Αν δεν το έχεις καταλάβει, τα reboots είναι της μόδας. Δεν νομίζω λόγω έλλειψης ιδεών και δημιουργικότητας στα μεγάλα studios, αλλά χάρη στην τεράστια νοσταλγία που μάς έχει πιάσει τον τελευταίο χρόνο.  

Η ανακοίνωση για το reboot του Gossip Girl είναι η αλήθεια μου είχε φτιάξει τη μέρα. Αλλά του Sex and the City; Έμοιαζε άπιαστο όνειρο, με τη σειρά να έχει τελειώσει εδώ και 17 χρόνια, τη δεύτερη ταινία να μην έχει ιδιαίτερα καλές κριτικές και με το σενάριο της τρίτης να πετάγεται στα σκουπίδια. Και, φυσικά, με την Kim Cattrall να μην θέλει καμία σχέση πλέον με αυτό και τις φήμες για κόντρα με τις συμπρωταγωνίστριές της να φουντώνουν.  

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο είναι επίσημο ότι το Sex and the City θα επιστρέψει. Μεταξύ άλλων, για να διαφημίσει τη νέα πλατφόρμα HBO Max, όπου θα προβληθεί. Μάς το αποκάλυψαν οι Sarah Jessica ParkerCynthia Nixon και Kristin Davis, ανεβάζοντας το teaser της σειράς στα Instagram τους. Ένα teaser με εικόνες της Νέας Υόρκης και την οθόνη της Carrie Bradshaw να πληκτρολογεί “Και κάπως έτσι… η ιστορία συνεχίζεται”.  

Το reboot, αν και είναι ξεκάθαρη συνέχεια του Sex and the City, έχει νέο τίτλο. Η σειρά μετονομάστηκε σε And Just Like That και αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή. Γνωρίζουμε ήδη κάποια πράγματα για όσα θα δούμε. Και κάνουμε πολλές υποθέσεις.  

Ποιο θα είναι το θέμα της σειράς;  

Θα ήταν περίεργο αν η σειρά έμενε στο ίδιο ακριβώς θέμα με όταν ξεκίνησε, το 1998. Τότε έκανε κάτι πρωτοποριακό για την εποχή της. Mάς είπε όλα όσα περνάει μία ελεύθερη γυναίκα μαζί με τις φίλες της στα 30 της. Όλη τη διασκέδαση, τα άγχη και τις περιπέτειες που ζει, ειδικά σε μία πόλη όπως η Νέα Υόρκη.  

Σήμερα, αυτό το θέμα δεν θα πέρναγε για δύο βασικούς λόγους. Από τη μία, έχουν βγει πολλές σειρές που πάνω κάτω υπηρετούν το ίδιο θέμα. Από την άλλη, θα ήταν ψεύτικο και λάθος να φορέσουν στις πρωταγωνίστριες τη ζωή μίας τριαντάρας, αντί να εκμεταλλευτούν τις νέες θεματικές προοπτικές, που χαρίζει η δεκαετία των 50. Κι ευτυχώς, φαίνεται ότι δεν θα το κάνουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο And Just Like That θα παρακολουθήσουμε τις πρωταγωνίστριες “να εξερευνούν τη διαδρομή τους από την περίπλοκη πραγματικότητα της ζωής και της φιλίας στα 30 τους μέχρι την ακόμα πιο περίπλοκη πραγματικότητα της ζωής και της φιλίας στα 50 τους”. Παράλληλα, η Parker είχε δηλώσει στο Entertainment Tonight ότι “Δεν θα το αποκαλούσα reboot, αλλά επανεπίσκεψη. Θα ήθελα να δω πού βρίσκονται όλες τους. Είμαι περίεργη, ο κόσμος έχει αλλάξει από την ταινία… η τεχνολογία και τα social media”. Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα προσποιηθούν πως ο κορωνοϊός δεν συνέβη, αλλά θα αναφερθούν σε αυτόν και στο πώς επηρέασε την πόλη τους, τη Νέα Υόρκη. 

Σε κάθε περίπτωση, όσα τις δούμε να ζουν, ελπίζουμε να τις δούμε να τα ζουν με απίστευτα outfits. Ειδικά την Carrie. 

Raio X da personagem: 8 lições de estilo com Carrie Bradshaw » STEAL THE LOOK

Ποιους θα δούμε ξανά;  

Αυτό που ήταν από την αρχή σίγουρο ήταν ότι θα ξαναδούμε την Carrie, τη Miranda και τη Charlotte. Η Parker αρχικά σχολίασε ότι θα δούμε κι άλλα γνώριμα πρόσωπα χωρίς να πει τίποτα περισσότερο. Βέβαια, τώρα γνωρίζουμε για τα περισσότερα από αυτά. 

