Μετά από μία μακρά αναμονή, είδαμε το reboot του Sex and the City, And Just Like That, να κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Φυσικά, η νοσταλγία μας βάρεσε κόκκινο, αλλά η σειρά πήρε και αρκετά αρνητικά σχόλια για κάποιες επιλογές στην πλοκή. Ο τρόπος που αποφάσισαν να εξαφανίσουν τη Samantha, ο θάνατος του Mr Big (και οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Chris Noth) και ο κατακερματισμός της προσωπικότητα της Miranda είναι κάποιες από αυτές. 

Η Cynthia Nixon, λοιπόν, αποφάσισε να απαντήσει σε όλη την αρνητική κριτική, που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό η παρουσίαση του χαρακτήρα της. Η ηθοποιός βρέθηκε στο Drew Barrymore Show, όπου ρωτήθηκε για το τι συμβολίζει η εξέλιξη της Miranda. Πάνω σε αυτό, λοιπόν, σχολίασε και την αντίδραση του κόσμου σε αυτή, υπογραμμίζοντας πόσο διαφωνεί μαζί του. 

“Η ηλικία, στην οποία βρίσκονται αυτοί οι χαρακτήρες… Ξέρεις, είμαι 55 και θα γίνω 56 αυτή την χρονιά και αυτή είναι η ηλικία της Miranda, και είναι σαν να φτάνεις μία στιγμή, που μπορείς, όταν βάζεις αρνητική χροιά σε αυτό, να την αποκαλέσεις κρίση μέσης ηλικίας, σωστά; Από τις κρίσεις, όμως, προκύπτουν πραγματικά παραγωγικά πράγματα. Και είναι ότι δεν είσαι νέος πια, αλλά δεν είσαι ούτε μεγάλος, και έχεις ακόμα χρόνο να σιγουρέψεις πως η ζωή σου είναι όπως την θέλεις να είναι. Κι αν είσαι βαθιά δυστυχισμένος στις επαγγελματικές επιλογές σου και είσαι πραγματικά βαθιά δυστυχισμένος στον γάμο σου, πρέπει να το κοιτάξεις και να απαιτήσεις περισσότερα.

(…) Η Miranda είναι πραγματικά έξυπνη και είναι πολύ πεισματάρα και πολύ δυνατή, αλλά ήταν πάντα και κάπως ταύρος σε υαλοπωλείο. Κάπως βιαζόταν μπροστά και μετά ίσως χρειαζόταν να πάει πίσω και να σκουπίσει τα γυαλιά. Θέλω να πω ότι είναι ενδιαφέρον ότι ο κόσμος, δεν ξέρω, νομίζω ότι σε κάποιους δεν αρέσει να βλέπουν αυτούς τους χαρακτήρες να μην έχουν ισορροπία, αλλά εγώ το λατρεύω. 

(…) Άσχετα με την ηλικία σου, δεν έχεις βγάλει άκρη με τα πάντα. Αν νομίζεις ότι τα έχεις καταλάβει όλα, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!