Άσχετα με το αν τα βλέπουμε ή όχι, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα ριάλιτι είναι ένα από τα χειρότερα τηλεοπτικά ήδη, τόσο γενικά, όσο και ειδικά με τον τρόπο που γίνονται στην ελληνική τηλεόραση. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε και αποκλειστικά από μόνοι μας, ως θεατές σε τηλεοπτικά προγράμματα, που εκμεταλλεύονται θανάτους γονιών και σεξιστικά στερεότυπα για χάρη της τηλεθέασης. Επιβεβαιώνεται, όμως, και από τους ίδιους τους παίκτες, που έχουν περάσει από τα διάφορα ριάλιτι και αργά ή γρήγορα κατέληξαν να λένε την αλήθεια τους και να αδειάζουν τις περιοχές, στις οποίες συμμετείχαν. 

Ανέτ Αρτάνι για Fame Story

Η τραγουδίστρια μίλησε στην εφημερίδα Espresso για το μουσικό ριάλιτι 17 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στην τρίτη σεζόν του και σχολίασε: “Η παραγωγή ήθελε να υπογράψω κάποια συμβόλαια, προτού μπω στο show, αλλά εγώ ζήτησα να τα δει πρώτα ένας δικηγόρος. Κανόνισαν, λοιπόν, οι δικοί μου, που ήταν ακόμα στην Αμερική εκείνη την εποχή, να τα διαβάσει κάποιος γνωστός δικός τους, νομικός.

Όταν εκείνος τα διάβασε, μου τόνισε πως ήταν άκρως δεσμευτικά για μένα. Το χειρότερο, όμως, ήταν πως υπήρχε ένας όρος που έλεγε ότι θα μου έπαιρναν για χρόνια ποσοστά ακόμη και από τραγούδια που είχα γράψει πριν από το παιχνίδι. Επειδή υπήρχε ήδη τότε το τραγούδι με την Britney, εγώ δεν ήθελα να συναινέσω σε αυτό. Είναι απόλυτα κατανοητό να δίνει κάποιος ποσοστά σε μια δισκογραφική ή ένα κανάλι για τραγούδια και live εμφανίσεις που κάνεις μετά τη συμμετοχή του σε ένα show. Γιατί, όμως, να μοιράζεται τα κέρδη του και από προηγούμενες δουλειές του;

Ηθελαν να βρούμε λύση από την παραγωγή, αλλά εγώ, μάλλον από φόβο πιο πολύ, επειδή είχε προηγηθεί και το θέμα με την Spears στην Αμερική, δεν μπόρεσα να υψώσω το ανάστημα απέναντί τους και να διεκδικήσω αυτά που όφειλα. Εμεινα έναν μήνα στο παιχνίδι χωρίς να έχω υπογράψει κάποιο συμβόλαιο και πάνω στον μήνα μού ασκήθηκε πίεση να υπογράψω μέσα σε 20 λεπτά. Αλλιώς θα έπρεπε να φύγω. Ε, και έφυγα”.

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου για My Style Rocks

Δήλωσε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2Night Show: “Όταν δηλώνεις συμμετοχή σε ένα ριάλιτι και σου λένε ‘Ευρυδίκη μου, ο τηλεθεατής θέλει ξεκατίνιασμα…’. Όχι ότι μου ήταν δύσκολο εμένα να ξεκατινιαστώ. Είμαι άνθρωπος της υπερβολής, αν κάτι δεν μου αρέσει θα το πω. Κι επειδή είναι τηλεόραση και ό,τι λες εκεί βγαίνει έξω υπερβολικά είδα ότι η παραμονή μου εκεί προκαλούσε διάφορες αντιδράσεις. Τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ γρήγορα. Περνάς από διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις.

(…) Η παραγωγή, Γρηγόρη μου, αυτοί οι δυο-τρεις άνθρωποι ήταν το πρόβλημα. Σε κοιτώ στα μάτια πέρυσι ήμουν η έντονη προσωπικότητα που ήμουν και μαζί με τον Γαβαλά. Μου είπαν είσαι γεννημένη για την τηλεόραση. Δεν ήθελα να κοπεί αυτό το πρόγραμμα έδινα την ψυχή μου, γιατί το αγάπησα.

(…) Αποφάσισα λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων να μην είμαι τόσο αυστηρή και πράγματα που ήθελα να πω δεν τα έλεγα. Αυτό που μου είπαν –και τέντωσε το σχοινί– ήταν ότι σε αυτόν τον κύκλο ενώ απουσίαζε ο Γαβαλάς την εκπομπή την είχα όλη πάνω εγώ. Μου είπαν πάνω σε εσένα είναι η εκπομπή”.

