Αν το φθινόπωρο του 2020 βρισκόσουν στον πλανήτη γη, τότε δεν μπορεί να μην πήρες χαμπάρι το σαματά με τη τότε νέα σειρά Emily In Paris του Netflix. Προμοταρίστηκε από την δημοφιλή πλατφόρμα σαν ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της, και όχι άδικα. Το σκηνικό, Παρίσι, ο δημιουργός της σειράς, Darren Star (συν-δημιουργός του Sex And The City), τα κοστούμια εντυπωσιακά (με τις απόψεις να διίστανται) με την επιμέλεια του θρύλου Patricia Fields, και η πρωταγωνίστρια, influencer.

Με την πρεμιέρα βέβαια της μεγαλεπήβολης σειράς, κοινό και κριτικοί πήραν αμφότεροι από δυο πλευρές. Οι δυο απόψεις; Από τη μια οι σούπερφαν της σειράς που (όπως και όποιος την είδε, να λέμε την αλήθεια) πέρασαν πολύ καλά βλέποντάς την και αυτό τους έφτασε, και από την άλλη οι επικριτές της που χαρακτήρισαν την Emily το απόλυτο  αμερικανάκι που “μειώνει” την γαλλική και ευρωπαϊκή κουλτούρα και φέρεται σαν να υπάρχει μόνο η Αμερική σε όλο τον πλανήτη κλπ κλπ, μαζί με όλα τα κλισέ που φέρει αυτό.

Ένα μήνα λοιπόν μετά την κυκλοφορία της αμφιλεγόμενης σειράς, το Netflix θυμήθηκε να μας ενημερώσει σχετικά με το τίτλο της, που όπως φαίνεται λέγαμε λάθος. Συγκεκριμένα, αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε είναι η προφορά αφού σύμφωνα με τον δημιουργό της, πρέπει να είναι γαλλική, ώστε ο τονισμός του Emily και του Paris να είναι στην ίδια συλλαβή. Αν μπερδεύτηκες χειρότερα με τα λεγόμενα του Darren Star (το ίδιο κι εμείς) σου το κάνουμε λιανά. Ο σωστός τρόπος εκφοράς του τίτλου είναι “Εμιλύ ιν Παρί”, compris;

Ένιγουέυ, όπως φαίνεται τσάμπα κάναμε τόσο κόπο να καταλάβουμε τον σωστό τονισμό, προφορά, αξάν κτλ, αφού όπως είπε προχθές ο σκηνοθέτης και παραγωγός στο Entertainment Weekly, στην πραγματικότητα καμία σημασία δεν έχει ο τρόπος που θα το πεις (αλλά μάλλον το κατά πόσο θα το δεις συμπληρώνουμε εμείς). Εν όψει της επερχόμενης επιστροφής της Emily στις 22 του Δεκέμβρη με την δεύτερη σεζόν της σειράς, ο Star μίλησε για όσα πρόκειται να δούμε, ενώ παράλληλα απάντησε στις σκληρές κριτικές. Όπως είπε, το προφίλ του αδαούς κοριτσιού από το Αμέρικα που φέρεται μάλλον προβληματικά, αλλά και η στερεοτυπική απεικόνιση των σνομπ μονόπλευρων Παριζιάνων, είναι μέρος της αφήγησης και δεν γίνεται ερήμην του, αφού στόχος του όπως λέει ήταν εξ΄αρχής να δείξει την εξέλιξη των χαρακτήρων. Όποια και αν είναι η αλήθεια, εμείς 22 του Δεκέμβρη θα καθόμαστε μπροστά από το λάπτοπ μας κοιτώντας την Εμιλύ στο Παρί. Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!