέτοια σειρά. 

Vanity Fair (Amazon Prime Video)

Η σειρά μάς τοποθετεί ακριβώς στην ίδια εποχή με το Bridgerton, στη βρετανική καλή κοινωνία του 1847. Ωστόσο, δεν βλέπουμε σε αυτή τόσο έρωτες και σεξ, όσο την πάλη για κοινωνική άνοδο της ελίτ. Πρωταγωνίστρια μας είναι η Becky, μία κοπέλα εξαιρετικά πανούργα και γοητευτική για τα πρότυπα της εποχής, η οποία κάνει κυριολεκτικά τα αδύνατα δυνατά, ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην κοινωνία. 

Dickinson (Apple TV+)

Με την πλοκή να μάς παρουσιάζει μία νεαρή Emily Dickinson, η σειρά μάς τοποθετεί στον 19ο αιώνα. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, μπορείς να περιμένεις αρκετά παρόμοια αισθητική με του Bridgerton, αν και η σειρά έχει αρκετές διαφορές. Ο έρωτας δεν είναι πρωταγωνιστής εδώ, αφού στο επίκεντρο είναι η επιθυμία της Emily να γίνει συγγραφέας, την στιγμή που οι παραδοσιακοί γονείς της θέλουν μόνο να τη δουν παντρεμένη. Επιπλέον, η σειρά βάζει μέσα αρκετά σύγχρονα στοιχεία, όπως ο τρόπος ομιλίας και η μουσική. 

Gentleman Jack (HBO)

Η σειρά τοποθετείται στην εποχή του Bridgerton, με τον έρωτα να αποτελεί το επίκεντρό του. Βασική διαφορά είναι ότι δεν ακολουθεί την κλασική συνταγή άντρας-γυναίκα, αλλά βάζει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δύο γυναίκες. Συγκεκριμένα, βλέπουμε την Anne, μία γαιοκτήμονα και λεσβία, να φλερτάρει την Ann, καθώς καταγράφει τη μεταξύ τους σχέση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, που μόνο η ίδια μπορεί να διαβάσει. 

Outlander (Netflix)

Τσεκάρει αρκετά από τα κουτάκια μας, με βασικά ότι μιλάμε για σειρά εποχής, αλλά και ότι περιέχει πολλές καυτές σκηνές, πολλές περισσότερες από το Bridgerton. Πρωταγωνιστές είναι η Claire, νοσοκόμα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ο Jamie, Σκωτσέζος του 1740. Ναι, βασική διαφορά με το Bridgerton ότι υπάρχει μέσα το μεταφυσικό στοιχείο, αφού το ταξίδι στον χρόνο είναι στο επίκεντρο της πλοκής.

The Pursuit of Love (BBC One)

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα, τοποθετείται σε αρκετά πιο σύγχρονες εποχές από το Bridgerton. Συγκεκριμένα, στο 1945 και τη μεταπολεμική Αγγλία. Παραμένει, ωστόσο, σειρά εποχής με δύο ξαδέρφες και κολλητές να πρωταγωνιστούν, καθώς τις βλέπουμε να ποθούν διαφορετικούς άντρες, ενώ την ίδια στιγμή εξερευνούν και τη μεταξύ τους φιλία. Μπορεί το περιβάλλον να είναι ελαφρώς διαφορετικό, αλλά τα vibes είναι αρκετά παρόμοια με της σειράς του Netflix.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!