Η Μαρία Μπακοδήμου έκανε έναν μικρό χαμό στο J2US το Σάββατο που μας πέρασε μηδενίζοντας την προσπάθεια της Μάρας Μεϊμαρίδη που αναπαράστησε μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας σε ένα τόσο στερεοτυπικό ρόλο που πραγματικά έβγαζε μάτι. Φανερά ενοχλημένη η Μαρία Μπακοδήμου με το στυλάκι της διαγωνιζόμενης μίλησε για την περσόνα της κακομοίρας απατημένης γυναίκας που το ρίχνει στα μαγιολίκια και τα βουντού όταν χάνει τον άντρα της, δηλώνοντας ότι είναι αντίθετη με τέτοιες συμπεριφορές και ότι αυτά μας πάνε πίσω. Φαίνεται μάλιστα ότι της τα είχε μαζεμένα της κυρίας Μεϊμαρίδη από την προηγούμενη φορά. Να τι είπε:

“Θα κάνω κάτι παράδοξο και δε σχολιάσω τη σημερινή σας εμφάνιση. Επειδή στο προηγούμενο act βαθμολόγησα πριν υπάρξει η εξέλιξη με τα δώρα που μας έφερε η κυρία Μεϊμαρίδη θέλω να πω ότι στο προηγούμενο act, όλη αυτή η κουλτούρα του μαντζουνιού που έδωσε στη Βίκυ κάτι ερωτικά φίλτρα, κάτι κόκκαλα από πουλερικά που έδωσε στη Δέσποινα, κάτι ακέφαλα κουκλάκια σε μένα… Όλη αυτή η κουλτούρα με τα μαγιολίκια είναι κάτι που με πάει πολύ πίσω και δε μου αρέσει. Είναι κάτι που το βρίσκω πολύ παρακμιακό. Και σήμερα υπήρξε ένας μισογυνισμός ανάμεσα στη γυναίκα με τα μπικουτί και μια άλλη… λογικό και εγώ αν ήμουν ο Σταν με την άλλη θα πήγαινα. Ο βαθμός μου σήμερα στηρίζεται σε αυτό που είδα στο προηγούμενο act. Βλέπω γυναίκες κακομοίρες που πρέπει να στηρίζουν τη μοίρα τους στα μαγιολίκια”

Όσο συνέβαινε όλο αυτό η διαγωνιζόμενη έπλεκε αδιάφορα, αρνούμενη να αφήσει τον ρόλο της, ενώ ισχυρίστηκε ότι με αυτήν την εικόνα έχουμε μεγαλώσει όλοι, της γυναίκας με τα μπικουτί, την ποδιά και το πλέξιμο, οπότε δεν βρίσκει κάτι λάθος. Η συμπεριφορά της ήταν εξαιρετικά περιφρονητική προς τους κριτές, αρνούμενη να κάνει έστω και την στοιχειώδη βλεμματική επαφή μαζί τους. Για να τους ταπώσει στο τέλος, δήλωσε ότι εργάζεται 35 χρόνια ως ανθρωπολόγος και έχει δει πολλές γυναίκες σε αυτήν την κατάσταση.

Αυτή ήταν και η πιο τρελή δήλωση της βραδιάς. Μια γυναίκα ανθρωπολόγος, που συναναστρέφεται για δεκαετίες με πληγωμένες γυναίκες και αυτό που έχει αποκομίσει είναι το στερεότυπο της κακομοίρας το οποίο δεν διστάζει να αναπαράγει στο γυαλί με κάθε ευκαιρία; Τι είδους επιστήμη σπρώχνει την οποιαδήποτε γυναίκα να κάνει βουντού στον σύντροφό της; Σε ποιο πανεπιστήμιο τα σπούδασε αυτά η κυρία Μεϊμαρίδη και γιατί μας τα πλασάρει όλη την ώρα; Το μηδέν που πήρε βέβαια δεν ήταν μόνο δικό της, αλλά και της παραγωγής, του χορογράφου και του σκηνοθέτη που βοήθησαν να στηθεί όλο αυτό το μισογυνικά παρακμιακό θέαμα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!