Ο Μένιος Φουρθιώτης ζει σε έναν ωραίο κόσμο! Σύμφωνα με τις στατιστικές του, τον παρακολουθούν τρία εκατομμύρια τηλεθεατές (το είχε δηλώσει στο αλήστου μνήμης Star Academy που παρουσίαζε με μεγάλη επιτυχία), ενώ είναι από τους λίγους ανθρώπους της παγκόσμιας τηλεόρασης που εκφώνησε ένα αφιέρωμα στον εαυτό του και συγκινήθηκε καθώς το παρακολουθούσε. Τέτοια τιμή την έχουν ζήσει πολύ λίγοι.
Επίσης έχει βοηθήσει τους Έλληνες να αποκτήσουν την σιλουέτα των αστέρων του Hollywood προσφέροντας τους κοψοχρονιά τον μαγικό ζωμό Τσόκο Σλιμ, ενώ χάρισε σε 749 τυχερούς “χρήματα, ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας” αλλά, επειδή η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, το ΕΣΡ  έκανε σχετική έρευνα και σύμφωνα με ανακοίνωση του επέβαλε “κυρώσεις ύψους 50.000 ευρώ” γιατί οι τυχεροί δεν είχαν ονοματεπώνυμο, αλλά “ένα τηλέφωνο που στην μεγάλη τους πλειονότητα βρισκόταν εκτός σύνδεσης”.
Περασμένα-ξεχασμένα, όλα αυτά συνδέονται με την επιτυχημένη και υπερπροβεβλημένη από ειδικά sites τηλεοπτική καριέρα του, ο Μένανδρος ( ο ίδιος το γράφει Μαίνανδρος), τώρα ετοιμάζει μεγάλη στροφή προς την πολιτική. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί από τον ίδιο κι άλλες αξιόπιστες πηγές ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας ή για βουλευτής με το κόμμα των Κεντρώων, αλλά τελικά οι ευχές των 3 εκατομμυρίων τηλεθεατών του δεν ευοδώθηκαν και δυστυχώς ο μόνος που εκπροσωπεί την κατηγορία των θαυματουργών τηλεπωλήσεων στη Βουλή είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Όμως εδώ και λίγο καιρό ο Φουρθιώτης ετοιμάζει μεγαλοπρεπή είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή και κάνει τα απαραίτητα βήματα. Ήδη συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος για να λάβει την ευχή του και, απ’ ό,τι φαίνεται, του εδόθη.
Με όπλο την αγνή πίστη και την διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο που τόσα χρόνια τον χαρακτηρίζει (αν το διαβάσει θα συγκινηθεί όπως όταν άκουγε τη φωνή του να τον περιγράφει), ο Μέ(αι)νανδρος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πορεία του προς τον λαό και το βράδυ της Τετάρτης έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη σχετική φωτογραφία. Είναι ο ίδιος, καθισμένος στο γραφείο του, έχοντας δίπλα τη σημαία της Ευρώπης γιατί είμαστε ευρωπαίοι, αλλά πάνω απ’ όλα πατριώτες, νάσου και μία Ελληνική σημαία για να μην ξεχνιόμαστε. Παραδίπλα ένα άλλο σύμβολο, όχι εθνικό αλλά επαγγελματικό, δηλαδή μία οθόνη τηλεόρασης που της έχει γυρισμένη την πλάτη, προφανώς για συμβολικούς λόγους. “Έτοιμο το υποψήφιο πολιτικό γραφείο”, έγραψε με σωστά ελληνικά στο Instagram, αλλά επειδή δεν του αρέσει να περιαυτολογεί, πέρα από το υποψήφιο γραφείο δεν μας σύστησε και τις υποψήφιες πολυθρόνες, τα υποψήφια κεριά  και το υποψήφιο αμπαζούρ που επίσης διακρινόταν στην άκρη.
Έχοντας αναλάβει πλήρως τις πολιτικές του ευθύνες, ο Μέ(αι)νιος  κρατάει ένα ταπεινό στιλό (παραμένει λαϊκό παιδί, δεν παρασύρθηκε από τις πισίνες και τα βεντετιλίκια που είναι για άλλους) και υπογράφει διάφορα υποψήφια έγγραφα. Ένα zoom στα έγγραφα αυτά δείχνει την σπουδαιότητα τους, γιατί είναι οι πίνακες που κάθε μέρα στέλνει στα fax των ενδιαφερομένων η εταιρεία τηλεοπτικών μετρήσεων Nielsen.
Ο συμβολισμός και εδώ είναι ξεκάθαρος. Οτιδήποτε συμβαίνει στην τηλεόραση (νούμερα και λοιπά) έχει την υπογραφή του και μακάρι να μην αντιδράσει η Nielsen για τον πρόεδρο της οποίας ο Μέ(αι)νιος είχε μεταδώσει ότι συνελήφθη, αλλά επειδή δεν ήταν και πολύ αλήθεια, δηλαδή καθόλου, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε “πρόστιμο 100.000 ευρώ συν 135.000” για κάτι κουίζ που ήταν αξιόπιστα αλλά ο κόσμος είναι κακός.
Εμείς δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε να βρεθεί σύντομα στη Βουλή και είναι κρίμα που η επιλογή δεν γίνεται με κλήρωση, γιατί τότε την έδρα θα την είχε στο τσεπάκι του.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!