Εδώ και λίγο καιρό γνωρίζουμε ότι το τηλεοπτικό δίκτυο The CW αποφάσισε να ποντάρει στη νοσταλγία μας για την παιδική μας ηλικία. Πώς; Αναβιώνοντας ένα από τα πιο αγαπημένα μας κινούμενα σχέδια σε μία live-action εκδοχή. Ποιο; Τα Powerpuff Girls, που οι πιθανότητες λένε ότι κάθε Σαββατοκύριακο στηνόσουν μπροστά από την τηλεόραση και έβαζες Star, για να τα δεις. 

Μην περιμένεις να δεις τρία κοριτσάκια προσχολικής ηλικίας να πολεμούν το έγκλημα. Η σειρά θα μάς μεταφέρει χρόνια μετά, με την Blossom, την Bubbles και την Buttercup να είναι πλέον εικοσάρες. Μάλιστα, πλέον θα έχουν παρατήσει εντελώς την ηρωική ζωή τους, νιώθοντας ότι χαράμισαν σε αυτήν όλη τους την παιδική ηλικία. Και, φυσικά, οι προσωπικότητές τους δεν έχουν πλέον καμία σχέση με αυτές που είχαμε γνωρίσει, αφού έχουν επηρεαστεί από τα παιδικά τους τραύματα. 

Τα κοστούμια της σειράς απογοήτευσαν τους fans

Θα είμαι ειλικρινής. Σχεδόν ποτέ δεν είμαι θετικά προδιαθετειμένη σε live-action εκδοχές των κινουμένων σχεδίων, που σημάδεψαν την παιδική μου ηλικία. Και δεν ήμουν ούτε αυτή τη φορά. Και οι πρώτες backstage φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν πριν κάτι μέρες, δεν βοηθούν ιδιαίτερα την άποψή μου να αλλάξει. Είδαμε τις τρεις πρωταγωνίστριες, Dove CameronChloe Bennett και Yana Perrault, να φοράνε τις στολές των Powerpuff Girls και το αποτέλεσμα μοιάζει τουλάχιστον απογοητευτικό. Η μεταφορά είναι αναίτια υπερβολικά κυριολεκτική, μοιάζουν με -κακές- αποκριάτικες στολές και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν ρούχα που πράγματι θα φόραγαν εικοσάρες το 2021. Ούτε καν εικοσάρες με υπερδυνάμεις.  

Να πούμε, βέβαια, ότι έχουμε ελπίδες τα συγκεκριμένα ρούχα να μην είναι τα μόνιμα κοστούμια των ηθοποιών. Στην αφίσα της σειράς τουλάχιστον τις έχουμε δεν να φοράνε τα χαρακτηριστικά τους χρώματα, αλλά σε απλά και καθημερινά ρούχα. Είναι πιθανό να δούμε τις εικόνες που διέρρευσαν είτε σε κάποιο flashback, είτε σε κάποιο επεισόδιο που αποτίνει φόρο τιμής στις ρίζες της σειράς. 

Ό,τι κι αν ισχύει πάντως, οι fans του animation για την ώρα παίρνουν ως δεδομένο ότι θα βλέπουμε τα κοστούμια, που δείχνουν οι backstage φωτογραφίες, κι έχουν πιάσει το Twitter για να πουν την άποψή τους. Μην περιμένεις να διαβάσεις ιδιαίτερα καλά σχόλια.