Στη μάχη των streaming πλατφορμών, ξεκάθαρος νικητής αυτή την στιγμή είναι το Netflix, με τους περισσότερους από 195 εκατομμύρια συνδρομητές του. Ωστόσο, έχουν μπει κι άλλοι παιχνίδι. Το Disney+ έχει περισσότερους από 86 εκατομμύρια συνδρομητές και το HBO Max περίπου 28 εκατομμύρια. 

Μπορεί το Netflix να μοιάζει άπιαστο, λόγω της μεγάλης αριθμητικής διαφοράς. Δεν είναι, όμως. Αρκεί να σκεφτείς ότι αυτό έχει μαζέψει τους σχεδόν 200 εκατομμύρια συνδρομητές του σε ένα διάστημα 10 ετών. Αντιθέτως, το Disney+ και το HBO Max έχουν αποκτήσει δεκάδες εκατομμύρια συνδρομητές, έχοντας μόλις 15 και 9 μήνες ζωής αντίστοιχα. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, μάς δείχνει ότι οι πιθανότητες είναι πως το Disney+ θα έχει πλησιάσει επικίνδυνα τα νούμερα του Netflix μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, η Walt Disney συνολικά ως εταιρεία πιθανώς θα το ξεπεράσει στο ίδιο διάστημα, συνυπολογίζοντας όλες τις streaming πλατφόρμες της.  

Η Disney φαίνεται να περνάει μπροστά

Μετοχικοί αναλυτές της βιομηχανίας μάς δίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένα νούμερα. Το Netflix προβλέπεται ότι μέχρι το 2024 θα έχει φτάσει τους 295 με 310 εκατομμύρια συνδρομητές. Την ίδια στιγμή, το Disney+ θα δει μία αύξηση 30% με 40%, φτάνοντας τους 230 με 260 εκατομμύρια. Τι γίνεται, όμως, με όλη την Disney συνολικά; Η εταιρεία κατέχει και τις πλατφόρμες Hulu και ESPN+. Αυτές υπολογίζεται ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα φτάσουν τους 50 με 60 εκατομμύρια και τους 20 με 30 εκατομμύρια συνδρομητές αντίστοιχα. Συνολικά, λοιπόν, η Disney θα κερδίζει χρήματα από 300 με 350 εκατομμύρια συνδρομές. Το HBO Max φαίνεται ότι δεν θα αποτελέσει απειλή -τουλάχιστον όχι σύντομα-, με τους υπολογισμούς να λένε ότι θα φτάσει τους 50 με 55 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2025.  

Το 2024, μάλιστα, υπολογίζεται ότι θα είναι η χρόνια που η Disney θα επικυρώσει την κυριαρχία της στον streaming χώρο. Μόνο εκείνη την χρονιά θα δοθούν 14 με 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγωγές και για τις τρεις πλατφόρμες της. Λεφτά που θα επιστέψουν με το παραπάνω σε αυτήν, αφού μόνο από το Disney+ φαίνεται ότι θα βγάλει 8 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την χρονιά.  

Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα εκπλαγούμε αν οι προβλέψεις επαληθευτούν. Το περιεχόμενο του Disney+ είναι αρκετά δελεαστικό. Ταινίες και σειρές της Disney, παραγωγές της Pixar και ολόκληρα τα franchises του Star Wars και της Marvel, ενώ η κοστολογική διαφορά με το Netflix είναι μόλις 1€. Με την πληροφορία, μάλιστα, ότι η πλατφόρμα θα έρθει στην Ελλάδα μέσα στο 2021, δεν μπορούμε παρά ήδη να σκεφτόμαστε ότι ίσως εγκαταλείψουμε το Netflix για εκείνη. Εσύ τι θα κάνεις; 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!