Πάει πια μια δεκαετία από τότε που ολοκληρώθηκε η saga του “Twilight”, συνεπώς, χρειαζόμαστε νέους έφηβους βρικόλακες στις ζωές μας κι αυτό το Netflix φαίνεται να το γνωρίζει καλά. Έτσι κάπως τα μεγάλα μυαλά της δημοφιλούς πλατφόρμας αποφάσισαν τι θα κάνουμε binge αυτό το καλοκαίρι, κλεισμένοι στο σπίτι με το air condition (αφού όπως φαίνεται έξω, από τη ζέστη, δεν θα εξαϋλώνονται μόνο βρικόλακες, αλλά κι εμείς οι κοινoί θνητοί) και λάνσαραν μια καινούρια σειρά με βαμπίρ. Θα το έχετε ήδη δει να εμφανίζεται στα “Αξίζουν την αναμονή”, δεν μπορεί να μην σας έχει πιάσει το μάτι το ψαρωτικό του poster. Η σειρά “First Kill” κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιουνίου και να όσα ξέρουμε για αυτήν.

Αλλάζει τα δεδομένα

Το Netflix (ευτυχώς) αντιστρέφει εντελώς την κλασική τροπή των ταινιών βρικολάκων για νέους ενήλικες που θέλει έναν “μεγάλο άντρα βρικόλακα να ερωτεύεται ένα νεαρό, θνητό κορίτσι”. Στο “First Kill” επιτέλους θα δούμε μια queer εφηβική supernatural ρομαντική σειρά που δεν φοβάται να προβάλλει ομόφυλες σχέσεις, αντί να κάνει queer-baiting και υπονοεί απλώς τη σεξουαλικότητα των χαρακτήρων για πολλές σεζόν.

Είναι βασισμένη σε βιβλίο

Το First Kill βασίζεται στο best seller διήγημα των New York Times της V.E. Schwab “Vampires Never Get Old: Tales With Fresh Bite”. Η σειρά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ότι βρίσκεται στα σκαριά στον γίγαντα του streaming το 2020, με τη συγγραφέα να βγαίνει στο Twitter στις 16 Οκτωβρίου 2020 και να αναφέρει: “Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το Netflix μας έδωσε εντολή για σειρά. Έχουμε τον showrunner μας, έχουμε το συγγραφικό μας επιτελείο, το δωμάτιό μας, και αυτή η ιστορία που θα ήθελα πολύ να δω ως έφηβη τώρα, με κάποιο τρόπο, ζωντανεύει”.

Το σενάριο υπογράφουν η Felicia D. Henderson και η Schwab, που είναι επίσης παραγωγοί μαζί με την Emma Roberts και την Karah Preiss μέσω της Belletrist Productions. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Sarah Catherine Hook, που υποδύεται τη νεαρή βρικόλακα Juliette και η Imani Lewis που παίζει τη νεαρή κυνηγό Calliope. Η Henderson δήλωσε σε συνέντευξή της ότι την τράβηξε η ιστορία του First Kill, αφού είδε τη βαφτιστήρα της να περνάει τη διαδικασία του coming out. “Σκέφτηκα: “Φίλε, αν αυτό παιζόταν όταν ήταν 16 ετών, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή της; Ήθελα να γίνω μέρος ενός κόσμου που θα αντιπροσώπευε την εμπειρία της ως φυσιολογική”.

Υπάρχουν αποσπάσματα από το First Kill;

Εμείς είμαστε εδώ για εσάς!

Πρώτα απ’ όλα το επίσημο trailer:

Kι αυτό το clip από το Netflix Geeked:

Η Υπόθεση

Όταν έρχεται η ώρα για την έφηβη βρικόλακα Juliette να κάνει τον πρώτο της φόνο, ώστε να γίνει πραγματικά μέλος της πανίσχυρης οικογένειας βρικολάκων, βάζει στο μάτι της το νέο κορίτσι της πόλης, την Calliope. Όμως τα πράγματα πρόκειται να περιπλεχτούν, καθώς η Juliette ανακαλύπτει ότι η τελευταία είναι κυνηγός βρικολάκων, η οποία προέρχεται από μακρά γενιά φημισμένων φονιάδων κύρους και έχει σκοπό να σκοτώσει τον πρώτο της βρικόλακα, ώστε να ενταχθεί στο κυνήγι της οικογένειάς της. Οι δύο τους ανακαλύπτουν ότι οι αντίστοιχες αποστολές και οι στόχοι τους δεν είναι τόσο απλοί – και είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσουν στην παγίδα τους.

Η Juliette είναι ένα ελαφρώς ντροπαλό, γλυκό κορίτσι που γεννήθηκε βρικόλακας και είναι αποφασισμένη να μη γίνει τέρας. Θα εμποδίσει η λαχτάρα της για αληθινή αγάπη την κληρονομιά της οικογένειάς της; Αντίθετα, η Calliope είναι μια θαρραλέα, πεισματάρα κυνηγός τεράτων, της οποίας η δυναμική προσωπικότητα κοντεύει να λυγίσει όταν διχάζεται ανάμεσα στο οικογενειακό καθήκον και την προοπτική ενός ρομάντσου.

Ποιο είναι το cast του First Kill;

Όπως αναφέραμε, τη βρικόλακα Juliette υποδύεται η Sarah Catherine Hook και ενώ την κυνηγό ερωμένη της Calliope ενσαρκώνει η Imani Lewis. Σύμφωνα με το Variety, το ζευγάρι πλαισιώνεται από τους Elizabeth Mitchell, Will Swenson, Aubion Wise, Jason Robert Moore, Gracie Dzienny, Dylan McNamara, Dominic Goodman, Phillip Mullings Jr., MK xyz, Jonas Dylan Allen και Roberto Mendez.

Έχει μοιραστεί το cast κάποιο spoiler;

Το cast έχει παραμείνει αρκετά σιωπηλό σχετικά με την επερχόμενη σειρά, αλλά ο Dominic Goodman, ο οποίος υποδύεται τον αδελφό της Calliope, άφησε πρόσφατα αρκετές υπόνοιες για το τι να περιμένουν οι θεατές. “Πρώτα απ’ όλα, θα πω ότι πρόκειται για μια οικογένεια κυνηγών τεράτων – ενώ θα πω ότι αυτή η σειρά έχει έντονη παρουσία βαμπίρ, είμαστε μια οικογένεια κυνηγών τεράτων. Νομίζω ότι θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε μια μαύρη οικογένεια σε αυτόν τον κόσμο του supernatural, και προφανώς, έχουμε μερικούς σπουδαίους ηθοποιούς, όπως η Elizabeth Mitchell που παίζει ένα βαμπίρ… και έχει και γαμάτη δράση”, κατέληξε.