Τον Σεπτέμβριο του 2021 γίνονταν τα γυρίσματα του “And Just Like That”, όταν στις 21 του μήνα έγινε γνωστό ότι ο αγαπημένος και γλυκύτατος φίλος της Carrie, ο ηθοποιός Willie Garson, πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 57 ετών. Είχε προλάβει να συμμετάσχει σε τρία επεισόδια της νέας αυτής σειράς και από ότι λένε οι υπεύθυνοι της παραγωγής, ο ρόλος του ήταν σημαντικός για την εξέλιξη της ιστορίας.

Έπρεπε λοιπόν να επινοηθεί ένας εύσχημος τρόπος ώστε το σενάριο να τροποποιηθεί έτσι που, και την απουσία του να ενσωματώσει, αλλά και να μπορέσει να σταθεί ως δικαιολογία για την εξέλιξη της σειράς. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει στην συνέχεια, είναι ότι η Carrie ανακαλύπτει ένα “δραματικό σημείωμά του” που της έχει αφήσει στο παλιό της σπίτι και την ενημερώνει για το που βρίσκεται. “Αγαπημένη μου Carrie,” λέει το σημείωμα. “Όταν θα διαβάσεις αυτό το γράμμα, εγώ θα βρίσκομαι στο Τόκυο.” Η Carrie τηλεφωνεί τότε στον άντρα του Stanford, Anthony (τον παίζει ο Mario Cantone), για να μάθει περισσότερα για την εξαφάνισή του. Εκείνος λοιπόν την ενημερώνει ότι ο Stanford έφυγε για την Ιαπωνία για να μανατζάρει την 17χρονη σταρ του TikTok,  Ashley, που είναι “τεράστια σταρ στην Ασία” και να την συνοδεύσει στην περιοδεία της. Όταν η Carrie τον ρωτάει γιατί δεν της το είπε προσωπικά, αλλά προτίμησε το γράμμα, ο Anthony της εξηγεί ότι δεν μπορούσε να βρει το θάρρος να το κάνει μετά τον θάνατο του Big.

Για να ολοκληρώσουν την εξήγηση της οριστικής απουσίας του χαρακτήρα από την σειρά, οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να το πάνε ακόμα παραπέρα και να πουν ότι ο Stanford ζήτησε και διαζύγιο από τον Anthony, κλείνοντας έτσι τον ρόλο δια παντός.

Ο Cantone μίλησε για τον θάνατο του Garson στο Gilbert Gottfried’s Amazing Colossal Podcast στις 14 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι “κανείς μας δεν γνώριζε τίποτα, ήταν πολύ σοκαριστικό και θλιβερό όταν συνέβη.”

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο παραγωγός της σειράς Michael Patrick King, είπε ότι είχε μιλήσει με τον Garson για να του πει να έρθει στο γύρισμα μιας σκηνής που είχε εκείνος με την Sarah Jessica. “Ήταν πραγματικά ειλικρινής μαζί μου. Μου είπε, “Σε παρακαλώ, μην νομίσεις ότι δεν θέλω να το κάνω, απλά δεν μπορώ.” Όταν θυμάμαι τον Willie, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό ήταν το πόσο αγαπούσε την ηθοποιία.”

RIP Willie Garson!