Happy Sex And The City GIF by CraveTV - Find & Share on GIPHY

 

Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν ο MrBig θα επιστρέψει. Με την Carrie τους είχαμε αφήσει παντρεμένους και ερωτευμένους. Οι φήμες έλεγαν ότι στην τρίτη ταινία, που δεν γυρίστηκε ποτέ, ο MrBig επρόκειτο να πεθάνει και ότι υπήρχαν πιθανότητες αυτό να μεταφερθεί στο reboot. Ωστόσο, ο Chris Noth είχε διαψεύσει ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Και μάλλον έλεγε αλήθεια, μιας και πρόσφατα μάθαμε ότι θα τον δούμε ξανά στην οθόνη μας. Βέβαια, μιας και ποτέ δεν εμπιστεύτηκα τον Mr. Big, δεν θα εκπλαγώ αν τον βρούμε χωρισμένο με την Carrie. 

Animated gif about love in sex and the city by mateeja

Όσο για τους συντρόφους των άλλων δύο πρωταγωνιστριών; Ναι, θα είναι κι αυτοί μέρος του And Just Like That…. Ο David Eigenberg θα επιστρέψει στον ρόλο του Steve και ο Evan Handler σε αυτόν του Harry. Και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Κυρίως γιατί αυτούς τους εμπιστευόμαστε περισσότερο και πιστεύουμε ότι θα τους βρούμε μαζί και αγαπημένους με τη Miranda και τη Charlotte αντίστοιχα.

Sex and the City - David Eigenberg/Steve Brady Thread #1 : B/C He was the ONE guy worth taking a chance on! - Page 11 - Fan Forum

Και έχουμε δύο ακόμα επιβεβαιωμένες επιστροφές, οι οποίες κάπως θα αναστατωνόμασταν αν δεν πραγματοποιούνταν. Ο Willie Garson επιστρέφει στον ρόλο του Stanford, ενώ θα δούμε ξανά και τον Mario Cantone ως Anthony. Και μην ξεχνάμε ότι στην τελευταία ταινία τους είδαμε να παντρεύονται. Βέβαια, έχουμε ένα αίτημα. Αυτή τη φορά να μάς τους δείξουν μέσα σε λιγότερα στερεοτυπικά κουτάκια.

Sex and the City | New Year's Eve Movie Kiss Scenes | POPSUGAR Celebrity UK Photo 6

Επιπλέον, έχουμε μία επιστροφή που ακόμα είναι στον “αέρα”. Σε συνέντευξή του τον Απρίλιο, ο John Corbett δήλωσε ότι ίσως ο Aidan είναι σε μερικά επεισόδια του reboot. Ωστόσο, για την ώρα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά. Η Parker, μάλιστα, σχολίασε τη δήλωσή του αινιγματικά, αναφέροντας ότι δεν ξέρει αν είναι ψέματα ή αλήθεια, αλλά ότι έχει συγκλονιστεί με τη θετική ανταπόκριση του κόσμου σε αυτήν.

Λυπούμαστε αλλά ο καλύτερος σύντροφος στο Sex and the City δεν ήταν ούτε ο Mr.Big ούτε ο Steve, ούτε καν ο Harry - Savoir Ville

Τι θα γίνει με τη Samantha;

Η Cattrall έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή και το Sex and the City έχουν τελειώσει οριστικά. Οπότε δεν μάς κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν θα επιστρέψει στον ρόλο της Samantha για το reboot. Πώς θα δικαιολογηθεί η απουσία της; Δεν έχουμε ιδέα. Προσωπικά, πάντως, δεν θα ήθελα να παίξουν το χαρτί του θανάτου. Θα προτιμούσα να μάς πουν ότι η Samantha μετακόμισε σε κάποια άλλη μακρινή χώρα ή ακόμα και ότι κάτι διατάραξε την σχέση της με τις τρεις φίλες της. Εξάλλου, δεν θα υπήρχε τίποτα το παράλογο στο οι πρωταγωνίστριες απλά να απομακρύνθηκαν και να μην κάνουν παρέα στα 50 τους ακριβώς με τους ίδιους ανθρώπους που έκαναν στα 30 τους. 

kim cattrall gifs | WiffleGif

Βέβαια, η αποχώρηση της Samantha είναι σχεδόν σίγουρο ότι μάς οδηγεί σε άλλη μία μη επιστροφή. Σε αυτή του Jason Lewis, μιας και ο χαρακτήρας του, Smith, σχετιζόταν με την πλοκή της σειράς μόνο αναφορικά με τη Samantha.