Σοφία Μαργαρίτη για Survivor

Η Σοφία Μαργαρίτη έχει κάνει αγωγή στην παραγωγή του Survivor, Acun Medya, για εσφαλμένη αντιμετώπιση τραυματισμού της. Ο δικηγόρος της έχει αναφέρει για το θέμα στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, “Η κυρία Μαργαρίτη συμμετείχε στο παιχνίδι Survivor και κάποια στιγμή τραυματίστηκε στο πόδι της. Τώρα, αν θέλετε να το πιστέψετε, το πιστεύετε, αν όχι, δεν την πήγαν καν σε γιατρό. Την πήγαν σε έναν, που τής συστήθηκε νοσηλευτής. Της είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα και μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται. Συνέχισε να αγωνίζεται, με αποτέλεσμα επιστρέφοντας στην Ελλάδα να έχει συντριπτικό κάταγμα, απώλεια χόνδρου, να της τοποθετήσουν βίδα, για να στηρίξουν το δάχτυλό της και να της δημιουργηθεί μετατραυματική αρθρίτιδα, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή που μιλάμε, να μην μπορεί σχεδόν ούτε να βαδίσει. Και όλο αυτό από αυτή την, αν θέλετε, εγκληματική αμέλεια της παραγωγής στο να μην την πάνε σε κάποιον γιατρό και να μην έστω την ακούσουν στο ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσει. Άρα την υποχρέωσαν, προφανώς για δικούς τους λόγους -αντιλαμβάνεστε τους λόγους-, να μην αποχωρήσει και να συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτούς τους αφόρητους πόνους. 

(…) Το θέμα είναι ότι δεν τη μετέφεραν σε νοσοκομείο, παρά τη μετέφεραν σάς λέω σε έναν νοσηλευτή. Της είπαν ότι από την στιγμή, που δεν έχει τίποτα, σύμφωνα πάντα με αυτόν τον νοσηλευτή από τον Άγιο Δομίνικο, να συνεχίζει να παίζει. Όταν τη διαβεβαιώνουν στην παραγωγή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία της και ότι μπορεί να συνεχίσει… (Λάθος) της παραγωγής, διότι η παραγωγή όφειλε να την πάνε σε νοσοκομείο, να βγάλει ακτινογραφία, να δουν το μέγεθος της ζημιάς, που έχει, και μετά να τής επιτρέψουν, αν θέλετε, να συνεχίζει. Η παραγωγή τι έκανε; Πήγε και την πήγε σε έναν νοσηλευτή, ο οποίος μάλιστα της τοποθέτησε και μία μπότα από γύψο, η οποία δεν είχε καμία σχέση με το κάταγμα το συντριπτικό, που είχε υποστεί στο δάχτυλο. Και τής είπαν, λοιπόν, ότι μπορείς να συνεχίσεις, γιατί δεν έχεις κάτι. Συνέχισε να αγωνίζεται, με αποτέλεσμα να επιδυνωθεί η κατάσταση της υγείας της. Εν τέλει, σταμάτησε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα τής εξήγησαν ότι όλη αυτή η ζημιά, που έχει πάθει από το ότι συνέχισε και απ’ το ότι δεν έγινε γρήγορη διάγνωση του συντριπτικού κατάγματος. 

(…) Και με βάση, λοιπόν, το συμβόλαιο, που είχε υπογράψει, αυτό που αναφέρεται στο συμβόλαιο είναι ότι το χρέος της παραγωγής είναι να τη μεταφέρει σε γιατρό, νοσοκομείο και λοιπά. Πράγμα, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε. (…) Συνέχισε να παίζει τραυματισμένη μετά τη διάγνωση του νοσηλευτή και αφού πλέον σταμάτησε, τότε πήγε στο νοσοκομείο και έφυγε για την Ελλάδα.

(…) Όλες οι γνωματεύσεις από τους Έλληνες γιατρούς αναφέρουν ότι υπάρχει ευθύνη, διότι έπρεπε να σταματήσει αμέσως, έπρεπε να γίνει γρήγορη και έγκαιρη και σωστή διάγνωση, η οποία δεν έγινε. Συνέχισε να αγωνίζεται, με αποτέλεσμα πλέον η ζημιά, η οποία έχει πάθει, να είναι αρκετά σοβαρή”.

Μέγκι Ντρίο για Greece’s Next Top Model

Το διαγωνιζόμενο μοντέλο είχε σχολιάσει το GNTM, όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, Όλα Λάθος: “Κανένας δεν κατάλαβε και δεν έζησε αυτό που έζησα εγώ μόλις βγήκα από το παιχνίδι. Ήταν ένα είδος bullying αυτό που δέχτηκα. Ήταν πολύ σκληρά τα λόγια και τα σχόλια που δέχτηκα από τα social media. Δεν με έκρινε ο κόσμος με βάση το μόντελινγκ, με έκρινε με βάση την καταγωγή μου, τον τρόπο που μίλαγα.

Η Βίκυ Καγιά τα είπε αυτά που είπε γιατί προφανώς βλέπει ότι είμαι στα social media και έχει μια άλλη άποψη του μοντέλου. Όμως, και η Βίκυ Καγιά θα έπρεπε να ξέρει ότι στο GNTM δεν κάναμε μόδα. Εμείς κάναμε πιο πολύ reality. Δεν έκανα ούτε μία επίδειξη μόδας, δεν έκανα μία πασαρέλα. Απογοητεύτηκα”.

