Οι περισσότεροι είδαμε πρώτη φορά Φιλαράκια κάπου στα παιδικά ή εφηβικά μας χρόνια. Επίσης, οι περισσότεροι λατρέψαμε τη σειρά σχεδόν αστραπιαία και δεν μάς ένοιαζε όσες φορές κι αν βλέπαμε επανάληψη το ίδιο επεισόδιο στο Star. Μία βόλτα στο internet ή μία συζήτηση με φίλους, θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις ότι στους τότε αγαπημένους τους χαρακτήρες ελάχιστοι συμπεριλαμβάνουν τη Monica. Μέχρι και τα Emmy, σνόμπαραν τον ρόλο και την ηθοποιό. Η Courteney Cox είναι η μόνη που δεν πήρε ποτέ υποψηφιότητα για τη σειρά.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας σχεδόν όλοι την εκτίμησαν. Είτε γιατί κάπως της έμοιασαν, είτε γιατί θα ήθελαν έναν τέτοιον άνθρωπο στη ζωή τους. Οι λόγοι να αγαπήσεις τη Monica είναι πολλοί και θεωρούμε χρέος μας να στους υπενθυμίσουμε.

Μαγείρευε για όλους καθημερινά, σε όλες τις γιορτές, σε όλες τις ειδικές περιστάσεις και ποτέ δεν παραπονιόταν.

Best Courtney Art GIFs | Gfycat

Παρά την τρομερά αγενή, προσβλητική και κακοποιητική συναισθηματικά μητέρα της, κατάφερε να αναγνωρίζει την αξία της, να κυνηγήσει τα όνειρά της και -σε αντίθεση με εκείνη- να νοιάζεται για τους άλλους.

Monica Geller's top 5 Recipe form Friends

Ξεπέρασε την εφηβική της παχυσαρκία εντελώς μόνη της, χωρίς καμία συναισθηματική στήριξη.

fat monica gifs | WiffleGif

Δεν κρατάει κακίες και δεν βάζει πάνω τον εγωισμό της. Δέχτηκε αμέσως πίσω τη Rachel, που τα προηγούμενα χρόνια την είχε εγκαταλείψει και ούτε καν την κάλεσε στον γάμο της.

25 years of F.R.I.E.N.D.S: How the coming-of-age 90s sitcom changed the notion of family

Όταν γνώρισε τη Phoebe, δεν την απέρριψε από συγκάτοικο, απλά επειδή μέχρι τότε ήταν άστεγη.

Phoebe Monica Waxing GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Δεν φοβάται την σκληρή δουλειά. Δεν πτοήθηκε όταν έμεινε άνεργη ή ήταν σε χάλια δουλειές. Δεν βολεύτηκε σε εύκολες λύσεις, όπως το εστιατόριο που της αγόρασε ο Pete.

Ultimate Friends gifs - Monica - Album on Imgur

Δεν καταπιέζει τα θέλω της. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να χωρίσει με τον άντρα, που πίστευε ότι είναι ο έρωτας της ζωής της, γιατί εκείνος δεν ήθελε παιδιά.

Top 30 Monica And Richard GIFs | Find the best GIF on Gfycat

Δεν βιάζει τους ανθρώπους σε πράγματα που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει η ίδια υπομονή, όπως με τον Chandler και τον γάμο

YARN | Monica and Chandler almost got married. | Friends (1994) - S06E02 The One Where Ross Hugs Rachel | Video gifs by quotes | 619e4d47 | 紗

Αντί να σκεφτεί τις δυσκολίες, ενθάρρυνε τον Chandler να παραιτηθεί από μία δουλειά που μισούσε. Τον στήριξε οικονομικά και συναισθηματικά όσο ήταν άνεργος. Τον βοήθησε να βρει τη δουλειά των ονείρων του.

F.R.I.E.N.D.S chandler bing Monica Geller mondler Chandler and Monica friendsedit thinkofallthestoriesyoullhave •

Φροντίζει πάντα για τους άλλους. Είτε αυτό σημαίνει να ετοιμάσει εξ ολοκλήρου το baby shower της Rachel, είναι να φτιάξει γλυκά για όλους τους γείτονές της.

Friends GIF - Find & Share on GIPHY

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!