Ο Smith Jerrod του Sex and the City έχει Instagram. Τόσο καιρό τι κάνεις;

Τι γνωρίζουμε για τους νέους χαρακτήρες;

Έχει γίνει γνωστό ότι το And Just Like That… θα μάς συστήσει έξι νέους χαρακτήρες. Μάλιστα, φαίνεται ότι σκοπός τους είναι να αυξήσουν τα ποσοστά diversity της σειράς. Δηλαδή; Γνωρίζουμε ότι τρεις από αυτούς είναι σταθεροί χαρακτήρες και θα είναι έγχρωμες γυναίκες. Ξέρουμε κιόλας ότι μία από αυτές θα είναι η Samantha Irby.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ότι θα μάς συστήσουν τον πρώτο non-binary χαρακτήρα της σειράς, που θα έχει κεντρικό ρόλο. Συγκεκριμένα, το επίσης non-binary Sara Ramíez θα υποδυθεί το Che Diaz. Πρόκειται για έναν ρόλο με τρομερό χιούμορ, ανοιχτόμυαλο και αδιάφορο για τα κοινωνικά στερεότυπα φύλου. Θα μπει στην πλοκή με το podcast του για θεματα ρευστότητας φύλου και σεξουαλικότητας, όπου η Carrie είναι σταθερή καλεσμένη.

Ποια μέλη της original παραγωγής επιστρέφουν; 

Οι ηθοποιοί δεν αρκούν για να γίνει μία σειρά επιτυχία. Και γι’ αυτό δεν μπορούμε παρά να απορούμε για το ποιοι θα βρεθούν ξανά πίσω από τις κάμερες.  

Γνωρίζουμε ότι ο Michael Patrick King, ο σεναριογράφος των ταινιών (ναι, και αυτής που βρέθηκε στα σκουπίδια) θα επιστρέψει ως executive producer. Στην ίδια θέση θα βρεθούν και οι τρεις πρωταγωνίστριες. Ωστόσο, το Just Like That θα έχει μία μεγάλη απώλεια, αυτή του δημιουργού της original σειράς, Darren Star, που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν θα έχει καμία ανάμειξη με το reboot. Πιθανολογούμε ότι αυτός είναι και ο λόγος που η σειρά δεν μάς συστήνεται ξεκάθαρα ως νέα σεζόν του Sex and the City και άλλαξε τίτλο.  

Μία ακόμα μεγάλη απώλεια; Αυτή της Patricia Field, της στιλίστρια όλων των σεζόν και των ταινιών του Sex and the City, που μάς χάρισε κάποια από τα πιο εμβληματικά outfits. Δεν θα επιστρέψει και η αιτία είναι ξανά το Emily in ParisΓια χάρη του βρίσκεται στο Παρίσι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να αναλάβει και τη σειρά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η ίδια τους πρότεινε να βάλουν στη θέση της τη Molly Rogers, η οποία έτσι κι αλλιώς δούλευε μαζί της σε όλη τη διαδρομή του Sex and the City.

Pin on Quotes

Έχουμε δει εικόνες από τα γυρίσματα;

Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα, αυτό που έχουμε δει είναι μόνο δύο φωτογραφίες, που λογικά τραβήχτηκαν μεταξύ των γυρισμάτων. Στη μία βλέπουμε μαζί την Parker, τη Nixon και την Davis. Στην άλλη, βλέπουμε ξανά τις τρεις τους, αλλά με την προσθήκη του Garson.

Το πρώτο teaser του And Just Like That…

Τα Emmys 2021 πραγματοποιήθηκαν και στη διάρκειά τους, το HBO Max μάς έκανε ένα δώρο. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα βίντεο με εντελώς νέα αποσπάσματα από όλα τα projects, που θα δούμε στην streaming πλατφόρμα το επόμενο διάστημα. Ανάμεσά τους, ήταν και το πρώτο μικρό teaser του And Just Like That…. Σε αυτό βλέπουμε δύο σκηνές. Στην πρώτη, η Carrie είναι με τη Miranda και τη Charlotte, ενώ βλέπει κάποιον και τον χαιρετάει. Στη δεύτερη, είναι στο σπίτι της με τον Big, με τον οποίο φαίνεται να είναι ακόμα μαζί, παρά τις φήμες περί διαζυγίου τους στο reboot.

Πότε και για πόσο;  

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας και είναι λογικό. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν μέσα στο Μάιο, οπότε δεν θα μπορούσε να έχει ανακοινωθεί κάτι παραπάνω.

Όσο για τη διάρκεια, μην περιμένεις ακόμα έξι σεζόν να κυκλοφορήσουν. Για την ώρα τουλάχιστον, είναι προγραμματισμένη μόνο μία σεζόν δέκα επεισοδίων. Η διάρκειά τους θα είναι περίπου μισή ώρα, όπως και παλιά.   

Happy Birthday, SJP – THIS BLONDE LIFE