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος για Survivor

Ο παίκτης της δεύτερης σεζόν του Survivor σχολίασε στο Omikron: “Νιώθω εκτεθειμένος από το μοντάζ. Η τηλεόραση το κάνει αυτό και το ξέρω. Έβγαλαν ένα πρόσωπο που δεν είμαι εγώ. Η εικόνα μου στο παιχνίδι αλλοιώθηκε 100% και αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ. Όταν βγήκα και επέστρεψα στην Ελλάδα, παρακολούθησα τα επεισόδια και λυπήθηκα για κάποια πράγματα που είδα. Έβγαλαν κάτι άλλο.

(…) Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε επί τούτου ή κατά λάθος. Αν και σου ξαναλέω ότι η εικόνα μου στο παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική προσωπικότητα του Θοδωρή. Αλλοιώθηκε απόλυτα. Δεν είμαι κάποιος τρελός που ξαφνικά απομονώθηκε από όλους. Αυτό δεν ίσχυε. Απλά με κάποιους δεν είχα επαφές, όχι με όλους. Από κάποια επίσημα social media της παραγωγής και του καναλιού, ειπώθηκε ότι ‘έκλεβα καρύδες’. Διάφορα χαζά, που δεν ισχύουν και βαριέμαι και να ασχοληθώ. Ωστόσο, δημιουργήθηκε για μένα μία ψευδής πραγματικότητα. Έτσι γίνεται, για να ανέβουν τα νούμερα”.

Παναγιώτης Θεόφιλος για Power of Love

Ο παίκτης του ριάλιτι μίλησε στην εκπομπή Όλα Λάθος και σχολίασε: “Δεν ήταν λάθος που πήγα στο Power of Love, αλλά αν μου δινόταν η ευκαιρία να το ξανακάνω με την εμπειρία που έχω τώρα, θα το ξανάκανα με άλλους όρους. Να ήμασταν τελείως αντροπαρέα. Περνούσαμε περισσότερες ώρες με τα αγόρια, ήταν πενταήμερη. Το φετινό δεν το έβλεπα, με χαλάει που δεν υπήρχε αυθορμητισμός, όπως υπήρχε σε εμάς.

Υπήρχε σκηνικό που μπήκε μια κοπέλα μέσα. Όταν τελείωσε το γύρισμα, μετά δίνεις συνεντεύξεις. Με ρώτησαν πώς μου φαίνεται η συγκεκριμένη κοπέλα και τους είπα μια χαρά, όλα καλά, ελπίζω να εγκλιματιστεί στο σπίτι και μου λένε ‘Δεν θα πεις αυτό. Θα πεις ότι δεν μπορείς να συνεννοηθείς με την κοπέλα’. Πετάω το μικρόφωνο και λέω ‘Γεια σας’. Και μου λέει η παραγωγή ‘Με σένα δεν θα τα πάμε καλά’ και λέω ‘Γιατί;’ και μου λένε ‘Γιατί δεν κάνεις ότι σου λέμε’”.

Γιώργος Κόρομι για Survivor

Ο Γιώργος Κόρομι είχε αποκαλύψει ότι ένα σκηνικό, για το οποίο ο ίδιος κατακρίθηκε, επειδή κορόιδεψε και ουσιαστικά είπε καραγκιόζη τον Τριαντάφυλλο, είχε στηθεί από την παραγωγή. “Το θεατρικό ήταν κάτι το οποίο μας το ζήτησαν από την παραγωγή να γίνει, εμείς δεν το κάναμε ποτέ. Το συζήτησα και μαζί τους και τους είπα ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο. Έγινε τελικά, ελπίζω να γελάσαμε, γιατί ήταν κάτι αστείο, δεν υπήρχε καμία κακή πρόθεση, όπως και σε όλα τα θεατρικά. Έχω κάνει και το άλλο με το καταμαράν που είχαν πάει στο έπαθλο. Εμείς γελάσαμε ελπίζω και εσείς. Ήταν σάτιρα, δεν υπήρχε ποτέ κακία”.

Holly Grace για House of Fame

Λίγο αφότου αποχώρησε από το ριάλιτι, η Holly Grace είχε σχολιάσει στο Πάμε Δανάη ότι το House of Fame δεν είχε το περιεχόμενο, που πρόβαλε: “Ήταν πρωτόγνωρο, ήταν ιδιαίτερο και δεν ήταν όπως το περίμενα. Νόμιζα ότι πήγαινα σε μια μουσική Ακαδημία που θα τραγουδάμε και θα γίνουμε καλύτεροι τραγουδιστές και καλύτερες τραγουδίστριες. Πήγα σε ένα reality που τραγουδούσαμε τις Παρασκευές και αυτό ήταν ενδιαφέρον”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!