Τα Mad Video Music Awards 2020 δεν πήραν και τις καλύτερες κριτικές. Αν και βγήκαν πρώτα σε τηλεθέαση, οι περισσότεροι στα social media τα βρήκαν κάπως ανιαρά, βεβιασμένα και άσκοπα. Ίσως έφταιγε η έλλειψη ενός κοινού που θα έδινε τον ρυθμό. Ίσως, βέβαια, να έφταιγε ότι μάς σφιγγόταν το στομάχι, επειδή πάνω που μπήκαμε στο 2021, είδαμε ξανά το “2020” στις οθόνες μας.  

Ωστόσο, ανάμεσα στα αρνητικά σχόλια, είδαμε ότι κάποιες στιγμές και πρόσωπα ξεχώρισαν. Δεν μάς κάνει μεγάλη εντύπωση που μεταξύ τους ήταν η Ελένη Φουρέιρα. Η καλλιτέχνης ήταν από τα πιο στιλάτα πρόσωπα της βραδιάς, κέρδισε δύο βραβεία (Best Duet και Best Female Modern) και βρέθηκε στην σκηνή των Mad VMA για δύο acts 

Η πρώτη queer τηλεοπτική στιγμή της χρονιάς 

Και οι δύο εμφανίσεις της ήταν εντυπωσιακές -και πιθανώς τα highlights των μουσικών βραβείων-. Το Light it Up, όμως, είχε το κάτι παραπάνω. Το act της Ελένης Φουρέιρα με τους Chraja και Super C*unterines ήταν επίσημα η πρώτη queer τηλεοπτική στιγμή του 2021 -ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλές ακόμα-. Η εμφάνιση, που αποτελεί έμπνευσή του χορογράφου Bill Roxenos, σύστησε στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό την ballroom σκηνή της χώρας. Αυτό το κατάφερε με τη βοήθεια των performers του House of Kareola. Δικαίως, μιας και αυτό θεωρείται ο πρωτοπόρος του ελληνικού ballroom. 

Ποιους είδαμε στην σκηνή;  

Αν είσαι έστω και λίγο εξοικειωμένος με το ballroom της Ελλάδα, θα αναγνωρίσεις τουλάχιστον κάποια από τα ονόματα που βρέθηκαν δίπλα στην Ελένη Φουρέιρα. Στο επίκεντρο, μιας και τον ακούσαμε να τραγουδάει κιόλας, είδαμε τον Chraja –είχε και μέρος της επιμέλειας του act-. Έκανε την είσοδό του με μία εντυπωσιακή ολόσωμη φόρμα φτιαγμένη από χαρτιά -ανάμεσά τους και Gucci– και με την φράση “Η κατηγορία είναι VMA performance”.  

Λίγο αργότερα μέσα από το ραπ του μάς σύστησε και το πρόσωπο της δεκαετίας. Ο λόγος για την Luxury Kareola ή Adam Khalil, που γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες ως υποψήφιο στο Greece’s Next Top Model και όλοι αναστατωθήκαμε όταν κόπηκε άδικα στη δεύτερη φάση. Στην σκηνή επίσης χόρεψαν οι Candee Kareola ή Δήμητρα Στυλιανού, Glastra Kareola ή Χάρης ΔουμούραςEeVee 007 ή Σπύρος Λάμπρου και Vera Kareola 

Styling 

Και όσο καλό κι αν είναι ένα act, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το styling είναι καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό ήταν απογειωτικό. Ο Μάρκος Ανδριώτης ήταν ο άνθρωπος πίσω από το βασικό styling του performance, ενώ ο Philippe G. Missas ανέλαβε το special styling 

Τα ρούχα της σκηνής ήρθαν από το e.makkou, το brand της Ειρήνης Μάκκου. Ανάμεσά τους το λευκό δερμάτινο φόρεμα της Ελένης Φουρέιρα με τις μεταλλικές λεπτομέρειες στους ώμους, αλλά και το γεμάτο στρας φόρεμα της Luxury Kareola. Όσο για τις μέχρι το γόνατο λευκές μπότες της τραγουδίστριας είναι custom made Sante Shoes. 

Βέβαια, υπάρχει ακόμα ένα styling στοιχείο που έκλεψε την παράσταση. Η πλειοψηφία των χορευτών βρέθηκε στην σκηνή με τις εντυπωσιακές μάσκες της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου. Και οι δημιουργίες της εικαστικού για ακόμα μία φορά δεν μάς απογοήτευσαν. Ήταν όσο παραμυθένιες, ροζ, pop, σεξουαλικές και -φυσικά- fluffy, περιμέναμε να είναι.