Μετά από μία τεράστια αναμονή, το πρώτο trailer του Thor: Love and Thunder κυκλοφόρησε. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι οι fans έχουν ξεψαχνίσει κάθε λεπτομέρεια, που πρόλαβαν να παρατηρήσουν στην ενάμιση λεπτού διάρκειά του. Μία από αυτές, έχει πείσει πολλούς ότι ο Thor ίσως σε αυτή την ταινία αποκαλυφθεί ότι είναι queer.

Αιτία αυτής της υπόθεσης; Ένα στιγμιότυπο με τον Star-Lord, που λέει στον Thor “Απλά κοίτα μέσα στα μάτια των ανθρώπων, που αγαπάς”, με τον Thor να ανταποκρίνεται κοιτώντας τον βαθιά μέσα στα μάτια, αρκετά ρομαντικά. Τότε ο Star-Lord του λέει “Όχι εμένα” και ο θεός του κεραυνού κοιτάει αμήχανα μακριά, λέγοντας ότι απλά τον άκουγε. Αν πράγματι αυτό το βλέμμα ήταν έρωτα, έχουμε αρκετά σχόλια. Κατ’ αρχάς, γνωρίζοντας τις ομοφοβικές απόψεις του Chris Pratt, θα θέλαμε να δούμε την έκφρασή του, όταν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Taika Waititi τού ανακοίνωσε την queer πλοκή. Κατά δεύτερον, βάσει της σκανδιναβικής μυθολογίας, δεν θα ήταν καθόλου άκυρο ο Thor να έχει σχέσεις και με άντρες. Κατά τρίτον, δεν θα αντέξουμε αυτή να είναι ακόμα μία απόπειρα queerbaiting της Marvel και της Disney, αν και το θεωρούμε αρκετά πιθανό. Κατά τέταρτον, αν δεν μάς δώσουν τον queer Thor, ας αποκαλύψουν επιτέλους τουλάχιστον ότι η Valkyrie είναι bisexual, όπως γνωρίζουμε από τα comics, αλλά και όπως θα είχε φανεί σε κομμένη σκηνή του Thor: Ragnarok

Αυτές ήταν οι γρήγορες σημειώσεις μας περί του θέματος. Αν μάς ρωτάς, ελπίζουμε πράγματι ο Thor να είναι queer και η Marvel να μην μάς απογοητεύσει για ακόμα μία φορά με το queerbaiting της. Όπως και να ‘χει, η αποκάλυψη θα γίνει στις 8 Ιουλίου. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!