Ο Αλέξης Παππάς είχε αρχίσει να ξετυλίγει την κοσμοθεωρία του με το που πάτησε το πρώτο τηλεοπτικό πλατό ως καλεσμένος. Εξήγησε ότι υπεύθυνη για την στροφή του προς την ηθοποιία ήταν “μία γκόμενα που είχα”, ακολούθως παρουσίασε το πορτραίτο του ιδανικού κοριτσιού που θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά και το μυαλό του. “Πρέπει να έχει πλούσια τα ελέη”. Οι σχετικές δηλώσεις προφανώς έπαιξαν ρόλο όταν άνοιξε ο δρόμος για την συμμετοχή του στο J2US, δηλαδή ένα παιχνίδι όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διαθέτουν το μίνιμουμ ταλέντου και δημοφιλίας. Ο Παππάς δεν τα κατάφερε, η πιο ήπια κριτική ήταν αυτή ότι δεν διαθέτει προσόντα αλλά και δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια, έφυγε νωρίς-νωρίς χωρίς κανείς να ασχοληθεί με την περίπτωση του, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων χάσαμε και την εντελώς αθώα Χριστίνα Σάλτη που είχε αναλάβει το τιτάνιο έργο της μουσικής του εκπαίδευσης.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες στην απραξία. Οι υπεύθυνοι κάστινγκ του Survivor αναζητούσαν ένα “μάτσο” χαρακτήρα που ενδιαφέρεται για τα “πλούσια ελέη” των κοριτσιών τις οποίες αποκαλεί “γκόμενες”, δηλαδή εκφράζει το τμήμα των τηλεθεατών που έμειναν ξέμπαρκοι μετά την αποχώρηση του Κρητικού Αντώνη από το  Big Brother Κατέληξαν στον Παππά και η ζωή τους δικαίωσε. Από την πρώτη μέρα η επιλογή τους άρχισε να περιτριγυρίζει την Ελευθερία Ελευθερίου, δημιουργώντας εντύπωση αισθήματος που ανέλαβε να διευκρινίσει ο φίλος του Τριαντάφυλλος. “Παιδιά το καλοκαίρι έχουμε γάμο. Θα γίνει στην Πάφο”, είπε μπροστά στην ομάδα, με τον Αλέξη Παππά να επιδοκιμάζει και να ελπίζει ότι τις βέρες θα κατασκευάσει ο συνάδελφος του Περικλής Κονδυλάτος. Φυσικά χαριτολογούσε, αλλά σύντομα το χαμόγελο χάθηκε για να δείξει τα δόντια του. Σε μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση, βγήκε να καταγγείλει την Ελευθερία για το φλερτ στο οποίο ο ίδιος συμμετείχε, αποκαλύπτοντας το ύπουλο σχέδιο του αδίστακτου θηλυκού: Δεν μπορεί να τον γουστάρει εφόσον δεν ψηφίζει για αποχώρηση αυτούς που ο ίδιος επιλέγει! “Η Ελευθερία πάρα πολλές φορές ερχόταν κοντά μου με σκοπό να δείξει ότι φλερτάρει. Με αποκαλούσε “αγάπη μου” και “άντρα μου”…Διαπίστωνα όμως ότι κάθε εβδομάδα ψήφιζε άλλο άτομο από αυτό που ψήφιζα εγώ. Άρα σκέφτηκα πως δεν πρόκειται για μία κοπέλα που με γουστάρει με όλη την έννοια της λέξης και επομένως ακολουθεί ότι κάνω στους ψήφους”… (Η αρσενικοποίηση των ψήφων, αναμενόμενη).

Όπως ο Δάμων δέθηκε με τον Φιντία, ο Αχιλλέας με τον Πάτροκλο και ο τέντζερης με το καπάκι, έτσι και ο Παππάς επέλεξε τον Κρις για σύντροφό του στις μεγάλες συζητήσεις γύρω από τα κούτσουρα που καίγονταν. Σε μία από αυτές αναπτύχθηκε εκ μέρους του δεύτερου το μέγα ζήτημα που αφορά στις γκόμενες, δηλαδή πως πρέπει να τις μεταχειρίζεται ένα γνήσιο και άγριο αρσενικό: “Κάθε γυναίκα είναι σαν πηλός που είναι άμορφος. Όλες τις γυναίκες τις πλάθεις, δεν έχει σημασία αν είναι 15 χρόνων. Όλες τις διαμορφώνεις πιστεύω ακόμα κι αν είναι στα 30. Θεωρώ ότι όλες οι γυναίκες χρειάζονται πλάσιμο για να διαμορφώσουν χαρακτήρα. Βέβαια για να σε αφήσει κάποια να την πλάσεις, σημαίνει ότι σε θαυμάζει κι είναι ερωτευμένη μαζί σου… Μη το πάρετε αρνητικά ότι πρέπει να είναι υποτακτικές”.

