Ακριβώς μία εβδομάδα πριν την επόμενη εμφάνισή της στο δικαστήριο με θέμα την διακοπή της κηδεμονίας της από τον πατέρα της Jaimie, η Britney Spears γίνεται για άλλη μία φορά πρωταγωνίστρια ενός ντοκιμαντέρ που αφορά την πολύχρονη μάχη της με το νομικό σύστημα της Αμερικής, αυτή την φορά από το Netflix.

Το “Britney vs. Spears” θα προβληθεί στην πλατφόρμα στις 28 του Σεπτέμβρη, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 29, η αγαπημένη τραγουδίστρια θα παραβρεθεί στην πιο σημαντική δικαστική ακρόαση της υπόθεσής της μέχρι στιγμής, ελπίζοντας σε μία ακόμη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στην ελευθερία της.

Στο τρέιλερ ο θεατής μπορεί να ακούσει την αληθινή φωνή της διάσημης pop star από την κατάθεση που έκανε φέτος τον Ιούνιο στο Los Angeles Superior Courthouse, όπου εξομολόγησε για πρώτη φορά δημοσίως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πληροφόρησε τον δικαστή ότι είναι βαθιά τραυματισμένη ψυχολογικά και απλά θέλει την ζωή της πίσω. Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά όσα είπε εκείνη την ημέρα εδώ.
“Έχω δουλέψει όλη μου την ζωή,” λέει η ίδια στο voiceover. “Δεν χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους.”

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ  “Britney vs Spears” είναι ένα λογοπαίγνιο που θίγει την δικαστική μάχη της Britney με τον πατέρα της, τον οποίο η ίδια και οι δικηγόροι της κατηγορούν για κατάχρηση της κηδεμονίας της και απαιτούν την άμεση λήξη της συνθήκης αυτής, με τον ίδιο να απομακρύνεται από τον ρόλο και την Britney να έχει επιτέλους ελεύθερη βούληση.

Το project του Netflix είναι σκηνοθετημένo από τον filmmaker Erin Lee Carr, και ετοιμαζόταν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, περισσότερο καιρό δηλαδή από το Framing Britney Spears, το οποίο παρακολουθήσαμε στην πλατφόρμα του Hulu τον περασμένο χειμώνα. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, το “Britney vs Spears” ασχολείται εις βάθος με το αν είναι καν απαραίτητη η κηδεμονία σε ένα άτομo όπως η Britney Spears αλλά εξερευνά και σε ένα πιο γενικό επίπεδο τον αμερικάνικο νόμο της κηδεμονίας ενηλίκων και πόσο ελαττωματικό και επικίνδυνο μπορεί να φανεί το συγκεκριμένο σύστημα. Μπορείς να δεις το τρέιλερ εδώ: