Αν και η φανταστική πόλη του Hawkins είναι το βασικό σημείο όπου εξελίσσεται η ιστορία της αγαπημένης σειράς, το cast του Strangers Things χρειάζεται να ταξιδέψει αρκετά μακριά για τα γυρίσματά της.

Στην φετινή σεζόν, γίνεται προφανές από το τρέιλερ και μόνο ότι η ιστορία μεταφέρεται και σε άλλα σημεία εκτός από τα προάστια της μάλλον καταραμένης αυτής πόλης. Κι όταν λέμε μακριά, εννοούμε τόσο μακριά όσο η Αλάσκα ή η Σιβηρία.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τοποθεσίες που φιλοξένησαν τα γυρίσματα:

GEORGIA, ATΛΑΝΤΑ

Όπως είναι γνωστό από τις προηγούμενες σεζόν η πόλη Hawkins βρίσκεται στην μεσοδυτική Πολιτεία της Georgia και είναι το σημείο όπου γίνονται όλα τα παράξενα και απόκοσμα περιστατικά που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Στην φετινή σεζόν η οικογένεια Byers μετακομίζει στην California, οι υπόλοιποι χαρακτήρες όμως παραμένουν στο προβληματικό, αν όχι καταραμένο Hawkins.

Στην Ατλάντα μάλιστα υπάρχουν αρκετά βικτοριανά σπίτια μοναδικής αισθητικής κι έτσι η παραγωγή μπόρεσε να ανακαλύψει το τέλειο μέρος για να γίνει το σπίτι του Victor Creel.

ALBUQUERQUE, ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Eleven και οι Byers μετακόμισαν στην California και στην αρχή της σεζόν του βλέπουμε να προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή (με τα γνωστά αποτελέσματα για την ίδια την El). Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων λοιπόν έγινε στο Albuquerque, New Mexico, όπου μάλιστα η παραγωγή έδωσε δουλειά σε τουλάχιστον 1000 ντόπια άτομα. Η τοπική κοινότητα μάλιστα ευελπιστεί ότι θα υπάρξει επιπλέον οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας του τουρισμού.

Όπως είπε ο υπεύθυνος παραγωγής Chris Trujillo, μπόρεσαν να αναπαραστήσουν την ατμόσφαιρα της California και της ερήμου της Nevada στους λόφους έξω από το Albuquerque.

Trujillo explained to Condé Nast Traveller that New Mexico able to accurately represent southern California and the Nevada desert, which the team were thrilled about.

VILNIUS, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Αν και δεν μας έχει εξηγηθεί εντελώς πως κατάφερε ο Hopper να επιζήσει μιας τόσο μεγάλης έκρηξης, ο ήρωας αυτός επιστρέφει στην 4η σεζόν και βρίσκεται αιχμάλωτος κάπου στην Ρωσία και συγκεκριμένα σ εμαι περιοχή που ονομάζεται Kamchatka η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο όπου θεωρητικά μπορεί να φτάσει ακνείς με ένα μικρότερο αεροπλάνο. Πρόκειται για ένα Gulag, όπου όσοι βρίσκονται εκεί φυλακισμένοι αναγκάζονται αν δουλεύουν ως σκλάβοι στην κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής. Η πραγματική τοποθεσία βρίσκεται στην Λιθουανία και μάλιστα σε μια αληθινή φυλακή, την Φυλακή Lukiškės, η οποία είχε χτιστεί το 1900 και χρησιμοποιήθηκε και από την Αυτοκρατορική Ρωσία και από την Σοβιετική Ένωση.