Οι δύο φιλόσοφοι δεν χάθηκαν μόνο στα δύσκολα και πυκνά νοήματα, αλλά και στην πλούσια βλάστηση του Αγίου Δομήνικου. Ένα πρωί κίνησαν για να συζητήσουν διάφορα θέματα, αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους γιατί τους “έπαιξε άσχημα παιχνίδια ο ήλιος”, τους αναζητούσε η παραγωγή και οι συμπαίκτες τους, όταν επέστρεψαν είχε πια σουρουπώσει και έδειχναν χορτάτοι. Κοιτώντας το χώμα ισχυρίστηκαν ότι δεν έφαγαν στα παρακείμενα εστιατόρια και απλώς χόρτασαν ανθρώπινη επαφή γιατί έκαναν ωραία παρεΐτσα. Οι υπόλοιποι απόρησαν, η παραγωγή τους τιμώρησε γιατί είχαν διαλύσει όλους τους κανόνες του παιχνιδιού και ο Αλέξης Παππάς βρήκε ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες, δηλαδή η Άννα Μαρία Βέλλη. Ο λόγος τον οποίο εκφώνησε και στον οποίο αφιερώθηκε άπλετος τηλεοπτικός χρόνος, έρχεται κατευθείαν από τα σπήλαια, είναι δυσώδης, προσβλητικός και επικίνδυνος: “Εσύ ,επειδή απ’ ότι έχω καταλάβει κάνεις τη δίκαια της παρέας, το ότι είσαι δίπλα με τον Νίκο από την πρώτη ημέρα και έχεις έρθει τόσο κοντά και χαδάκια και κοιμάστε και δίπλα δίπλα το βράδυ, τι σε κάνει ως προς τον Άκη; (αναφέρεται στον δεσμό του κοριτσιού). Γιατί μας βγαίνεις η αθώα περιστερά και μας βγάζεις ένα προφίλ ότι ξέρεις τι σου γίνεται κι εγώ είμαι ο τρελός της παρέας. Ας μιλήσουν τα παιδιά. Ασχέτως που είπες ότι στα 19 σου άνετα θα έκανες σχέση με τον Νίκο”.

Ο κοπανατζής, θεωρώντας ότι πλέον η αποστολή του είναι να αναστατώνει ζευγάρια και να διαστρεβλώνει τα αισθήματα των συμπαικτών του, αλλά και των εκτός παιχνιδιού δεσμών τους, επισημοποίησε το ρόλο ως αυθεντικός κουτσομπόλης, απολαμβάνοντας έναν ακόμη μονόλογο, από αυτούς που αφειδώς του προσφέρει η παραγωγή. Αυτή τη φορά κλήθηκε να συνδράμει στην εμπέδωση του φλερτ που εγκαινίασε ο Ατζούν, αφήνοντας υπονοούμενα για το τι έγινε το βράδυ που η Μαριαλένα κοιμήθηκε δίπλα στον Σάκη προκειμένου να φροντίσει το χτυπημένο πόδι του. “Πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω μια καρδιά και την έδωσα στον Σάκη για να τη δώσει με τη σειρά του στη Μαριαλένα και χθες είχαμε μια…κοντινή επαφή μεταξύ τους. Μάλλον ένιωσε μεγαλύτερη ασφάλεια ο Σάκης και ζήτησε από τη Μαριαλένα να έρθουν λίγο πιο κοντά στην καλύβα για να του… ζεστάνει το ποδαράκι! …Μάλλον!”

Τα υπονοούμενα για το “ζεσταμένο ποδαράκι” θα θύμιζαν μαθητική παράσταση αν ο πρωταγωνιστής είχε τα απαραίτητα εφόδια πειστικής ηθοποιίας, η έλλειψη των οποίων σύντομα  έγινε ακόμη πιο εμφανής: Ο Παππάς υποδύθηκε τον Ναπολέοντα μιλώντας για τον εαυτό του στο τρίτο ενικό! “Ο Αλέξης μίλησε. Ο Αλέξης έκανε την αρχή, πάνω σε αυτή θα πατάνε όλοι. Ο Αλέξης θα οδηγήσει τα πράγματα στο τέλος”. Στη συνέχεια και προς τέρψη του κοινού, δάγκωσε μπροστά στην κάμερα το κεφάλι ενός άψητου ψαριού, απειλώντας ότι αυτή την τύχη θα έχει και το κεφάλι των ανταγωνιστών του.

Ανάμεσα τους δεν θα βρίσκεται η Άννα Μαρία Βέλλη γιατί είχε προλάβει να απομακρυνθεί από τον Άγιο Δομίνικο. “Έφυγε το καρκίνωμα” εκτίμησε ο Αλέξης συμπληρώνοντας την γκάμα των γυναικών που γνωρίζει. Είναι αυτές με τα “πλούσια ελέη”, οι “γκόμενες” και τα “καρκινώματα”.

ΥΓ: Την Παρασκευή το πρωί βγήκε ο δικηγόρος του Αλέξη Παππά στα κανάλια για να ανακοινώσει ότι ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις. Αν το “καρκίνωμα” περιλαμβάνεται σε αυτές, τότε θα βρεθεί σε αδιέξοδο.