Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και λίγο MasterChef και τι γίνεται στα hashtags του, τότε μάλλον ξέρεις ότι σχεδόν όλοι ήθελαν για νικήτρια τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη. Και με το “όλοι”, εννοούμε από τους τηλεθεατές μέχρι τους περισσότερους παίκτες. Οι λόγοι; Κατ’ αρχάς, έχει μία μαγειρική ευφυία, που γινόταν αντιληπτή τόσο μέσα απλά από την εικόνα, όσο και από τα σχόλια των κριτών και των συμπαιχτών της. Κατά δεύτερον, μαζί με τον Παύλο, ήταν οι δύο άνθρωποι που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έπεσαν στην ευκολία του να κάνουν κακό ριάλιτι, απλά και μόνο για να στρέψουν πάνω τους τις κάμερες. Άσε που δεν είχε κακό λόγο για κανέναν, ακόμα και γι’ αυτούς που εμείς ως τηλεθεατές θα την δικαιολογούσαμε αν είχε.

Το MasterChef, λοιπόν, έφτασε στο τέλος του και η επιθυμία της πλειοψηφίας έγινε πραγματικότητα. Η Μαργαρίτα πήρε το τρόπαιο, τον τίτλο, τις 50.000 ευρώ και είναι επίσημα η πρώτη Ελληνίδα MasterChef. Και δεν χαιρόμαστε επειδή απλά το πήρε γυναίκα, αλλά επειδή η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται να το άξιζε από κάθε άποψη. Γι’ αυτό, λοιπόν, γιορτάζουμε τη νίκη της με το να θυμηθούμε τις αγαπημένες μας στιγμές της. Άλλες μάς έκαναν να γελάσουμε, άλλες να πανηγυρίσουμε και άλλες να συγκινηθούμε. 

Όταν κέρδισε το Silver Award, αφότου πρώτα δήλωσε ότι πίστευε πως τα πήγε τόσο χάλια που θα αποχωρήσει

Όλες οι στιγμές της με τον -μελλοντικό κουμπάρο- Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Όταν ταυτιστήκαμε με την σχέση της με τα μαθηματικά

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης την παρομοίασε με τον Τουίτι

Όταν άλλοι αρχηγοί ομάδικων κράταγαν την αυτόματη ασυλία για τον εαυτό τους, αλλά εκείνη αρνήθηκε ακόμα και να την διεκδικήσει μέσα από δοκιμασία και ζήτησε να βγει υποψήφια

Όταν στην αποχώρησή της, κριτές και συμπαίκτες την αποθέωσαν

Όταν μόλις μία μέρα μετά κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι

Όταν ήταν η πρώτη που κατάφερε να περάσει απευθείας στον τελικό του MasterChef

Όταν η παραγωγή έφερε τη μητέρα της, ενώ είχαν να συναντηθούν τρία χρόνια

Και προφανώς, όταν επιτέλους ανακοινώθηκε ότι είναι η νικήτρια του φετινού MasterChef