Ποιος θέλει να τα βάλει με τον Mike Tyson; Το Hulu, καθώς τον περασμένο μήνα ο γίγαντας streaming κυκλοφόρησε το πλήρες τρέιλερ για το “Mike” – μια περιορισμένη σειρά οκτώ επεισοδίων που επικεντρώνεται στον πρώην πρωταθλητή (τον υποδύεται ο Trevante Rhodes) – δείχνοντας στιγμές από τα παιδικά του χρόνια, την καριέρα του ως πυγμάχου και την ταραχώδη σχέση του με την πρώην σύζυγό του Robin Givens (την οποία υποδύεται η Laura Harrier).

Ο Tyson μίλησε κατά της σειράς κοινοποιώντας μια ανάρτηση στο Instagram που έγραφε: “Μην αφήνετε το Hulu να σας ξεγελάσει. Δεν υποστηρίζω την ιστορία τους για τη ζωή μου. Δεν είναι το 1822. Είναι το 2022. Έκλεψαν την ιστορία της ζωής μου και δεν με πλήρωσαν. Για τα στελέχη του Hulu είμαι απλά ένας ν***ς που μπορούν να πουλήσουν σε πλειστηριασμό”. Έγραψε στη λεζάντα της εικόνας: “Το Hulu είναι η streaming εκδοχή του αφέντη των σκλάβων. Έκλεψαν την ιστορία μου και δεν με πλήρωσαν”.

Μόλις τρεις μήνες πριν από την είδηση του casting του Rhodes, τον Μάιο του 2021, ο Tyson την έπεσε στο project του Hulu, με αρχικό τίτλο “Iron Mike”. “Η ανακοίνωση του Hulu να κάνει μια μη εξουσιοδοτημένη μίνι σειρά της ιστορίας του Τyson χωρίς αποζημίωση, αν και ατυχής, δεν αποτελεί έκπληξη”, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram που έχει πλέον διαγραφεί. “Αυτή η ανακοίνωση στα χνάρια των κοινωνικών ανισοτήτων στη χώρα μας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η εταιρική απληστία της Hulu οδήγησε σε αυτή την άηχη πολιτιστική υπεξαίρεση της ιστορίας της ζωής του Tyson”. Ο πυγμάχος πρόσθεσε ότι η “πραγματική εξουσιοδοτημένη ιστορία του Mike Tyson” ήταν καθ’ οδόν. Υπήρξαν εικασίες ότι το έργο που εγκρίνει είναι μια άλλη περιορισμένη σειρά, με πρωταγωνιστή τον Jamie Foxx, με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Antoine Fuqua και Martin Scorsese, σύμφωνα με το Variety, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση σχετικά με αυτή τη σειρά.

Παρά τις διαμαρτυρίες του Tyson, η ομάδα του “Mike” προχώρησε με τη σειρά με σχέδια να “σκάψει βαθύτερα” στην ιστορία πίσω από τη ζωή και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις του πυγμάχου. “Η σειρά δεν έχει σκοπό να δοξάσει τη ζωή του”, δήλωσε η showrunner Karin Gist στο Entertainment Weekly. “Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να πούμε ότι ο Mike Tyson είναι ήρωας ή ότι ο Mike Tyson είναι κακός. Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε μια πολύ περίπλοκη και αμφιλεγόμενη φιγούρα και να προσπαθήσουμε να μάθουμε για τι τον επαινούσαν και για τι τον λοιδορούσαν, ενώ παράλληλα να μείνουμε πιστοί στην πυξίδα μας, η οποία είναι το “κανένας άνθρωπος δεν είναι ένα πράγμα””.

Δείτε το τρέιλερ του “Mike”:

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!