Η Kristin Davis, που έγινε διάσημη από τον ρόλο της ως Charlotte York, η αισιόδοξη δηλαδή και γλυκιά φίλη της γυναικοπαρέας του Sex and the City, θα μπορούσε να είχε γίνει γνωστή από έναν άλλο ρόλο “φίλης’, ακόμα πιο εμβληματικό: αυτόν της Μόνικα στα Φιλαράκια.

Βρέθηκε καλεσμένη του James Corden, στο The Late Late Show την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ και αποκάλυψε ότι πριν περάσει από οντισιόν για τον ρόλο της στο Sex and the City, είχε κάνει το ίδιο για τον ρόλο της Μόνικα στα Φιλαράκια.

“Νομίζω ότι ήμουν μια ανάμεσα στις 8.000 γυναίκες που πήραν μέρος στις οντισιόν για αυτόν τον ρόλο” επιβεβαίωσε η ίδια στην συνέντευξή της. Κι ενώ ο ρόλος πήγε τελικά όπως ξέρουμε όλοι στην Courteney Cox, η Davis είπε επίσης ότι οι δυο τους ήταν φίλες, πήγαιναν στο ίδιο μάθημα γιόγκα και η αποκάλυψη ότι τον ρόλο δεν το πήρε τελικά η ίδια, αλλά η φίλη της, ήρθε σε μια εντελώς άκυρη στιγμή: την ώρα που αγόραζαν ένα αυτοκίνητο.

“Μια μέρα, λέει η Courteney: ‘Τι λέτε παιδιά, ποιος θέλει να έρθει μαζί μου για να δούμε αμάξια;’ Η ίδια μάλιστα εξήγησε στους φίλους της ότι είχε γυρίσει έναν πιλότο και ότι ‘ένοιωθε ότι θα έπαιρνε τον ρόλο’. Γι’ αυτό και είχε αποφασίσει να αγοράσει ένα αμάξι και μάλιστα όχι ένα οποιοδήποτε αμάξι, αλλά μια Πόρσε. Αργότερα η Davis συνειδητοποίησε γιατί η φίλη της η Courteney ένοιωθε τόσο ενθουσιασμένη και τι είδους πιλότο είχε γυρίσει, που ήταν φυσικά η σειρά που την έκανε διάσημη, τα Φιλαράκια.

Παρότι η Davis δεν κατάφερε να πάρει τον ρόλο της Μόνικα, εμφανίστηκε στην σειρά μερικά χρόνια αργότερα σε έναν guest ρόλο, ενώ η ίδια βάδιζε στο δικό της δοξασμένο μονοπάτι. Κι όπως φάνηκε στην πορεία, το να πρωταγωνιστεί σε μια υπερ-δημοφιλή σειρά και να κάνει μια guest εμφάνιση σε μία άλλη υπερ-δημοφιλή σειρά, δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση για εκείνη.

“Θυμάμαι να έχω χάσει τον ύπνο μου,” είπε για τον ρόλο της ως Erin, μια γυναίκα την οποία η Rachel και η Monica προσπαθούν να της τα φτιάξουν με τον Joey. “Αυτό οφειλόταν εν μέρει στην ύπαρξη του ζωντανού κοινού αλλά και στο ότι καλείσαι να συμμετάσχεις σε έναν τόσο ζωντανό και ιδιαίτερο, φανταστικό κόσμο και προσπαθείς να βάλεις τα δυνατά σου για να ταιριάξεις εκεί μέσα με τον σωστό τρόπο.”

Εδώ και λίγες μέρες η Davis έχει επισήμως επιστρέψει στον ρόλο της ως Charlotte στην νέα σειρά της HBO Max,  “And Just Like That..”, που φέρνει το καστ της ορίτζιναλ σειράς ξανά στο προσκήνιο, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά. Η ίδια είπε στον Corden ότι ακόμα κι αν οι χαρακτήρες της σειράς έχουν γίνει πλέον εικονικές φιγούρες της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα για την δημιουργία της νέας αυτής σειράς.

“Είναι πάντα ένα ρίσκο,” συνέχισε. “Με την νέα σειρά, χρειάστηκε να περάσουμε όλες τις διαδικασίες κανονικά και να πείσουμε την ΗΒΟ ΜΑΧ ότι θα ήταν καλό να το κάνουν, καθώς τώρα βρισκόμαστε στα πενήντα μας και ο κόσμος δεν έχει την ευκαιρία να δει ρόλους γυναικών στα πενήντα τους. Έτσι ήμασταν όλες ανήσυχες και φοβισμένες. Επιθυμούσαμε όμως όλες να το κάνουμε γιατί είναι κάτι που αγαπάμε πολύ.”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!