Πριν μερικές μέρες η Addison Rae βρέθηκε στην εκπομπή του Jimmy Fallon. Δεν ξέρεις ποια είναι; Η 20χρονη είναι TikToker και αυτή την στιγμή είναι από τους πιο διάσημους της πλατφόρμας. Στο The Tonight Show πήγε ακριβώς με αυτήν της την ιδιότητα, για να μοιραστεί τις γνώσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο. Συγκεκριμένα, για να μάθει το Jimmy Fallon έξι από τους πιο διάσημους χορούς του TikTok. 

Και μπορεί όλα να σου φαίνονται καλά και αθώα, αλλά αυτή της η εμφάνιση στην εκπομπή ήταν αιτία αρκετών αντιδράσεων. Το πρόβλημα; Η Rae μπορεί να είναι διάσημη στην πλατφόρμα και να έχει δοκιμάσει όλους τους χορούς, αλλά δεν είναι η δημιουργός κανενός από αυτούς. Ούτε μπήκε στον κόπο να αναφέρει κάποια στιγμή, στη διάρκεια της εμφάνισής της, τα ονόματα των χορογράφων. 

Ακόμα ένα πρόβλημα; Σχεδόν όλοι οι original δημιουργοί είναι BIPOC (μαύροι, ιθαγενείς και έγχρωμοι άνθρωποι). Αυτό κάνει τον σφετερισμό των συγκεκριμένων χορών να πονάει ακόμα περισσότερο. Γιατί; Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας λευκός, εκμεταλλεύεται, αντιγράφει και οικειοποιείται τη δουλειά τους, χωρίς να τους δώσει ούτε μισό εύσημο. Και, φυσικά, πολλοί κατηγόρησαν την εκπομπή ως ένα ακόμα mainstream μέσο, που προώθησε μία λευκή κοπέλα ως το “πρόσωπο” αυτών των χορών, αντί έστω ενός από τους ανθρώπους, στους οποίους τους οφείλουμε.  

@keke.janajah

NEW DANCE ALERT! 🚨 if u use my dance tag me so i can see🤗 @theestallion #writethelyrics #PlayWithLife #foyou #fyp #foryoupage #newdance #savage

♬ Savage – Megan Thee Stallion

Η απάντηση της Addison Rae και του The Tonight Show

Η Rae απάντησε στα αρνητικά σχόλια μέσω του TMZ: “Ήταν κάπως δύσκολο να δώσω τα εύσημα στη διάρκεια της εκπομπής, αλλά θαυμάζω όλους τους original χορογράφους και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους κάποια μέρα. Σίγουρα δεν τους φτάνω. Είναι όλοι καταπληκτικοί. Δεν είχα καμία κακή πρόθεση και αξίζουν απόλυτα όλα τα εύσημα, γιατί δημιούργησαν όλες αυτές τις απίθανες τάσεις”.  

Όσο για τον Jimmy Fallon και την εκπομπή, δεν βγήκε κάποια ανακοίνωση για το θέμα από την πλευρά τους. Ωστόσο, ανεβάζοντας το βίντεο στο YouTube φρόντισαν να γράψουν στην περιγραφή τα usernames όλων των original δημιουργών.