Η ταινία Promising Young Woman θεωρείται μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη χρονιά. Μία τριαντάρα, η Cassie, πηγαίνει σε κλαμπ και μπαρ κάθε βράδυ, προσποιείται την μεθυσμένη και δίνει ένα μάθημα σε όποιον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάστασή της. Η αιτία βρίσκεται χρόνια πριν, στα φοιτητικά της χρόνια στην ιατρική σχολή, όταν η καλύτερη της φίλη βιάστηκε και κανένας δεν την πίστεψε. Και οι δύο εγκατάλειψαν την σχολή και μερικά χρόνια αργότερα η φίλη της αυτοκτόνησε. Περνάει, λοιπόν, την υπόλοιπη ζωή της εκδικούμενη για εκείνη.  

Η ταινία δεν έχει σίγουρα φαντασμαγορικά κοστούμια, ούτε τα τελευταία κομμάτια μεγάλων οίκων. Ωστόσο, κάθε outfit που φόρεσε η Carey Mulligan ως Cassie ήταν καλά μελετημένο. Όπως ανέφερε costume designer Nancy Steiner στο PopSugar, της αρέσει να βασίζει τα ρούχα στην ψυχολογία του χαρακτήρα. Πάντα σκέφτεται πώς αλληλεπιδρά ο χαρακτήρας με τα ρούχα του. Από πού τα αγοράζει, πώς τα αγοράζει και πώς τους συμπεριφέρεται, όταν τα φοράει και όταν τα βγάζει.  

Τα ρούχα της Cassie αποτελούσαν στην πραγματικότητα την στολή της. Είναι ένας βαθιά πληγωμένος και πονεμένος χαρακτήρας, αλλά δεν θέλει ο υπόλοιπος κόσμος να το δει. Προσπαθεί να τους πείσει όλους ότι είναι γλυκιά, θηλυκή, ένα κοριτσάκι και γεμάτη στο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, κανένας δεν θα καταλάβει ότι δεν είναι χαρούμενη. Έτσι κανείς δεν θα την ρωτήσει “Τι συμβαίνει;” και κατ’ επέκταση δεν θα χρειαστεί να δώσει απάντηση.  

© 2020 Focus Features

Τα πουλόβερ 

© 2020 Focus Features

Τα περισσότερα πουλόβερ της είναι βίντατζ, άρα και μοναδικά. Επίσης, όλα είναι χρωματιστά και μοιάζουν να βγήκαν από ντουλάπα εικοσάχρονης φοιτήτριας. Υπάρχουν δύο λόγοι γι’ αυτό. Από τη μία, εξυπηρετείται η προσπάθεια να φανεί χαρούμενη και χαριτωμένη. Από την άλλη, συναισθηματικά σε έναν βαθμό θα ήθελε να είναι ακόμα 20 χρονών, πριν η φίλη της βιαστεί και μετέπειτα φύγει από τη ζωή.  

Τα επαγγελματικά ρούχα 

© 2020 Focus Features

Όταν την βλέπουμε με επαγγελματικά ρούχα, τα φοράει αποκλειστικά για να ταιριάξει με το περιβάλλον. Και γι’ αυτό, δεν προσπαθεί ιδιαίτερα. Βλέπουμε επαναλαμβανόμενα το ίδιο σακάκι και το ίδιο παντελόνι, τα οποία η Steiner νοίκιασε. Το μόνο που σταθερά αλλάζει σε κάθε επαγγελματικό outfit είναι το πουκάμισο που τα συνοδεύει.  

Τα βραδινά outfits 

© 2020 Focus Features

Μιλάμε για μία ακόμα ξεκάθαρη στολή. Είναι τα ρούχα που η Cassie φοράει τις περισσότερες φορές στα κλαμπ και τα μπαρ, για να προσποιηθεί τη μεθυσμένη και να δελεάσει τους υποψήφιους θύτες-θύματά της. Βασικός τους σκοπός είναι να δίνουν μία glam και girly αίσθηση.  

Το χρυσό κολιέ 

© 2020 Focus Features

Η Cassie φοράει μόνιμα ένα χρυσό κολιέ και ίσως αυτό να είναι το μόνο πραγματικά δικό της στοιχείο στην εμφάνισή της. Είναι μία μισή καρδιά. Την άλλη μισή είχε η καλύτερη φίλη της. Ο άνθρωπος, δηλαδή, για τον οποίο γίνονται όλα.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!